infa.lt

TBT vyriausiasis prokuroras Putino arešto orderio išdavimą vadina apgailėtinu įvykiu

18 kovo
18:29 2023
Karimas Khanas TBT

foto: Peter Dejong, Pool / AP

Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) vyriausiasis prokuroras Karimas Khanas sakė, kad TBT išduotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderis yra apgailėtinas įvykis, tačiau tai yra pirmas žingsnis daugelyje kitų tyrimų. Teismas buvo priverstas tai padaryti atsižvelgdamas į įrodymus, paaiškino K. Khanas.

„Labai gaila, kad turime tai padaryti”, – sakė TBT vyriausiasis prokuroras, kurį cituoja kanadiečių „Social Bites” portalas.

Jis teigia, kad TBT tęs konflikto Ukrainoje tyrimus ir neketina sustoti, kai bus išduotas arešto orderis.

Interviu su Clarissa Ward metu Karimas Khanas taip pat paminėjo istorinius nacių karo nusikaltėlių, buvusio Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus ir buvusio Liberijos prezidento Charleso Tayloro teismus.

„Visi jie buvo galingi, įtakingi žmonės, ir vis dėlto atsidūrė teismų salėse”, – sakė jis, cituoja CNN kanalas.

K. Khanas sakė, kad tai buvo pirmas kartas, kai buvo išduotas orderis suimti valstybės vadovą, kuris yra nuolatinis JT Saugumo Tarybos narys, todėl tai yra istorinis įvykis.

TBT buvo įsteigtas 1998 m. priimtu Romos statutu. Pagal TBT Romos statuto 63 straipsnį teismo procesas už akių negalimas.

Kovo 17 d. tapo žinoma, kad TBT išdavė Rusijos prezidento ir Rusijos vaikų teisių ombudsmenės Marijos Lvovos-Belovos arešto orderius.

Jie išduoti dėl „neteisėto vaikų išvežimo”. Rusija, Izraelis, JAV ir dar nemažai šalių nepripažįsta TBT jurisdikcijos.

2020 metais JAV „nurodė TBT jo vietą”, pradžioje užmaskuotai pagrasinusios pasekmėmis už bandymą atlikti tyrimą prieš Izraelį dėl pastarojo veiksmų Palestinoje, o po to įvedusios sankcijas visiems TBT aktyvams ir asmenims JAV teritorijoje po to, kai pastarasis užsiminė pradėsiantis tyrimą pačių JAV atžvilgiu už „karo nusikaltimus” Afganistane.

Po to, Izraelio ir JAV atžvilgiu bet kokie TBT tyrimai buvo nutraukti.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 286

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. A5    -  2023-03-18, 21:11

    Lansbergistano Bezdoniskiu kaimo prokuroras prabudes po daugedieniu isdave orderi ………… klaunai. Sunys loja, o karavanas eina 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Idomu,    -  2023-03-18, 22:48

    pirma Putina suims,ar Trampa? 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  3. statom dergmokratiją    -  2023-03-18, 23:30

    Kaip JAV ir NATO okupuojamas Afganistanas, anksčiau – Irakas? Naktimis okupantų kareivos (samdomi galvažudžiai, nes visi kariauja už pinigus), dažniausiai, tūno izoliuotose gerai saugomose bazėse. Dieną su tankais, šarvuočiais, malūnsparniuose arba grupėmis, apsiginklavę iki dantų, patruliuoja, palaikydami savo pastatytas marionetines vyriausybes. Kartais pašaudo iš tankų pabūklų, kulkosvaidžių, automatų į “įtartinus objektus”, arba žvalgybos ar vietinių skundikų už pinigus nurodytus “priešus”. Tokiais gali būti, kaip ne kartą pasitaikė, bet koks sambūris: vestuvės, laidotuvės ar šiaip susirinkę kaimiečiai, todėl gyventojams kategoriškai draudžiama rinktis į grupes, nepranešus apie tai valdžiai ir okupantams. Kaip rodo paviešinami slapti dokumentai, “priešai” buvo “perkami”, mokant 1000 – 20000 dolerių. Suprantama, norinčių taip lengvai užsidirbti, o kartu ir atsikratyti nemėgstamo kaimyno ar konkureto, netrūkdavo. O jau pakliuvusius į kalėjimą, vieno pulkininko žodžiais, – ne problema priversti prisipažinti nors ir šnipinėjimu marsiečiams… Kiekvienoje bazėje yra ypatingai įslaptintų specialios paskirties smogikų būriai arba kuopos (lietuvių – “Aitvaras”). Jie vykdo slaptas vietovės šukavimo, “valymo”, atskirų pasipriešinimo dalyvių (partizanų) ir jų vadų grobimo ir naikinimo operacijas. Kuo jie skiriasi nuo Lietuvoje po karo partizanus naikinusių “Smerš” ir NKVD spec. padalinių? JAV skerdikų grupės ne tik naikindavo partizanus, bet ir niekuo nekaltus civilius. Visaip išsityčioję ir nužudę, tiek suįžūlėjo, kad fotografuodavosi prie išniekintų aukų. Buvo rasta virš 4000 nuotraukų. Užfiksuoti vaizdai buvo tokie pasibaisėtini, kad vos kelias (pačias nekalčiausias) nuotraukas išdrįso paviešinti pasaulio spauda… JAV kariškiai visaip bandė išsukti tuos banditus, bet tarptautinės visuomenės spaudimas padarė savo – kai kurie jau nuteisti, kiti laukia teismo. Kad parodytų okupacijos “humanizmą”, kareiviai dalyvauja parodomosiose civilinių objektų statybose. Pvz., bendrabučių našlaičiams. Deja, afganai niekada nesinaudoja okupantų “dovanomis”. Net Lietuvos TV rodė suniokotą ir apleistą lietuvių pastatytą bendrabutį Goro provincijoje. Dar yra civilinių svetimšalių apsaugos būrių bei specialistų, žvalgančių gamtos turtus: naftą, dujas ir kt. (faktiškai dėl gausybės šių turtų ir kariaujama…) Visa tai vadinama demokratijos diegimu…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vidmantas    -  2023-03-19, 08:17

      PASIZIUREK I ruzzijos kruvinos darbelius nuo 1917 m. lig siu dienu ,ASILE ,ZIU GAL MASTYT PRADESI !

      Atsakyti į šį komentarą
    • Povilas    -  2023-03-19, 11:23

      Negink teroristų. Tavo čia paminėti faktai – kova su pasauliniu terorizmu. Rusija valdoma putino, atitinka teroristinės valstybės standartus, todėl ji turi būti sunaikinta. Jeigu tai nebus padaryta, kentės visi jos kaimynai, tame tarpe ir mes. Ar jau užmiršai Lietuvos partizanų kovas su okupantais? O gal iš viso nežinai, todėl ir rašinėji nesąmones.

      Atsakyti į šį komentarą
  4. VŽA    -  2023-03-19, 08:16

    Kiek pergyvenimų Lietuvos išdaviko paleckiuko, valymo iš visuomenės užsilikusioms pašvinkusioms atmatoms. Todėl jie ir organizavo šaiką „Geros kaimynystės su teroristine Rusija ir terorizmą remiančia Baltarusija”, bet viskas veltui, LR teismas panaikino jų šoblą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...