infa.lt

Švedija pradeda pasaulinę kampaniją prieš migraciją

01 vasario
06:50 2023

Švedija, kuri šiuo metu rotacijos tvarka pirmininkauja ES, pradės informavimo kampaniją, kuria sieks atgrasyti migrantus nuo atvykimo į šalį, spaudos konferencijoje pareiškė migracijos ministrė Maria Malmer Stenergard ir kraštutinių dešiniųjų Švedijos demokratų lyderis parlamente Henrikas Vingė.

Ketindama sumažinti imigraciją į Švediją, vyriausybė, remiama kraštutinių dešiniųjų Švedijos demokratų (SD), pareiškė, kad šalis turi daugiau investuoti į informavimo užsienyje pastangas.

Kampanija apims tikslinę komunikaciją užsienio redakcijoms ir naujienų agentūroms, taip pat užsienio šalių ambasadoms Švedijoje.

„Ši vyriausybė, be kita ko, buvo išrinkta gavusi mandatą sukurti paradigminį migracijos politikos pokytį. Tam reikia daugybės esminių pokyčių”, – spaudos konferencijoje sakė Stenergard.

Rugsėjį vykusių rinkimų rezultatas – centro dešinioji Nuosaikiųjų partija, krikščionys demokratai ir Liberalų partija sudarė koalicinę vyriausybę, remiamą kraštutinių dešiniųjų SD, kuri surinko istorinius 20%. balsų. Kraštutinių dešiniųjų partija buvo palikta be portfelių vyriausybėje mainais už tai, kad būtų patvirtinta didelė dalis jos griežtos migracijos politikos.

„Švedijos vyriausybė dabar turi šį susitarimą [su kraštutiniais dešiniaisiais] ir turi jo laikytis. Nes priešingu atveju Švedijos demokratai iš esmės privers vyriausybę žlugti. Jie (vyriausybė) yra tarsi įkaitai”, – pernai gruodį EURACTIV sakė Karlstado universiteto profesorius Tobias Hübinette.

Pasak Stenergard, geresnis informavimas galėtų užkirsti kelią apsaugos neturintiems žmonėms atvykti į Švediją ir sumažinti migrantų patiriamus vargus.

„Šiandien du trečdaliai atvykstančiųjų į Europą neturi pagrindo gauti apsaugą. Jie atiduoda savo gyvybes į nelegalų gabentojų rankas ir vis tiek turės grįžti. Jei juos informuosime apie taisykles, sumažinsime šių žmonių kančių riziką”, – pridūrė Malmer Stenergard.

Anot jos, daugiau informacijos padės išsklaidyti mitus apie tai, kaip pasaulis vertina Švediją – kaip šalį, siūlančią dosnias išmokas.

„Žmonės dažnai būna gerai informuoti ir ne veltui 2015 m. 163 000 žmonių keliavo per visą Europą į mažą šaltą Švediją šiaurėje. Taip buvo todėl, kad jie žinojo, jog ten galioja dosnesnės taisyklės”, – sakė ji.

Statistikos biuro duomenimis, į 10 mln. gyventojų turinčią šalį nuo 2016 m. kasmet atvyksta vidutiniškai 121 000 imigrantų, o 2021 m. 20% šalies gyventojų buvo gimę užsienyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 273

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-02-01, 07:17

    Švedijoje – Atgimimo aušra…
    Napoleonas, Hitleris, Stalinas, Putinas – bandė pasaulį užkariauti, šalis išlaisvinant iš nepriklausomybės, nepavyko. Musulmonai, – migracija pas baltaodžius kvailelius… Atvyktų į Lietuvą 15 tūks., kitoje kartoje būtų 150 tūks., trečioje 1,5 milijono. Taip būtų laimimi visi demokratiški rinkimai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Sveiki atvykę    -  2023-02-01, 07:39

    Tai pavadinčiau apsimestine kampanija. Lūžio taškas jau pasiektas, tad tas spardymasis atrodo dirbtinis arba durnelio.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Eilinis    -  2023-02-01, 12:27

    akiu dumimas!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...