infa.lt

Pamokos apie masturbaciją ir šimtą lyčių: ko mūsų vaikai mokomi mokykloje?

09 kovo
08:01 2023
Su gėlėmis į mokyklą

nuotr.: © Arvydo Daunio

Britams nerimą kelia ideologinis vaikų indoktrinavimas per lytinio švietimo pamokas.

Didžiojoje Britanijoje tėvai susirūpinę dėl vaikų indoktrinacijos per lytinio švietimo pamokas mokyklose. Rekomendacijos nenustato jokių apribojimų informacijos kiekiui, o kai kurie mokytojai laikosi radikalių pažiūrų į lytį ir seksualumą, rašo „The Telegraph” portale Louisa Clarence-Smith.

Kodėl moksleiviams dar nesulaukus jiems paauglystės tyliai pasakojama apie „grubų seksą” ir įvardžius pagal kaprizą? Kas vyksta lytinio švietimo pamokose mokyklose? Šią savaitę Britanijos parlamento nariai skambina pavojaus varpais: pasirodo, jiems vis dažniau skundžiasi susirūpinę vaikų tėveliai, kurie nežino, kur daugiau kreiptis.

Konservatorių parlamento narė Miriam Cates įteikė ministrui pirmininkui Riši Sunakui dosjė apie „ideologinio apdorojimo pobūdį ir mastą” santykių ir lytinio švietimo srityje Didžiosios Britanijos mokyklose. Joje buvo visa eilė lytinio mokymo priemonių ir teminės medžiagos.

Visų pirma, juose teigiama, kad lytis iš esmės yra „kintama”, arba pateikiamos temos, kurios daugeliui tėvų atrodė netinkamos dėl mokinių amžiaus. Pavyzdžiui, kai kuriose mokyklose 12 metų amžiaus vaikų per pamokas buvo klausiama, ką jie mano apie oralinį ir analinį seksą.

Mano trylikamečiui sūnui buvo pasakyta, kad yra šimtas lyčių”, – sakė moteris, kurios vaikas lanko valstybinę mokyklą Rytų Midlandse. – „Tokio amžiaus mano vaikai jau mokomi „priimtinų” terminų, pavyzdžiui, cisgender, nebinarinė ir kintama lytis, neatsižvelgiant į tai, kad šie terminai ir pati ideologija daugeliui žmonių dėl religinių įsitikinimų ar kitų priežasčių kelia pasibjaurėjimą.

Kita motina, kurios vaikas mokosi valstybinėje Londono mokykloje, teigia, kad jos sūnų paskutinėje pradinės mokyklos klasėje masturbacijos mokė vos-vos pažįstami mokytojai. Ji susirūpino po to, kai mokytojai tėvams pasakė pagrindinį lytinio švietimo principą: „Niekam neturi rūpėti tai, kas vyksta už uždarų durų”.

Moteris pasakojo: „Aš pati turiu pedagoginį išsilavinimą ir pasakiau jiems: „Taip kalba pedofilai„. Tada tarp mūsų užvirė ginčai. Jie turėjo ant stalo išdėliotas korteles ir jas aptarinėjo. Tai štai, ant vienos jų buvo užrašyta  „masturbacija„. Daugelis tėvų sakė: „Jūs tokiais žodžiais išgąsdinsite mano vaiką, juk jam tik dešimt metų!”. Kas norėtų, kad jų vaikas aptarinėtų tokius dalykus su kitais vaikais?”

Miriam Cates priklauso parlamento narių grupei, kuri ragina skubiai spręsti lytinio švietimo mokyklose klausimą. „Pastaruosius pusantrų metų nagrinėju šią temą ir man darosi vis aiškiau, kad šios priemonės yra netinkamos”, – sakė M. Cates laikraščiui „The Telegraph”.

Naujosios socialinės sutarties analitinis centras, kurio vienas iš įkūrėjų 2022 m. buvo Cates, rengiasi paskelbti Sunakui jau pateiktą tyrimą, kuriame teigiama, kad britų vaikams „gresia pavojus” dėl mokytojų, kurie laikosi „radikalių pažiūrų į seksą, lytį ir seksualumą” ir siekia „ideologinės lytinio švietimo monopolijos”.

