infa.lt

JAV nebepasitiki Turkija ir evakuoja iš jos savo branduolinę ginkluotę į Europą

19 rugpjūčio
01:01 2016

Pablogėjusių santykių su Turkija fone, JAV pradėjo iki šiol dislokuojamos Turkijoje savo branduolinės ginkluotės perkėlimą į Rumuniją, praneša EurActiv tinklapis su nuoroda į anoniminius šaltinius.

Kaip leidinio korespondentui pranešė šaltiniai, neužilgo po žlugusio perversmo Turkijoje bandymo, dialogas tarp šių šalių tapo toks įtemptas, jog amerikiečių valdžia paprasčiausiai „nebegali daugiau patikėti Ankarai saugoti ginkluotės“, o todėl pradėjo jos perkėlimą į Rumunijos vietovę Deveselu.

Būtent ten bus dislokuoti amerikiečių priešraketinės gynybos sistemos elementai Europoje, paaiškinama medžiagoje.

EurActiv duomenimis, Turkijoje nuo šaltojo karo laikų buvo likę apie 50 amerikiečių taktinės ginkluotės vienetų, laikomų Incirlik aviacijos bazėje, esančioje apie 100 kilometrų nuo Sirijos pasienio. Nenusisekusio perversmo bandymo metu turkų valdžia atjungė elektros tiekimą aviacijos bazei ir uždarė oro erdvę amerikiečių lėktuvams. Amerikiečių nepriklausomų ekspertų nuomone, visiškai neaišku ar JAV būtų pavykę išsaugoti savo branduolinės ginkluotės kontrolę, jei Turkijoje būtų kilęs ilgalaikis pilietinis karas, pabrėžiama straipsnyje.

Straipsnio autorius primena, jog Rumunija šaltojo karo metu buvo TSRS sąjungininkė, tačiau ten niekada nebuvo dislokuojamas branduoliniai ginklai. JAV žingsnis perkeliant savo ginkluotę į Rumunijos teritoriją, greičiausiai „supykdys“ Maskvą ir išprovokuos Rusijos-Amerikos tarpusavio santykių paaštrėjimą, daro prielaidą EurActiv korespondentas.

Gerbiami skaitytojai, jeigu pageidaujate, – jūs galite paremti infa.lt tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 183

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. kabalistas    -  2016-08-19, 08:19

    „… po žlugusio perversmo Turkijoje bandymo, dialogas tarp šių šalių tapo toks įtemptas, jog amerikiečių valdžia paprasčiausiai „nebegali daugiau patikėti Ankarai saugoti ginkluotės“, o todėl pradėjo jos perkėlimą į Rumunijos vietovę Deveselu.”

    – Šis toks faktas rodo, kas tą perversmą bandė padaryti. Ir jau suprantama, kad fiasko patyrusiems perversmininkams telieka trauktis uodegas pabrukus…
    Ateity tik daugės tokių fiaskų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. MikasA    -  2016-08-26, 17:56

    Tarp mūsų… Pasakyk ,kabaliste, paprastai, lygyje 2kart2, savo įvaizdį, nuomonę, dėl perversmo TR, kas organizavo, suvaidino, naudojasi… Trumpai pasakyk… O ne ,,šis faktas rodo,,,suprantama,,,
    Tau suprantama…
    Tik nemanyk pigiai išsisukti…Nes dukartdu gali būti 5…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...