infa.lt

„Bloomberg”: Rusijos verslas patiria 1990-ųjų pasikartojimą

18 sausio
13:37 2023
Maskva

REUTERS

„Bloomberg” analitikai apklausė kelis Rusijos verslininkus, bandančius vykdyti verslą sankcijų ir Vakarų bendrovių pasitraukimo iš vietos rinkos sąlygomis. Agentūros analitikai teigia, kad „kūrybiški būdai”, kaip mažosioms įmonėms atkurti tiekimo grandines ekonominio sukrėtimo akivaizdoje, iš esmės atkartoja praėjusio amžiaus 1990-ųjų praktiką.

„Daugelis apžvalgininkų dabartinę Rusijos ekonominę izoliaciją lygina su sovietmečiu. Tačiau tai labiau primena XX a. dešimtąjį dešimtmetį, kai žlugus komunizmui tiekimo grandinėse žiojėjo skylės ir vartotojai bei verslininkai buvo priversti ieškoti kūrybiškų būdų, kaip jas užpildyti”, – rašoma „Bloomberg” ataskaitoje.

Joje aprašytos kelių jaunų Rusijos verslininkų, bandančių pasinaudoti dabartine padėtimi ir pradėti savo verslo projektus, istorijos. Pavyzdžiui, agentūros tekste minima 37 m. Viktorija Šelanova, SMM vadybininkė iš Maskvos, kuri derėjosi su Kinijos tiekėjais, kad, nesant konkurencijos, išsiųstų liemenių siuntą vandens slalomui.

„Bloomberg” taip pat mini „Avito”, kurioje yra 173 000 Italijos mados namų „Gucci” skelbimų, kaip „situacijos verslininkų” platformos pavyzdį. Nors „Bloomberg” autoriai šiuo pavyzdžiu iliustruoja Rusijos verslininkų gebėjimą atkurti iš rinkos pasitraukusių prekės ženklų pasiūlą, kaip pastebėjo „Kommersant”, didžioji dalis „Gucci” populiariausiuose skelbimuose esančių prekių yra padirbti drabužiai sumažintomis kainomis.

„Vienas iniciatyvus rusas, kuris prašė neminėti jo pavardės, Dubajuje įsteigė bendrovę, kuriai buvo suteikta licencija importuoti auksą. Rusijos įmonės perka luitus ir siunčia jam, o jis juos parduoda juvelyrams JAE. Gavęs 40% pelno, už gautas lėšas jis perka automobilių detales, kurias siunčia į Rusiją”, – kitą mobilizacijos ekonomikos verslo modelį pateikia „Bloomberg”.

Rusijos karinė invazija Ukrainoje ir jos padariniai neigiamai paveikė Rusijos įmones, kurios priverstos ieškoti alternatyvių logistikos ir ryšių sprendimų, kad galėtų tęsti veiklą tarptautinės izoliacijos sąlygomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...