infa.lt

Dėl „realios grėsmės” JAV atšauktas renginys „Transseksualų keršto diena”

01 balandžio
06:30 2023
Transseksualas (moteris?)

asociatyvi infa.lt nuotr. (2016 m. Vilnius)

Ketvirtadienį JAV suplanuotos „Transseksualų keršto dienos” („Trans Day of Vengeance”) organizatoriai paskelbė, kad renginys neįvyks, kaip planuota, dėl „realios grėsmės gyvybei ir saugumui”, praneša „Washington Examiner” leidinys.

Transsekaualų radikalių aktyvistų tinklas (Trans Radical Activist Network) ilgame pareiškime apkaltino [visuomenės] reakciją į pirmadienio žudynes Nešvilyje (Tenesio valstija), kur krikščioniškoje mokykloje tris vaikus ir tris suaugusiuosius nužudė transseksualu prisistatanti 28 metų amžiaus moteris.

„Ši akcija šeštadienį neįvyks dėl realios grėsmės gyvybei ir saugumui. Mūsų translyčių bendruomenės saugumas yra svarbiausias prioritetas. Ši grėsmė yra tiesioginis neapykantos potvynio, nukreipto į trans bendruomenę po šaudynių Tenesyje, rezultatas. Asmenys, kurie niekaip nesusiję su tuo bjauriu aktu, sulaukė itin rimtų grasinimų ir buvo kaltinami tik dėl savo lytinės tapatybės”, – rašoma pareiškime.

Organizacija taip pat nurodė, kad ji „pranešė atitinkamoms agentūroms”, nes „nuolat stengiasi išsaugoti translyčių ir nebinarinių asmenų gyvenimą”.

„Mums trūksta išteklių, kad užtikrintume protesto saugą, ir todėl negalime ramia sąžine tęsti protesto. Toliau stengdamiesi išsaugoti transseksualų ir ne tik transseksualių asmenų gyvenimą, pranešėme atitinkamoms agentūroms”, – baigėsi pareiškimas.

Iš pradžių buvo numatyta, kad renginys vyks nuo penktadienio iki sekmadienio Vašingtone, renginių tikslas – protestuoti prieš įstatymus, ribojančius perėjimo į transseksualus operacijas nepilnamečiams, ir politikų retoriką apie transseksualus.

Kritikai teigia, kad „keršto diena” neturėtų vykti iškart po šaudynių Nešvilyje, nes po tragedijos buvo kalbama, kad šaudė transseksualas..

Ankstesniame pareiškime TRAN pasmerkė šaudymą Nešvilyje ir teigė, kad renginys bus tęsiamas pagal planą.

„Mes, Tsukuru [vienas iš įkūrėjų], Our Rights DC ir TRAN, esame pasibaisėję dėl 2023 m. kovo 27 d. „Covenant” mokykloje įvykdytų smurto aktų.

Liūdime dėl Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs, William Kinney, Cynthia Peak, Katherine Koonce ir Mike’o Hillo bei jų artimųjų”, – rašė organizacija.

„Taip pat atmetame bet kokį ryšį tarp to siaubingo įvykio ir mūsų. Atkeršyti reiškia atkakliai kovoti. Mes kovojame prieš melagingus naratyvus, kriminalizavimą ir mūsų egzistencijos naikinimą”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 131

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-04-01, 07:17

    Visi lytinio apsigimimo-išsigimimo žmonės yra ir psichiškai iškrypusieji. Jie jaučiasi kažkokiais arijais, aukštesnio išsigimimo, kad jiems būtinai reikia akcentuoti savo nenormalumą. Juk ir Lietuvoje yra gėjų, kurie santykiuose jaučiasi mergelėmis. Gyventų tokie SAVO, bet ramų gyvenimą, niekam net nebūtų įdomu žinoti ar jis normalus ar abugalis…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2023-04-01, 14:38

    Ligonis yra ligonis, ir tuo viskas pasakyta, nes viskas, kas nenormalu – yra nenormalu..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....