infa.lt

Sniego audros metu Kalėdų išvakarėse, daugiau nei 1,5 mln amerikiečių liko be elektros

25 gruodžio
07:40 2022
Pūga, sniegas ir užstrigęs automobilis

Automobilis pūgoje | vaizdo įrašo kadras

Remiantis „PowerOutage” duomenimis, JAV rytinėje dalyje 11.30 val. vietos laiku, Kalėdų išvakarėse daugiau nei 1,5 mln. amerikiečių vis dar buvo be elektros energijos milžiniškos žiemos audros, siautusios didžiojoje šalies dalyje ir dėl savo masto „išsikovojusios teisę” gauti atskirą vardą – „Elliot„.

Svetainėje, kurioje stebimi, registruojami ir kaupiami tiesioginiai duomenys apie elektros energijos tiekimo sutrikimus visose Jungtinėse Valstijose, paaiškėjo, kad Kalėdų išvakarėse prieš pat vidurdienį be elektros buvo likę daugiau kaip milijonas žmonių.

Svetainės duomenimis, elektros energijos tiekimo sutrikimai labiausiai paveikė JAV pietryčių regioną, kuriame elektros energijos tiekimas nutrūko maždaug 566 200 kartų. Šiame regione vien Šiaurės Karolinoje jų buvo beveik 370 000.

Kaip pažymėjo „Fox Weather”, pareigūnai laukia, kad minusinė temperatūra, kuri šiuo metų laiku yra pagrindinė elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastis, paveiks daugelį Amerikos vietovių. Esant tokiai žemai temperatūrai, elektros energijos tiekimo sutrikimai šiuo metų laiku laikomi pavojingais gyvybei.

Pranešama, kad šeštadienį žiemos „sprogstamas ciklonas” pajudės iš Jungtinių Valstijų į Kanadą. Tačiau manoma, kad gausus snygis ir besitęsiantis vėjas vis dar sąlygos pavojingai žemos temperatūros vėjuotą šaltį, kuris kels didelę grėsmę neturintiems elektros energijos, ir gali prisidėti prie dar didesnio elektros energijos tiekimo sutrikimų skaičiaus, pranešė „Fox Weather”.

infa.lt primena, kad vakar, katalikų Kalėdų išvakarėse, šimtai tūkstančių amerikiečių pabudo tamsoje. Kalėdų ryto duomenims, jau žuvo 23 žmonės. Neregėtos jėgos arktinė audra nusiaubė JAV. Dėl ledinio vėjo buvo nutrauktos elektros linijos, todėl daugiau kaip 590 000 namų (tuo metu buvo tiek) ir įmonių liko be elektros. Dėl gausaus snygio ir pavojingo apledėjimo uždaryta daug kelių, Milijonai amerikiečių turėjo atšaukti arba perkelti savo kalėdines šventines keliones, nes oro uostai atšaukė skrydžius dėl blogų oro sąlygų. (Plačiau su vaizdo įrašu…)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 228

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-12-25, 10:45

    „Be Dievo žinios žmogeliui ir plaukas neiškrenta”, tuo labiau per ŠVENTAS Kalėdas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...