infa.lt

Arvydas Daunys. Kai laikas atėjo skeletams iš spintos, o D.Grybauskaitė gal ruošiasi startui….

06 balandžio
19:03 2023

Arvydas Daunys

Na žinoma, aš apie „nepriklausomo” žurnalisto Dovydo Pancerovo „netikėtai” atrastus dokumentuos (juos galima pamatyti čia), kompromituojančius prezidentą Gitaną Nausėdą, kuriuose prikišamai pabrėžiama, kad Gitanas Nausėda, tada dar kandidatas į Lietuvos prezidentus, nepažymėjo anketoje, kad 1988 metais įstojo į komunistų partiją.

Žinoma, šis faktas prezidentui garbės nedaro. Gal net apkaltą paskelbt, kad nuslėpė biografijos duomenis? Ar to siekia „nepriklausomas” žurnalistas D.Pancerovas?

Bet tada kyla kitas klausimas – jei tai nusikaltimas ar nusižengimas (kaip kas vertins) – tai kur žiūrėjo Lietuvos saugumas, kuris privalo tikrinti kandidatų duomenis?

Saugumas tylėjo. Tylėjo ir visi buvę G.Nausėdos bendrapartiečiai. Ir suprantama kodėl – tuo metu, kai G.Nausėda buvo priimtas į TSKP – tai nebuvo laikoma nusikaltimu (kaip nėra laikoma ir dabar), o pats LKP sekretorius, A.M.Brazauskas vėliau net tapo 4-uoju Lietuvos prezidentu.

Pats G.Nausėda savo sprendimą tada stoti į LKP paaiškino paprastai – atsiveriančiomis karjeros galimybėmis. Tuo metu KPSS nariams karjeros perspektyvos buvo kur kas platesnės, nei nepartiniams. Karjeristas? – Taip. Nusikaltėlis? – Ne.

Prisimenant, kad didžioji dalis Lietuvos komunistų, kartu su partijos sekretoriumi savo tolesnį kelią susiejo su Sąjūdžiu – šis Nausėdos biografijos faktas yra tiesiog to meto karjeristų kasdienybė, neverta didesnio dėmesio, jei tai nebūtų dabartinio Lietuvos prezidento biografijos faktas.

Kodėl tas tapo taip svarbu?

Pradžioj reikėtų pasidomėti kas yra „nepriklausomas” žurnalistas Dovydas Pancerovas ištraukęs į dienos šviesą „skandalingus” dokumentus. Tai buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės „ugdytinis”, kaip jį savo FB paskyroje pavadino žurnalistė Rūta Janutienė, pridėjusi atitinkamą nuotrauką, kur jie stovi greta.

Taip pat niekam (tiems kas domisi) nėra paslaptis D.Pancerovo atsidavimas valdantiesiems, kuriems G.Nausėda sumaišė visas kortas, nukonkuravęs Lietuvos prezidento rinkimuose jų favoritę Ingridą Šimonytę.

Dabar, ko gero, turėtų sekti atsakymas į klausimą – ką gi blogo padarė Gitanas Nausėda, kad valdantieji, galimai D.Pancerovo rankomis, staiga nutarė ištraukti tuos skeletus į dienos šviesą?

Greičiausiai nieko. Visiškai nieko.

Pats Nausėda savarankiškai nesiėmė jokios teisėkūros iniciatyvos, kuri būtų trukdžiusi valdantiesiems įgyvendinti jų planus, taip pat neprieštaravo jų stumiamoms iniciatyvoms ir beveik visas pasirašė. Net įstatymą dėl lietuvių kalbos, kuriuo, mano nuomone, buvo pažeista Lietuvos Konstitucija, įteisinant valstybiniuose dokumentuose raides Q,W,X.

Lietuvos politikoje G.Nausėda neturi savo aiškaus vertybinio kurso, kaip neturi jo ir užsienio politikoje. – Tiesiog plaukia nešamas geopolitinės daugumos srovės, todėl valdantiesiems nekelia jokių nepatogumų. Jo nušalinimo kadencijos pabaigoje motyvų tiesiog nėra.

Tačiau yra vienas „bet”.

Kaip teisingai savo įraše Facebook pastebėjo publicistas ir LŠS tarybos narys Algimantas Rusteika, valdantieji praranda savo galią ir įtaką, kas jiems galėtų grėsti ir baudžiamuoju persekiojimu, pasikeitus politinių jėgų pusiausvyrai po rinkimų, kurie nenumaldomai artėja.

