infa.lt

JAV ambasada Maskvoje paragino savo piliečius kuo skubiau išvykti iš Rusijos

28 rugsėjo
19:12 2022

JAV ambasada Maskvoje

Ambasados pranešimas

Rusijos vyriausybė pradėjo mobilizuoti savo piliečius į ginkluotąsias pajėgas invazijai į Ukrainą paremti. Rusija gali atsisakyti pripažinti dvigubų piliečių JAV pilietybę, neleisti jiems gauti JAV konsulinės pagalbos, neleisti jiems išvykti iš Rusijos ir šaukti dvigubus piliečius į karinę tarnybą, – įspėja JAV ambasada savo piliečius esančius Rusijoje.

Šiuo metu komercinių skrydžių galimybės yra labai ribotos ir dažnai yra neprieinamos per trumpą laiką. Sausumos keliai automobiliais ir autobusais tebėra atviri. Jei norite išvykti iš Rusijos, turėtumėte kuo greičiau pasirūpinti tuo savarankiškai.

JAV ambasados galimybės padėti JAV piliečiams yra labai ribotos, o sąlygos, įskaitant transporto galimybes, staiga gali tapti dar labiau ribotos, – rašoma JAV ambasados pranešime.

JAV piliečiai neturėtų vykti į Rusiją, o Rusijoje gyvenantys ar keliaujantys asmenys turėtų nedelsdami išvykti iš Rusijos, kol yra ribotos komercinių kelionių galimybės. Valstybės departamentas pateikia informaciją apie komercines keliones puslapyje Travel.state.gov „Information for U.S. Citizens in Russia – Travel Options Out of Russia”.

Šiame puslapyje taip pat pateikiama informacija apie įvažiavimo į kaimynines šalis reikalavimus, procedūras, kai tam tikromis aplinkybėmis galima keliauti su nebegaliojančiais JAV pasais, ir vizų reikalavimus šeimoms, turinčioms JAV ir Rusijos piliečių šeimos narių.

Primename JAV piliečiams, kad Rusijoje neužtikrinama teisė į taikius susirinkimus ir saviraiškos laisvę.

Venkite visų politinių ar socialinių protestų ir nefotografuokite apsaugos darbuotojų šiuose renginiuose. Rusijos valdžios institucijos yra sulaikiusios demonstracijose dalyvavusius JAV piliečius. – rašoma JAV ambasados pranešime

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 292

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Bijo    -  2022-09-28, 19:13

    „otvietkes” uz dujotieki?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...