infa.lt

LSDP frakcija: „Konservatoriai trukdo konstruktyviam Seimo ir ministerijų darbui“

13 rugsėjo
17:18 2016
Algirdas Butkevi2ius

nuotrauka: lsdp.lt

Socialdemokratų pateiktoms Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymo pataisoms, susijusiomis su ministro pavadavimu, kelią užkirsti bandantys konservatoriai pasiryžę keisti Konstituciją.

Pagal dabar galiojantį Vyriausybės įstatymą ilgą laiką sergant ministrui, jį pavaduojantis ministras negali atleisti ar priimti valstybės tarnautojų ar darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, jų skatinti, skirti tarnybines ar drausmines nuobaudas, pašalpas ar kitas su valdymu susijusias funkcijas. Funkcijų apribojimas yra akivaizdus žmogaus teisių pažeidimas, sukeliantis daug problemų darbuotojams ir trikdantis normalų ministerijų darbą.

Socialdemokratai, įvertindami susiklosčiusią situaciją Sveikatos apsaugos ministerijoje ir siekdami užtikrinti ministrų vykdomų funkcijų nepertraukiamumą, pateikė įstatymo projektą, kuris pavaduojančiam ministrui suteiktų galimybę atlikti visas Vyriausybės įstatyme nustatytas ministro funkcijas.

Sklandžiam ir nepertraukiamam ministerijų darbui kelią užkirsti bandė konservatoriai ir liberalai, pasiūlę iš Seimo politinės darbotvarkės išimti Seimo nario Algirdo Syso pateiktas pataisas. Maža to, konservatorius Jurgis Razma pasiryžęs keisti Konstituciją. Konstitucijos 98 straipsnio 2 dalyje teigiama jog ministrą laikinai gali pavaduoti tik Ministro Pirmininko paskirtas kitas Vyriausybės narys. Tuo tarpu J. Razma Seimui pateikė pataisas, kuriose sakoma, jog visas ministro funkcijas gali atlikti tik Respublikos Prezidento sprendimu paskirtas pavaduojantis ministras.

Akivaizdu, jog sklandus ministerijų veiklos organizavimas ir nepertraukiamas darbas konservatoriams neparankus. Konservatorių siūlomi įstatymų pakeitimai – galima padėka Prezidentei už rodomą palaikymą ne tik rinkiminėje kovoje, bet ir visus ketverius metus?

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 43

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......