infa.lt

Pirmoji Italijos istorijoje moteris – ministrė pirmininkė, paskelbė vyriausybės sudėtį

23 spalio
06:30 2022
Giorgia Meloni

rugsėjo 23 mitingas Italijoje

Italija paskelbė vyriausybės sudėtį. Apie tai šį rytą pranešė naujoji ministrė pirmininkė Giorgia Meloni po to, kai vakar prezidentas Sergio Mattarella suteikė jai įgaliojimus formuoti vyriausybę.

Ją sudaro dešiniosios partijos ir technokratai. Meloni vadovaujamos „Italijos broliai” partijos politikai gavo devynis ministrų postus, o „Lyga” ir „Pirmyn, Italija” – po penkis. Vienas iš „Italijos broliai” įkūrėjų Guido Crozetto tapo Gynybos ministerijos vadovu.

Ankstesnėse vyriausybėse jis ėjo ministerijos vadovo pavaduotojo pareigas. Diplomatijos ministerijos vadovu tapo buvęs Europos Parlamento vadovas ir partijos „Pirmyn, Italija” narys Antonio Tajani. Lygos lyderis Matteo Salvini perėmė infrastruktūros ir transporto ministro pareigas. Jo partneris Giancarlo Giorgetti perėmė Ekonomikos ir finansų ministerijos vadovo pareigas.

Kitų penkių ministerijų vadovais paskirti specialistai, oficialiai nesusiję su jokiais politiniais judėjimais.

Italija, kaip ir Švedija, yra dar viena Europos šalis, kurioje į valdžią atėjo dešiniųjų pažiūrų politikai. Rugsėjo mėn. vykusių rinkimų nugalėtoja tapo „Italijos broliai: partija. Už šią organizaciją balsavo daugiau nei ketvirtadalis rinkėjų.

Kairieji bando juos vadinti „neofašistais”, tačiau „Italijos brolių” ideologija yra greičiau konservatyvi. Ši partija remia Italijos pasilikimą NATO ir Europos Sąjungoje, tačiau nėra pasirengusi dalytis suverenitetu su ES principiniais klausimais.

Italijos broliai” pasisako už migracijos ribojimą, nelegalių imigrantų deportavimą ir prieš „beatodairišką” pilietybės suteikimą legaliems imigrantams. Tai svarbu rinkėjams, nes daug nelegalių afrikiečių vyksta į Italiją. Jie skuba į Europą per Italijos Lampedūzos salą, esančią už 140 km nuo Tuniso pakrantės ir už 300 km nuo Libijos Tripolio.

Partija taip pat pasisako už liberalizmą ekonomikoje ir piliečių bei valstybės santykių supaprastinimą. Visų pirma tai susiję su biurokratija ir mokesčiais. „Italijos broliai” siekia išsaugoti tradicinę Italijos kultūrą, šeimą ir patriotiškumą. Jie nepritaria tos pačios lyties asmenų santuokoms, net ir „civilinėms” santuokoms, nepritaria abortų procedūrų supaprastinimui, tačiau nenori jų ir pernelyg komplikuoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....