infa.lt

„Times”: Ukraina iki balandžio gali gauti tik 50 tankų iš 320 žadėtų

20 vasario
06:20 2023

Challenger 2

Iki 2023 m. balandžio į Ukrainą gali atvykti tik 50 Vakarų tankų.

Apie tai praneša laikraštis „The Times„. Kaip pažymi leidinys, Kijevo partneriai pažadėjo iš viso atsiųsti apie 320 tankų.

Pasak ekspertų, rašo „The Times”, dėl įvairių priežasčių Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus tik 50 tankų, kurie negalės reikšmingai paveikti kovinių veiksmų eigos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai jau sakė sausio mėnesį. Pasak jo, 10 ar 50 tankų nepadės susidūrus su Rusijos kariuomene, „kuri turi tūkstantį tankų”.

Laikraštis „The Times” pažymi, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas iki kovo pabaigos planavo pristatyti 80 tankų „Leopard 2„. Tačiau pripažino, kad to sunku pasiekti.

Vasario 14 d. Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius pareiškė, kad vokiečių tankų tiekimas Ukrainai vyksta lėtai.

Tuo pat metu Didžioji Britanija pranešė, kad priėmus politinį sprendimą apie tankų tiekimą daugelis Vakarų šalių nesugebėjo rasti tinkamų naudoti tankų.

Koaliciją, siekiančią siųsti vokiškus tankus, sudaro aštuonios šalys: Vokietija, Danija, Kanada, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija ir Ispanija.

Kaip pranešė „Die Welt”, Nyderlandai ir Danija atsisakė tiekti „Leopard 2”, tačiau sutiko remontuoti „Leopard 1” tankus.. Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Valstijos planuoja siųsti „Challenger 2” ir „Abrams„.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 125

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. VŽA    -  2023-02-20, 06:34

    VALIO. Ukrainos žemėje turi žūti kuo daugiau okupantų… Dar karo pradžioje gerb. prezidentė D. Grybauskaitė sakė: „Putino karą, galima laimėti, – tik karu”. Sunaikinus kuo daugiau Rusijos barbarų ir teroristų.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Patriotas    -  2023-02-20, 10:13

      Moli. Jei vakarai negali suteikti tų tankų kuriuos žaidėjo, tai reiškia tik vieną. NATO aliansas butaforinis. Ir iškilus realiai grėsmei, ne Ukrainos teritorijoje visi sės prie derybų stalo. O okupantas žudys toliau iki paskutinio ukrainiečio. Ir išmoks naikinti visus abramsus ir leopardus. Tai surežisuotas karas utilizuoti ištisas armijas. O tikslas vieno pasaulio valdžia. Kol bus nacionalinės kariuomenės jiems to nepavyks.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. SLDGT    -  2023-02-20, 08:14

    Kai pagonis parašo gerb. prezidentė, tai nejučia pagalvoji, kam Vasaros gatvėje įvedė internetą.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Reiškia    -  2023-02-20, 13:09

      „SLDGT”, teisingai pagalvojai apie savo Vasaros gatvę…
      O laisvėje prezidentė buvo išrinkta du kartus. Dar karo pradžioje ji pasakė, ką po metų suvokė visas mąstantis pasaulis…

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....