infa.lt

„Great Reset” nesėkmė: Vyriausybės partija reikalauja „pakoreguoti” žaliąją politiką, ūkininkams laimėjus rinkimus Nyderlanduose

23 kovo
06:30 2023
Nyderlandų ūkininkų protestas

foto: Slay News

Po to, kai Nyderlanduose neseniai vykusius rinkimus laimėjo ūkininkus remianti partija, reikia „pakoreguoti” valstybės žaliosios darbotvarkės programą, pareiškė aukštas vyriausybinės partijos pareigūnas, praneša „Breitbart News” leidinys.

Krikščionių demokratų partijos (CDA) parlamento vadovas Pieteris Heerma teigia, kad po ūkininkų judėjimo (BBB) partijos pergalės reikia koreguoti žaliosios darbotvarkės apribojimus.

Populistinis judėjimas šio mėnesio pradžioje vykusiuose šalies provincijų rinkimuose laimėjo daugiausiai balsų iš visų grupių, matyt, dėl to, kad nepritarė valdančiosios vyriausybės vergiškam atsidavimui Europos Sąjungos žaliajam diktatui, dėl kurio vyriausybė siekė priverstinai uždaryti tūkstančius ūkių visoje šalyje.

Tačiau tokia priemonė dabar yra abejotina, nes keli CDA aukšto rango pareigūnai teigia, jog vyriausybė turi pakoreguoti savo žaliosios darbotvarkės planus, siekiant sumažinti azoto naudojimą, kad jie labiau atitiktų plačiosios visuomenės nuomonę.

„Yra nauja realybė, ir vyriausybė turi su ja susitaikyti”, – „De Telegraaf” praneša Heerma, pakartodamas ankstesnį partijos lyderio Wopke Hoekstra pareiškimą.

Tačiau tokį pasiūlymą atmetė kita koalicinės vyriausybės partija, „Demokratai 66”, kuri tvirtina, kad planai priverstinai uždaryti kai kuriuos Nyderlandų ūkius ir kitus paversti nuostolingais turi būti tęsiami.

„Prieš rinkimus aiškiai pareiškėme, ką manome esant būtina išspręsti azoto krizei, ir dabar vis dar taip manome”, – pažymėjo „D66” lyderis Janas Paternotte’as, o kitas šios partijos parlamentaras taip pat tvirtino, kad vyriausybė turi „tęsti” planus priverstinai uždaryti ūkius.

Tačiau, nepaisant nerimo vyriausybės sluoksniuose, Nyderlandų politika nepasikeis per vieną naktį, nes Nyderlandų Senato sudėtis nustatoma pagal gana sudėtingą mechanizmą.

Senato sudėtį netiesiogiai lemia regioninių vyriausybių – valstijų ir provincijų – rinkimai, kurių nariai renka senatorius, padedami keturių rinkimų kolegijų, atstovaujančių buvusioms Nyderlandų kolonijoms Karibų jūros regione ir olandų emigrantams.

Kaip ir JAV prezidento rinkimų atveju, tarp žmonių balsavimo ir jų valios įgyvendinimo per institucinius atstovus praeina tam tikras laiko tarpas, tačiau, suskaičiavus 99 proc. balsų provincijų rinkimuose, beveik neabejojama, kad gegužę vyksiančio oficialaus senatorių skyrimo proceso prognozės pasitvirtins.

Nyderlandų ūkininkus remianti partija ,”BBB”,  iškovojo 17 vietų – tai yra daugiausiai iš visų partijų, todėl parlamente turės savo žodį nors ir negalės sudaryti valdančiosios daugumos:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 154

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...