infa.lt

Morgana Danielė: „Sutikimas seksui – kartą ir visiems laikams”

24 lapkričio
17:21 2022

Morgana Danielė

Lapkričio 24 d., ketvirtadienį, spaudos konferencijoje „Sutikimas seksui – kartą ir visiems laikams: štai, ką turime žinoti“ parlamentarė Morgana Danielė kartu su šioje srityje dirbančiais specialistais ir teisininkais pristato Baudžiamojo kodekso (BK) 151 straipsnio įstatymo pakeitimą.

Tarptautinės kovos su smurtu prieš moteris dienos išvakarėse rengiamoje spaudos konferencijoje renginio dalyvės aptaria situaciją Lietuvoje. Spaudos konferencijos metu pristatytas ir BK 151 str. įstatymo pakeitimo projektas, dėl kurio vėliau teks apsispręsti Seimui.

Siūlomą BK 151 str. pakeitimo įstatymo projektą ketvirtadienį parlamentarė ketina užregistruoti.

„Seksualinė prievarta yra trauminis įvykis. Jis sukelia fizinę, psichologinę ir emocinę žalą. Seksualinių nusikaltimų aukos kenčia nuo potrauminio streso sindromo, depresijos, pasikartojančių trauminės patirties vaizdinių, gali pasireikšti mintys apie savižudybę, savęs žalojimasis, valgymo sutrikimai, panikos atakos, žalingas psichiką veikiančių medžiagų vartojimas, miego sutrikimai, lytiškai plintančios infekcijos, nepageidaujamas nėštumas ir kitos neigiamos pasekmės.

Aišku viena – problema yra žymiai didesnė ir rimtesnė, negu galvojame, ir spręsti ją reikia šiandien. Vienas iš sprendimo būdų – palanki teisinė bazė. Tokia, kuri aiškiai parodytų valstybės netoleranciją bet kokiam smurtui, atitiktų šiuolaikinius žmogaus teisių standartus ir skatintų nukentėjusius žmones drąsiau kreiptis pagalbos. Tokia, kokią jau turi apie pusė Europos šalių, vienaip ar kitaip įtraukusių sutikimo sąvoką į savo įstatymus“, – sako Laisvės frakcijos narė Morgana Danielė.

Reikia pastebėti, jog ši Seimo narė jaunystėje, kaip pati sako, yra išbandžiusi visas narkotikų rūšis, galbūt todėl ji taip veržėsi ir buvo paskirta į Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės postą, kuriame vietoj to, kad kovotų su priklausomybėmis, palaiko įstatymų projektus taip glaudžiai susijusius su narkotikų dekriminalizavimu, su narkotikų vartojimu susijusia prievarta, tame tarpe ir prieš moteris, t.y. gali būti liūdnos asmeninės patirties atgarsiai. Kaip žinia, ji pasikeitė net vardą (buvo Dalia Kulikauskaitė), galimai tam, kad sunkiau būtų atsekti praeitį.

Siūlome jūsų dėmesiui jos spaudos konferenciją – visada geriau susipažinti tiesiogiai su tuo, kas galėtų laukti, nei skaityti perpasakojimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 789

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. čia jau diagnozė    -  2022-11-24, 22:21

    Neaišku tik viena-ar šita 100% neadekvati žmoga pabėgus,ar paleista per klaidą?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. OHOHO    -  2022-11-26, 12:11

    Konferencija vyksta salėje, kurioje kabo ne Lietuvos, o Ukrainos – svetimos šalies vėliava. Lietuvos jau nebėra.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...