Prieštaringai vertinamų ir atvirų mokymo priemonių skaičiaus daugėjimas prasidėjo dar 2019 m., kai Švietimo departamentas paskelbė naujas lytinio švietimo gaires.

Tuometinis švietimo ministras Damianas Hindsas (Damian Hinds) įžangoje rašė: „Pagrindinis ministerijos principas yra tas, kad visi privalomi dalykai turėtų atitikti vaiko amžių ir raidos lygį”.

Tačiau paaiškėjo, kad faktinės ribos yra gerokai išplautos, nei tos, kurios buvo nurodytos ankstesnėse 2000 m. gairėse. Tuomet „seksualinės orientacijos ar seksualinės veiklos propagavimas” buvo apibūdintas kaip „netinkamas mokymosi procese”.

Naujosiose instrukcijose taip pat teigiama, kad apie lytinę tapatybę turėtų būti mokoma „įtraukiu ir pagal amžių tinkamu būdu”. Buvęs mokyklos direktorius ir Švietimo ministerijos specialusis patarėjas Markas Lehainas naująjį dokumentą apibūdino kaip „meistriškumo klasę siekiant konsensuso”.

Eksperto teigimu, dokumente išdėstyti minimalūs mokymosi reikalavimai mokykloms, nenustatant „lubų”. Be to, mokyklos susidūrė su tuo, kad jų ištekliai buvo riboti.

Šią spragą užpildė įvairūs „aktyvistai”. Jų organizacijos, įskaitant LGBT labdaros organizaciją Stonewall, pradėjo dirbti su šimtais mokyklų, siekdamos apsibrėžti „požiūrį į lytinį švietimą, kuriame būtų atsižvelgta į seksualinių mažumų interesus”.

Naujojo socialinio susitarimo ataskaitoje minimi ir kiti švietimo paslaugų teikėjai, įskaitant labdaros organizaciją „Lytinio švietimo mokykla”, kuri, kaip žinoma, bendradarbiauja su daugiau nei 300 švietimo įstaigų ir, kaip pati teigia, laikosi „pozityvaus požiūrio į seksą – tiek klasėje, tiek apskritai”.

Labdaros organizacijos seminarus veda daktarė Emma Chan, savo tinklaraštyje paskelbusi vaizdo įrašą, kuriame ji dainuoja dainą „Visi masturbuokimės”, ir nuorodą į straipsnį su patarimais, kaip tai daryti.

Lytinio švietimo mokyklos seminarų organizatorė Nadia Deen naudojasi organizacijos labdaringa veikla, kad reklamuotų savo lytinio švietimo svetainę. Portale, be kita ko, skelbiami straipsniai apie „analines linksmybes ir išdaigas” ir „heteronormatyvumo problemą”.

Knygoje „Puikūs santykiai ir lytinis švietimas„, kurią organizacija reklamuoja savo svetainėje, mokytojams patariama mokyti mokinius, kad „meilė ir prieraišumas dažnai yra esminiai gero sekso ingredientai, bet ne visada”. „Kai kurie, priešingai, mėgsta greitą, šiurkštų ir anoniminį seksą. O kai kuriems net patinka sekso metu patirti skausmą – tai mėgėjiškas malonumas ir vadinamas BDSM”.

Kai dėl to pasiskundėme valdybos, kuriai pavaldžios kelios mokyklos, vykdomajai direktorei, ji apgynė organizaciją ir prisipažino, kad leido pamokų planais nesidalyti su tėvais.

Lytiškumo ugdymo mokyklos atstovas spaudai sakė: „Manome, kad santykių ir lytinio švietimo politizavimas yra labai nerimą kelianti tema, ir ketiname ir toliau vesti kokybiškas, įtraukias ir pagal amžių pritaikytas pamokas, vadovaudamiesi vyriausybės rekomendacijomis ir jaunų žmonių teisėmis.”

