infa.lt

EK pirmininkė užmaskuotai pagrasino Italijos dešiniesiems dėl numatomos pergalės rinkimuose

25 rugsėjo
07:10 2022

Ursula von der Leyen

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen įspėjo Italiją dėl pasekmių, jei ši nukryps nuo demokratinių principų, ir išsakė vos pridengtą grasinimą prieš sekmadienį vyksiančius rinkimus, kuriuos, kaip tikimasi, laimės Giorgia Meloni vadovaujamas dešinysis blokas, praneša Euractiv.

Šis pareiškimas išryškino kai kurių Europos sostinių susirūpinimą dėl artėjančių rinkimų šioje šalyje ir leido suprasti, kad Briuselio ir Romos santykiai gali tapti įtempti, jei G. Meloni ir jos partneriai iškovos pergalę.

„Mano požiūris yra toks: kad ir kokia demokratinė vyriausybė norėtų su mumis dirbti, mes dirbsime kartu”, – ketvirtadienį (rugsėjo 22 d.) Prinstono universitete Jungtinėse Amerikos Valstijose sakė von der Leyen, atsakydama į klausimą, ar yra kokių nors nuogąstavimų dėl artėjančių rinkimų Italijoje. „Jei reikalai pakryptų sudėtinga linkme, primenu apie Vengriją ir Lenkiją, turime priemonių”, – pridūrė ji.

Matteo Salvini, „Lygos” vadovas, priklausantis konservatyvaus aljanso Giorgia Meloni frakcijai, pasmerkė jos komentarus kaip „gėdingą aroganciją”. „Kas tai, grasinimas?” – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter”. „Gerbkite laisvą, demokratišką ir suverenų Italijos žmonių balsą!”

Ursula von der Leyen, matyt, turėjo omenyje praėjusį sekmadienį Europos Komisijos pateiktą rekomendaciją sustabdyti maždaug 7,5 mlrd. eurų finansavimą Vengrijai dėl korupcijos – tai pirmas toks atvejis 27 valstybių bloke pagal naują sankciją, kuria siekiama geriau apsaugoti teisinės valstybės principus.

ES prieš dvejus metus įvedė finansines sankcijas, reaguodama į tai, kas, jos teigimu, reiškia demokratijos žlugdymą Lenkijoje ir Vengrijoje, kur ministras pirmininkas Viktoras Orbanas per daugiau nei dešimtmetį, praleistą valdžioje, EK teigimu,nuslopino teismus, žiniasklaidą, nevyriausybines organizacijas ir akademinę bendruomenę, taip pat apribojo migrantų, gėjų ir moterų teises. (ir vis tiek per rinkimus iškovojo pergalę triuškinančia persvara – infa.lt pastaba)

Von der Leyen taip pat sulaukė Lenkijos vyriausybės kritikos, o šalies teisingumo viceministrė apkaltino Vokietiją, kad ši vadovauja ES.

„Europos Komisijos pirmininkė teigia, jog jei italai išrinks Briuseliui nepatinkančią vyriausybę, jiems gali būti blokuojamos lėšos”, – socialiniame tinkle „Twitter” pareiškė Lenkijos teisingumo ministro pavaduotojas Sebastianas Kaleta.

„Dar vienas įrodymas, kad „teisinė valstybė” yra grynas šantažas siekiant primesti ES, tiksliau, Vokietijos diktatą. Tokia yra ši „demokratija”, – pridūrė jis.

S. Kaleta priklauso konservatyviai „Vieningosios Lenkijos” partijai, jaunesniajai vyriausybės narei, kurios lyderis yra teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro, teismų reformų, kurios, pasak Briuselio, kenkia teismų nepriklausomumui, architektas.

Europos Komisijos atstovas spaudai Erikas Mameris žurnalistams Briuselyje teisinosi, kad esą Ursula von der Leyen nesiekė kištis į Italijos politiką.

„Ji pabrėžė Komisijos, kaip (Europos) sutarčių gynėjos, vaidmenį teisinės valstybės atžvilgiu”, – išsisukinėjo jis penktadienį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 271

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. hmm    -  2022-09-25, 11:09

    ta zmoga nori pribaigti europa

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Sios dienos    -  2022-09-25, 18:03

    ivykiai Moldovoje rodo,kad nebe labai si ponia ka pagasdins.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...