infa.lt

Meksikoje sulaikytas narkobosas, nukentėjo dešimtys žmonių, pamušti sraigtasparniai ir lėktuvas

06 sausio
08:32 2023
Ovidio Guzman Lopez

foto: TV100

Meksikoje sulaikytas narkotikų baronas Ovidio Guzmanas Lopezas. Dėl to gatvėse kilo susirėmimai, žuvo ir buvo sužeisti žmonės, nuvaryti 250 automobilių. Per jo suėmimą buvo numušti du sraigtasparniai ir lėktuvas.

Ovidio Guzmanas Lopezas yra narkotikų barono ir Sinaloa narkotikų kartelio boso Joakino Guzmano (Shorty) sūnus. 2019 m. jis buvo sulaikytas ir perduotas JAV valdžios institucijoms. JAV teismas Shorty nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Vašingtonas taip pat siekia Ovidio Guzmano Lópezo ekstradicijos dėl kaltinimų nusikalstamu susivienijimu platinant narkotikus.

Meksikos gynybos ministerija patvirtino, kad sausio 5 d. vėlai vakare Culhacán mieste Sinaloa valstijoje buvo sulaikytas O. Guzmán López. Oro pajėgų lėktuvu narkotikų baronas buvo nugabentas į Meksiką ir patalpintas į griežtai saugomą kalėjimą.

Jį suėmus, miesto gatvėse prasidėjo šaudymai, o kai kurios gatvės buvo užblokuotos degančiais automobiliais. Regiono valdžios institucijos patarė gyventojams neiti iš namų ir atšaukė pamokas mokyklose bei universitetuose.

Regiono viešojo saugumo direktorato vadovas Cristobalas Castañeda socialiniame tinkle „Twitter” pranešė, kad per areštus buvo sužeisti mažiausiai septyni teisėsaugos pareigūnai. Gubernatorius Rubenas Rocha Moya sakė, kad per policijos ir kariuomenės susirėmimus su smogikais žuvo 10 žmonių ir mažiausiai 29 buvo sužeisti, pranešė radijas „Formula”.

Kaip rašo laikraštis „El Milenio”, du sraigtasparniai buvo apgadinti pataikius iš didelio kalibro ginklų, sumontuotų ant narkotikų barono sargybinių šarvuočių. Turbosraigtinis lėktuvas buvo pamuštas leidžiantis Kulikano oro uoste.

Sulaikymas įvyko prieš Kanados, Meksikos ir JAV vadovų susitikimą Meksikoje. Jis buvo numatytas sausio 10 d. Tačiau Meksikos užsienio reikalų ministerija teigia, kad šalis neketina paspartinti narkotikų barono ekstradicijos į JAV.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 361

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-06, 09:24

    Važiavęs jis būtų į Lietuvą, kur jo veikla jau įteisinta, tik reikėtų narkomanams pateikti mažomis dozėmis, kurias nustatė Seimo lyt-psichiškai iškrypusieji…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....