Todėl jie, galimai, žūt būt nori užsitikrinti „stogą” būsimuose prezidento rinkimuose – t.y. savo prezidentą, kontroliuosiantį saugumo tarnybas. Kas tą darė geriausiai iš prezidentų?

I.Šimonytė – jau mušta korta, ypač po šios Seimo kadencijos, tačiau išlieka D.Grybauskaitės perspektyva, kurios, beje, biografijos faktai kur kas skandalingesni nei G,Nausėdos, tačiau „nepriklausomas” D.Pancerovas juose neras prie ko prikibti. Švaru nors tu ką!

Todėl, greičiausiai, ši D.Pancerovo „skeletų iš spintų” traukimo akcija pažymi tik prezidento rinkimų lenktynių pradžią, siekiant iš anksto pasėti visuomenėje abejones veikiančiu prezidentu, kad būtų atlaisvintas kelias D.Grybauskaitei, kartą jau tapusiai „Lietuvos Dalia (ar dalia?)”.

„Aukštas ir gražus” veikiantis prezidentas turi gerokai didesnes galimybes savęs reklamavimui viešojoje erdvėje, nei bet kuris kitas kandidatas. Todėl vienintelis būdas jį pakeisti – tik tiesioginė diskreditacija ir tolygaus jam kandidato pristatymas.

O, kadangi Lietuvoje šiuo esamu momentu tarp veikiančių politikų nėra jokios lygiavertės kandidatūros, kuri galėtų stoti į rinkiminę kovą akis į akį su G.Nausėda – beveik neišvengiama, kad šią poziciją, iš kol kas dar valdančiųjų pusės, užims Dalia Grybauskaitė. Ne dėl savo išskirtinių gebėjimų, o todėl, kad daugiau nieko kito nėra.

Reikia pastebėti, jog ji dabar visiškai tyli, greičiausiai tam, kad „neprisikalbėtų”. Nes kaip oratorė ji, mano nuomone,  nelabai kokia.

Šioje vietoje norėčiau pastebėti, kad Lietuva turi galimybę, ir daugelis ją jau įsisąmonina, iškelti savo prezidentą – ne partijų ar bankų statytinį, o savo kandidatą. Žinoma, jis turėtų galimybę būti išrinktas tik vienu atveju – jei neišsisklaidytų visuomenės balsai, kuriuos ,be jokios abejonės, bandys suskaldyti daugybė neperspektyvių partijų statytinių, kaip tai vyko jau daugybę kartų prieš tai. Ar yra galimybė juos eliminuoti? Ne.

Tačiau yra galimybė už juos nebalsuoti – nei prezidento, nei Seimo rinkimuose, jei jie iškels savo kandidatūras.

Dalia Grybauskaitė priėmė žemą startą? – O kas stos šalia jos iš visuomenės pusės?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 4 958

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. R    -  2023-04-06, 18:01

    Taip, Lietuva su prezidentais šiai dienai neturi perspektyvos. Iš vienos pusės – nulis, iš kitos pusės – minusas.

    Čia jau kaip neskaičiuok, jei nebus alternatyvos – dauguma rinksis bent nulį, kuris vis tiek arčiau pliuso nei minusas.

    Bet, jei Nausėda irgi bus paverstas minusu, tai tada neaišku, kurį minusą išrinks rinkėjai užpudrintais smegenimis.

    Faktas, kad Lietuvai reikalingas skaidrus ir tvirtas pliusas prezidento vaidmenyje. O ne šiedu matrioškos….

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-04-06, 18:11

    Užsiundyti įvairiausi pancerovai, paleckiukiniai, ekspertai, žinovai, kad nors orą pagadinti mūsų gerb. Prezidentui. Bet argumentų nėra, tik piš, nes A. Brazauskas juos visus nustelbia… VIENINTELIS svarus argumentas, pareikšti nepasitikėjimą G. Nausėdai, tai, kad dar būdamas mažiukas, – siusiojo į kelnes. Kaip dabar gali būti Prezidentas antrai kadencijai, jeigu siusiojo į kelnes?… Bet tam dar reikia trijų liudininkų iš Laisvės partijos, nors jau bernelio – abugalyje besijaučiančio mergele…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Socialistas    -  2023-04-06, 23:09

    Dauny atskirk du dalykus, pirma – stojimas į partiją yra karjerizmas, antra – biografinio fakto nuslėpimas nuo tautos yra nusikaltimas. Tuo labiau, kad Lietuvos valdantieji pasirinko TSRS demonizavimo, tarybinės rusofobijos ir komunistų partijos draudimo strategiją.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....