infa.lt

V.Čmilytė inicijavo rezoliuciją, raginančią drausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse ir kitose varžybose

01 kovo
13:23 2023
Viktorija Čmilytė-Nielsen

Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen iniciatyva parengtas ir užregistruotas rezoliucijos „Dėl Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos sportininkų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse ir kitose tarptautinėse varžybose uždraudimo“ projektas, kurį pasirašė 56 parlamento nariai.

„Šia rezoliucija išreiškiamas solidarumas ir visapusė parama Ukrainai, tarp kurios gynėjų nuo pat karo pradžios yra daugybė profesionalių sportininkų. Jiems vietoj sporto arenų tenka kautis už šalies laisvę ir net savo gyvybę neišprovokuotame Rusijos kare prieš Ukrainą.

Kartu kviečiami visų pasaulio šalių parlamentai aiškiai ir ryžtingai išreikšti savo poziciją ir laikytis Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijos nekviesti ir neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir pareigūnams dalyvauti olimpinėse žaidynėse, kitose tarptautinėse varžybose, taip pat ir po neutralia vėliava“, – sako Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rezoliucijoje rašoma, kad „Rusijos ar Baltarusijos sportininkų pergalės, net pasiektos su neutralia vėliava, bus naudojamos jų valstybėms vadovaujančių nusikalstamų režimų karo ir neapykantos propagandai ir kaip „įrodymas“, jog jokios realios sankcijos nėra taikomos, kad tarptautinė situacija neva normalizuojasi“.

Be to, leidimas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse ar kitose tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava nei moraliai, nei teisiškai nepriimtinas, „kadangi tai suteiktų karo nusikaltimus Ukrainoje vykdančios šalies atstovams esminį ir nesportinį pranašumą“, nes tuo metu „Ukrainos sportininkai priversti ginti tėvynę mūšio lauke, neturi galimybės tinkamai pasiruošti ar atstovauti savo šaliai varžybose ar net žūsta gindami savo laisvę, o daugybė Ukrainos sporto bazių sugriautos Rusijos pajėgų“, rašo V.Čmilytė-Nielsem.

Tokios sporto politikos rezoliucija ragina laikytis tol, kol „Rusija nutrauks savo karinę agresiją prieš Ukrainą, išves savo pajėgas iš tarptautiniu mastu pripažintų jos sienų ribų, užtikrins atskaitomybę už padarytus agresijos ir karo nusikaltimus, pilnai atlygins visą Ukrainai padarytą žalą, o bendradarbiavimas su Rusija ir Baltarusija pagal taisyklėmis grindžiamą tarptautinę tvarką vėl taps įmanomas“, reziumuoja Seimo pirmininkė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-03-01, 13:53

    V. Čmilytė – ŠAUNUOLĖ. Net negali būti kalbos, jog Olimpinėse dalyvautų teroristinė Rusija ir terorizmą remianti Baltarusija. Kaip negali būti vedamos derybos dėl nepriklausomos Ukrainos pasidalinimo su agresoriumi.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Orgazminis komitetas    -  2023-03-01, 15:10

    Prasidėjo durnių lenktynės. Kas duos daugiau?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tame nera    -  2023-03-01, 17:44

    jokio solidarumo su niekuo! Yra vienos tautos diskriminacija,kuri neistengia nunesti ant sakiu saviskio caro,kaip ir lietuviai Cmilytes. Del tu paciu priezasciu!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...