infa.lt

Rinkimai Italijoje: naujuoju premjeru gali tapti kraštutinis dešinysis – siaubas ES

25 rugsėjo
11:08 2022
Giorgia Meloni

rugsėjo 23 mitingas

Pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų naujuoju Italijos vadovu gali tapti kraštutinis dešinysis.

Rugsėjo 25 d. (šiandien) vykstančiuose rinkimuose pirmauja Giorgia Meloni partija „Italijos broliai”, kuri, jei laimės, sieks suformuoti dešiniųjų vyriausybę. O kad laimės, abejonių nekyla beveik niekam, rašo BBC.

Giorgia Meloni

Prieš ketverius metus per paskutinius visuotinius rinkimus jos partija surinko vos daugiau nei 4 proc. balsų, tačiau dabar ji užima pirmąją vietą ir gali laimėti, turėdama galimą ketvirtadalį balsų. Remiama kitų dviejų partijų – „Lygos” ir „Forza Italia” – apklausos rodo, kad ji siekia daugumos koalicijos abiejuose Italijos parlamento rūmuose.

45 m. Giorgia Meloni buvo vienintelė iš didžiųjų partijų lyderių, kuri atsisakė eiti į populiaraus technokrato Mario Draghi plačiąją koaliciją, todėl ji buvo vienintelė didelė opozicijos lyderė, kai ši koalicija liepos mėn. žlugo.

Ji įkūrė Italijos brolius (Fratelli d’Italia) 2012 m., praėjus ketveriems metams po to, kai 2008 m., valdant Silvio Berlusconi, tapo jauniausia visų laikų Italijos ministre..

Priešingai nei jos dešiniosios pakraipos sąjungininkai, ji nepalaiko Vladimiro Putino Rusijos ir yra už NATO bei Ukrainą, nors daugelis dešiniųjų rinkėjų ne ypač vertina Vakarų sankcijas.

Eidama į rinkimus su konservatyviu šūkiu „Dievas, tėvynė ir šeima”, ji agituoja prieš LGBT teises, nori jūrų blokados Libijai ir ne kartą įspėjo dėl musulmonų migrantų.

Meloni ir kraštutinių dešiniųjų iškilimas galiausiai gali tapti epochiniu įvykiu Europos politikoje ir pastūmėti Italiją į neliberalų bloką su Lenkija ir Vengrija. Ji pasisakė už euro zonos panaikinimą. Meloni įspėja, kad neįvardytos jėgos masiškai nukreipia imigrantus į Italiją, siekdamos „etninio pakeitimo”.

Ji teigia, kad Italija priklauso Europai, bet kovos už savo interesus.

Ji taip pat siekia „kitokios Italijos pozicijos” ES vykdomosios institucijos (EK) atžvilgiu. „Tai nereiškia, kad mes norime sunaikinti Europą, kad norime palikti Europą, kad norime daryti beprotiškus dalykus”, – sako ji.

Tačiau Radio Genova filmuotas mitingas penktadienį, liudija tikrąsias nuotaikas:

Vertimas: Italija priklauso italams, o ne Ursulai von der Leyen. Fuck EU!

Konservatyvūs dešinieji

Giorgia Meloni partija neturi patirties valdyme, todėl jai prireiks buvusio premjero Silvio Berlusconi ir Matteo Salvini, kurie abu priklausė M. Draghi vyriausybei, paramos. Artėjant rinkimų kampanijos pabaigai trys lyderiai surengė bendrą mitingą Romoje.

Nors 85 metų S. Berluskonis buvo ilgiausiai Italijoje dirbęs ministras pirmininkas, jis pirmą kartą nuo 2013 m., kai buvo pašalintas iš Senato dėl mokestinio sukčiavimo, kandidatuoja į Senatą. Jo vadovaujama centro dešinioji partija „Forza Italia” laikoma silpniausia iš trijų partijų.

Matteo Salvini „Lyga” yra natūrali Georgia Meloni partnerė. Būdamas vidaus reikalų ministru, jis uždarė migrantų stovyklas ir neleido į uostą įplaukti nevyriausybinių organizacijų laivams, gabenantiems iš Viduržemio jūros išgelbėtus migrantus.

Dešinieji žada sumažinti pardavimo mokestį elektros energijai ir kitoms būtiniausioms prekėms bei įvesti vienodo dydžio mokestį savarankiškai dirbantiems asmenims,.

Jie nori panaikinti Italijoje galiojantį branduolinės energijos draudimą. Bus siekiama didinti gimstamumą Italijoje, didinant išmokas šeimoms. Be to, siekiama kovoti su nelegalia imigracija ir tvarkingai valdyti legalią imigraciją.

Santykiuose su ES – apriboti EK galią ir grįžti prie ekonominių santykių.

Šie jų planai kelia siaubą ES funkcionieriams, kurį vakar pademonstravo Ursula von der Leyen netiesiogiai pagrasinusi Italijai, jei rinkimai neatitiks ES lūkesčių. O sprendžiant pagal apklausas ir italų lūkesčius – būtent taip ir įvyks. Plačiau apie tai…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 438

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Cha,    -  2022-09-25, 16:20

    Geros naujienos.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kad jokio siaubo    -  2022-09-25, 17:56

    nematyti. Daug didesnis siaubas tai ES,kad moldavai bando nuversti Sandu. Kaip tik jutube tiesiogiai rodo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...