Atrodo, kad mokytojų ir vietos valdžios institucijų parengta mokymo programos medžiaga atspindi išorės grupių darbotvarkę. Pavyzdžiui, pagal praėjusiais metais Svindono miesto tarybos parengtą mokyklinę lytinio švietimo programą vaikams rodomi kvepiantys latekso apsauginiai įklotai, skirti apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų oralinio sekso metu, o masturbacija propaguojama kaip „seksualinės išraiškos” būdas.

Tarp vienuoliktokų (15-16 metų amžiaus vaikų) diskusijų temų buvo ir situacija, kai berniukas, norėdamas perkelti savo santykius į „kitą lygį”, įrašo vaizdo įrašą, kuriame jis ir jo partnerė užsiima seksu.

Tarp kitų švietimo organizacijų yra ir „Pop’n’Olly”, kuri rengia LGBT medžiagą pradinėms mokykloms. Jos knygoje „Kas yra LGBT+?”, skirtoje devynerių metų ir vyresniems vaikams, nagrinėjami tokie klausimai kaip „savęs pažinimas, priskirta lytis, genderis, meilė, seksualumas, diskriminacija, privilegijoms, sąjungininkiškumas, pasididžiavimas ir pan.”.

Nikas Fletčeris (Nick Fletcher), konservatorius, atstovaujantis Dono slėniui, Bendruomenių rūmuose įspėjo ministrą pirmininką, kad mokyklos leidžia pinigus organizacijų, kurios „indoktrinuoja mūsų berniukus ir mergaites, kad jie, galbūt, gimė netinkamame kūne, kuris neatitinka jų saviidentifikacijos”, medžiagai.

Kiekvieną savaitę į jį kreipiasi susirūpinę tėvai, kurie yra „sutrikę”. „Visiškai nemanau, kad pradinių ir vidurinių mokyklų vaikai tokiame jauname amžiuje turėtų būti supažindinami su tokia ideologija”, – sakė jis.

„Mokyklos blaškosi tarp aktyvistų ir patarėjų”, – aiškino Lehanas. – Švietimo standartų tarnyba aiškiai nurodė, kad jei neįvykdysite minimumo, tai turės įtakos bendram įvertinimui. Tačiau nė viena mokykla nebuvo nubausta už pernelyg didelį uolumą, nes nėra nustatytos viršutinės ribos.”

Miriam Cates mano, kad mokyklos „buvo pastatytos į labai keblią padėtį”. Ji pažymi, kad praėjusiais metais paskelbtose Švietimo departamento instrukcijose dėl politinio nešališkumo reikalaujama, kad mokyklos rastų tam tikrą pusiausvyrą tarp teisinės pareigos neindoktrinuoti vaikų politine ideologija ir Lygybės įstatymo.

„Lygiateisiškumo pareiga reikalauja, kad mokyklos iš esmės taptų aktyvistėmis, o tai neatitinka kovos su ideologizacija įstatymo”, – sako ji. – Dauguma direktorių, matyt, nesupranta įstatymo, todėl jiems sunku priimti sprendimus. Todėl iniciatyva turi ateiti iš vyriausybės”.

Tuo tarpu tėvai siekia teisės susipažinti su mokymo medžiaga, nes trečiųjų šalių mokymo medžiagos tiekėjai atsisako ją atskleisti, remdamiesi autorių teisėmis.

Viena motina, kurios vaikai lanko Londono pradinę mokyklą, sakė pareikalavusi, jog vadovybė pateiktų lytinio ugdymo pamokų planą, tačiau ji atsisakė. „Paaiškėjo, kad pagal susitarimą su trečiosios šalies tiekėju jie iš tikrųjų negali dalytis medžiaga su niekuo kitu, išskyrus mokytoją”, – sakė ji.

Švietimo ministerija nuo praėjusios vasaros žadėjo išsiųsti mokykloms aplinkraštį, kuriame būtų paaiškinta, kad autorių teisių įstatymas nedraudžia tėvams dalytis mokymosi medžiaga. Tačiau raštas vis dar neišsiųstas.

Džeimsas Esė (James Esse), vienas iš klinikinių psichologų ir psichoterapeutų, kurie rūpinasi mokyklomis, grupės „Rūpestingi gydytojai” įkūrėjų, sakė: „Į mane nuolat kreipiasi tėvai, susirūpinę dėl medžiagos, iš kurios mokomi jų vaikai.

