infa.lt

Vaikų, neturinčių biologinių tėvų, era – surogatinė motinystė Airijoje

21 lapkričio
15:15 2022
Homoseksualai - vaikai

Negali klausinėti, kodėl dar visai kūdikiai gali būti perduodami auginti vienalyčiams partneriams. Ir kodėl du kartu gyvenantys vyrai dažniausiai paima auginti berniukus

Tūkstančiai [homoseksualių] porų visoje Airijoje džiaugiasi įsigaliojusiais naujais tarptautinės surogatinės motinystės teisės aktais, rašoma LGBT saite „Gay Ireland News”.

Šių metų pradžioje Airijos Sveikatos apsaugos ministerija parengė Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektą, kuriuo siekiama patobulinti įvaikinimo per surogatinę motinystę procesą, Naujomis įstatymo projekto pataisomis siekiama patvirtinti surogatinę motinystę užsienyje ir leisti abiem poros tėvams pagal Airijos įstatymus būti teisiškai pripažintiems vaiko tėvais.

Pagal galiojančius teisės aktus [vienalytėms] poroms sunku teisiškai pripažinti savo vaikų, gimusių naudojant surogatinę motinystę, tėvystę.

Net, jei vienas iš tėvų suteikia savo kiaušialąstę surogatinei motinai, teisėta vaiko motina paskiriama ta, kuri jį pagimdo. Tokiomis aplinkybėmis antrasis iš tėvų gali kreiptis dėl teisinės globos, kai vaikui sukanka dveji metai, tačiau ši globa baigiasi, kai vaikui sukanka 18 metų.

Kadangi šis procesas anksčiau nebuvo reglamentuotas, tūkstančiai Airijoje gyvenančių [homoseksualių] porų susiduria su iššūkiais, susijusiais su teisiniu tėvų statusu. Tai ypač problemiška, kai tėvai turi pasirašyti oficialius dokumentus, susijusius su skiepais, banko sąskaitomis ar pasais. Tokiais atvejais už vaiką gali pasirašyti tik teisėtai paskirtas tėvas ar motina.

Šių metų pradžioje Airijos vyriausybė įsteigė specialų jungtinį „Oireachtas” komitetą, kuris turėjo įvertinti dabartinį tarptautinės surogatinės motinystės procesą ir sukurti sistemą, kaip ateityje pagerinti neatitikimus, o liepos mėn. paskelbtoje ataskaitoje nurodyta, kaip vyriausybė planuoja užtikrinti, kad būtų atsižvelgta į visas vaikų ir numatytų tėvų teises ir gerovę bei jie būtų apsaugoti.

Šią savaitę paskelbtos pataisos turės įtakos tūkstančiams asmenų, turinčių tos homoseksualius santykius Airijoje. Daugelis LGBTQ+ porų siekia tarptautinės surogatinės motinystės, nes tai yra vienintelė galimybė poroms, norinčioms turėti biologinį vaiką, jei nė vienas iš asmenų negali [nenori] išnešioti nėštumo.

Ciara Merrigan, organizacijos „Airijos šeimos per surogaciją” pirmininkė, šią naujieną apibūdino kaip absoliučiai monumentalią. Ji dalijosi: „Ji pasakojo, kad ši žinia buvo labai svarbi: „Šiandien man skambino ašarojančios [homoseksualios] šeimos, tarp jų ir aš pati, žiūrėdama į savo vaikus ir pagaliau žinodama, kad būsiu pripažinta jų motina. Tai iš tikrųjų pribloškiantis jausmas.”

Įstatymo pataisomis, kurios šiuo metu svarstomos Dáil, siekiama suteikti visas teisines teises tiek esamoms, tiek būsimoms [homoseksualioms] poroms, auginančioms vaikus, gimusius tarptautinės surogatinės motinystės būdu. Straipsnio autoriai tikisi, kad teisės aktas kitą savaitę bus pateiktas tvirtinti ministrų kabinetui. Advokatai mano, kad pataisos sulauks įvairių partijų palaikymo ir kitų metų pradžioje teisės aktas bus patvirtintas teismuose.

infa.lt: iki ko reikia privesti moteris, kad jos sutiktų už pinigus gimdyti, o po to atsisakyti savo išnešioto vaiko? Ar kas kada uždavė šio verslo vaikais atžvilgiu tokį klausimą?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Naturalioje gamtoje    -  2022-11-22, 08:53

    jauniklis gauna kitus tevus tik jei motina zusta. O kas kariauja pries gamta – pasmerktas isnykti!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......