infa.lt

Klaipėdos jūrų uoste iškilmingai sutikta Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadra

08 rugpjūčio
19:58 2016

Rikiuotė

Rugpjūčio 8 d. ryte į Klaipėdos uostą su draugišku vizitu atvykusią Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadrą, vadovaujamą kontradmirolo Hidetoshi Iwasaki, pasitiko Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas Arūnas Mockus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Japonijos ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda ir Lietuvos Respublikos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

Klaipėdos jūrų uoste keturioms dienoms prisišvartavo trys eskadros laivai JS KASHIMA, JS ASAGIRI ir JS SETOYUKI su maždaug 750 Japonijos savigynos pajėgų jūrininkų ir civilio personalo.

„Mums didelė garbė šiandien sutiki Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadrą, tuo pažymint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių 25-erių metų jubiliejų ir plėtojant dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje. Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkai, besimokydami JAV karo laivyno koledže, turėjo progą susipažinti ir apsikeisti patirtimi su kolegomis iš Japonijos savigynos jūrų pajėgų. Esu tikras, kad tai buvo abipusiai naudinga profesinė ir asmeninė patirtis. Neabejoju, kad šis vizitas yra svarbus toliau stiprinant Lietuvos ir Japonijos jūrininkų bendradarbiavimą“, – sveikindamas atvykusią Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadrą sakė Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kapitonas A. Mockus.

„Mūsų vizitas Lietuvoje yra labai reikšmingas ir ypatingas, kadangi šiemet minime diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos užmezgimo 25-ąsias metines. Taip ir pirmas Japonijos savigynos jūrų pajėgų laivų vizitas Lietuvoje. Mūsų tolimojo mokomojo plaukiojimo vienas iš tikslų – toliau stiprinti tarpusavio supratimą ir bendradarbiavimą su šalimis, kurių uostuose mes lankomės. Esu tikras, šis vizitas ne tik pasitarnaus mūsų siekiui, bet ir suteiks Lietuvos žmonėms galimybę geriau pažinti Japoniją, o mums – Lietuvą“,– sakė Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadros vadas kontradmirolas H. Iwasaki.

Vizito metu Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadros personalas turės puikią progą iš arčiau susipažinti su Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkų rengimo sistema, apsilankyti Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivuose, o Lietuvos karinių pajėgų karininkai ir jūreiviai – Japonijos laivuose ir geriau su jais susipažinti. Vyks priėmimai laive, laivai bus atviri klaipėdiečiams ir miesto svečiams, vyks tradicinių Japonijos būgnininkų ir Japonijos jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadros pučiamųjų orkestro pasirodymas Vilniuje ir Klaipėdoje

Pasak kontradmirolo H. Iwasaki, jo vadovaujama jūrų savigynos pajėgų mokomųjų laivų eskadra iš Yokosukos išplaukė gegužės 20 dieną. Tai 60-asis mokomasis žygis nuo 1957 metų. Pakeliui į Lietuvą eskadros laivai aplankė keturis uostus JAV, Panamoje, Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Iš Lietuvos laivai tęs žygį ir grįš Japoniją lapkričio 4 dieną. Iki grįžimo namo dar aplankys 16 miestų trylikoje skirtingų valstybių.

Viešėdami Lietuvoje Japonijos atstovai lankysis Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje ir Medininkuose. Susitiks su Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos karinių jūrų pajėgų, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovais, padės gėlių Lietuvos laisvės gynėjams Antakalnio kapinėse. Eskadros nariai taip pat lankysis Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje Vilniuje. Japonijos laivų medikų personalas vyks ir į Klaipėdos jūrininkų ligoninę. Vizito metu taip pat numatomas Japonijos eskadros jūrininkų apsilankymas Lietuvos Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje ir Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Japonijos eskadra iš Klaipėdos išvyks rugpjūčio 11 dieną.

kam.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....