Jis atskleidė, kad vienoje nepriklausomoje Londono mergaičių mokykloje „lyčių aljanso” užklasines pamokas jauniausiems mokiniams veda šeštos klasės mokiniai transseksualai.

„Manau, kad laikas baigti smegenų plovimą mokyklose, nes būtent tai dabar ir vyksta”, – sakė jis. – „Mokykloms reikia aiškių gairių, kad kontroversiška ideologija nebūtų pateikiama kaip nekintamas faktas, o vaikai nebūtų indoktrinuojami keisti lytį.

Lyties disforija [biologinės lyties ir savijautos neatitikimo jausmas] yra psichikos sutrikimas. Ir negaliu prisiminti nė vieno atvejo, kai vaikas turi nukrypimų ir tai būtų slepiama nuo tėvų”, – aiškina jis.

Tėvų grupės „Mes už savus” atstovė Molly Kingsley vis labiau nerimauja, kad lytinį švietimą „faktiškai perėmė ekstremistai”. „Vaikų apsauga yra svarbiau už politinį korektiškumą”, – įsitikinusi ji. Didžiausią nerimą amžiui netinkama medžiaga kelia religingoms šeimoms.

Tačiau vyriausybės šaltiniai teigia, kad net liberaliai nusiteikę tėvai mano, jog devynmečiai neturėtų būti mokomi, kad yra dešimtys lyčių ir agituojami dalyvauti „pasididžiavimo” eitynėse.

„Šią kadenciją raštu kreipsimės į visas mokyklas ir akcentuosime tėvų teisę susipažinti su mokomąja medžiaga. Mokyklų uždavinys – užtikrinti, kad visa medžiaga būtų faktais pagrįsta ir tinkama jų amžiui, ir bendradarbiauti su tėvais, kad jie žinotų, ko mokomi jų vaikai”, – sakė Švietimo ministerijos atstovas spaudai.

Cates, kuri laukia premjero atsakymo, tikisi, kad nauji įrodymai bus „skambutis vyriausybei”. „Net mintis, kad 11 ir 12 metų vaikai mokomi onanizmo, yra siaubinga”, – sakė ji. – Be to, aptarinėti seksualinius troškimus su suaugusiaisiais, kurių iš tikrųjų nepažįsti, gali būti rizikinga.”

„Pagrindinė vyriausybės pareiga – užtikrinti moksleivių saugumą”, – pridūrė ji. – Ir aš tikiuosi, kad ataskaita padės išsiaiškinti tėvams, ko mokykloje mokomi jų vaikai”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 5

  1. aldona    -  2023-03-09, 08:11

    Oho ko pradės mokinti vaikus,jau pradeda,svieto pabaiga

    Atsakyti į šį komentarą
    • minde    -  2023-03-11, 04:34

      dar ne to sulauksime. tai europos naikinimo schema, išmokinkime vaikus masturbuotis, kad mažėtu gimstamumas, ir butu lengviau juos seksualiai išnaudoti. štai jums ir politika. patys matome kas ja palaiko. o visuomenė tai š nes nesiima reikiamu veiksmu.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-03-09, 08:14

    Teisingai, „Lenk medį, – kol jaunas”, nes LŠS ir kitų patvorinių, – lyt-psichiškai iškrypusiais jau nepadarysi…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Geriau    -  2023-03-09, 18:27

    tekalba apie seksa,nei apie zudynes! Seksa praktikuoja dauguma,o stai zmogzudziu – nera daug.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Aistis    -  2023-03-16, 18:30

    Jei pasidomėtumėte kas vyksta Lietuvoje tai būtumėt labiau šokiruoti.
    Ateina vesti „užsiėmimų” su „vaizdinėmis priemonėmis” pvz vibratoriais, aiškina mergaitėms kaip pačioms pirštais persiplėšti mergystės plėvę ir tt.

    Dažnai ir mokytojus išprašo iš tokių užsiėmimų kad „mokiniai jaustusi laisviau”

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...