infa.lt

Likus mėnesiui iki širdies priepuolio jūsų organizmas pradės siųsti įspėjimus

16 rugsėjo
16:52 2016

širdies priepuolisPer pastaruosius keletą metų, nežiūrint į medicinos vystymąsi, letalinė baigtis po širdies priepuolių tapo dažnesnė. Ir čia nėra nieko stebėtino, kadangi gyvenimo tempas labai pagreitėjo, maistas tapo mažiau panašus į maistą ir, papildomai, mes įgijome daug žalingų įpročių.

Žemiau aprašomi simptomai atsiranda likus maždaug mėnesiui iki širdies priepuolio. Jie gali skirtis priklausomai nuo žmogaus amžiaus ir fizinės būklės, ir ne visi prasideda nuo staigaus skausmo krūtinėje. Todėl labai svarbu juos iš anksto atpažinti.

Įspėjamieji ženklai:

Dusulys

Jeigu plaučiai negali gauti pakankamai deguonies, atitinkamai jūsų širdis irgi negauna būtino kraujo kiekio su deguonimi. Tai reiškia, jog šios dvi (kaip ir kitos) sistemos susijusios. Tuo atveju, jei jums iškilo problemos su kvėpavimo sistema, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, kadangi tai gali reikšti artėjant širdies priepuolį.

Peršalimo ir gripo simptomai

Kai kurie žmonės tiesiog prieš pat širdies priepuolį gali jausti šiuos du simptomus, todėl jums būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją, nebandant išsigydyti patiems.

Spaudimas ir diskomfortas krūtinės srityje

Kartais žmonės ignoruoja šį požymį, nes galvoja, kad tai visai normalu ir nieko ypatingo nereiškia. Spaudimas ar nedidelis skausmas užeina ir praeina, po to kartojasi vėl. Tai yra aiškus ir labiausiai akivaizdus iš visų požymių signalas, įspėjantis, kad širdies priepuolis gali įvykti artimiausiu metu.

Silpnumas

Netikėtas silpnumas taip pat yra artėjančio širdies priepuolio požymis. Kai jūsų arterijos susitraukia, jos neleidžia kraujui cirkuliuoti taip, kaip reikalinga, kas reiškia, kad raumenys negauna būtino jo kiekio todėl net nepavargus juntamas silpnumas, ir tai gali privesti prie infarkto. Būkite labai atsargūs, jei pradedate jausti silpnumą ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Šaltas prakaitas ir galvos svaigimas

Sutrikusi kraujo apytaka įtakoja ir reikalingo kraujo kiekio patekimą į smegenis, kas turi didelę reikšmę normaliam smegenų funkcionavimui.

Chroniškas nuovargis

Jeigu jūs jaučiate nuovargį ir mieguistumą net po miego ar ilgalaikio poilsio, ir tai tęsiasi keleto dienų eigoje, – tai gali reikšti, kad širdis negauna pakankamo kraujo kiekio su jai reikalingomis medžiagomis.

Geriausias būdas išvengti širdies priepuolio – išmokti atpažinti šiuos keletą simptomų. Įsitikinkite, kad jūs tinkamai prižiūrite savo širdies-kraujotakos sistemą. Tai pakankama miego norma, normalus maistas ir fizinis aktyvumas. Tiek nedaug ir kartu – taip svarbu jūsų širdžiai ir bendrai savijautai.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 929

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....