infa.lt

„Dvigubi standartai”: Lenkija atsitveria nuo Baltarusijos plienine tvora

02 liepos
06:40 2022
Lenkijos Baltarusijos pasienis

Lenkijos pasienis su Baltarusija | Twitter vaizdo įrašo kadras

Lenkija baigė statyti apsauginę tvorą pasienyje su Baltarusija. Apie tai pranešė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Dėl politinio numatymo, kas gali nutikti, dabar galime sutelkti dėmesį į pagalbą Ukrainai, kuri stengiasi apsaugoti savo suverenitetą”, – pareiškė jis žurnalistams ir pabrėžė tvoros naudą.

Jo nuomone, Aleksandro Lukašenkos inicijuota krizė Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje buvo pirmasis artėjančio karinio konflikto ženklas.

Amerikos leidinys „The Washington Post” Lenkijos valdžios institucijų veiksmuose įžvelgė dvigubus standartus.

„Kai Lenkija atvėrė vartus milijonams ukrainiečių, bėgančių nuo Rusijos invazijos, 5 metrų sienos statybos darbai buvo pačiame įkarštyje.

Ji buvo skirta neįsileisti kitokio pobūdžio prieglobsčio prašytojų: bėgančių nuo konfliktų ir skurdo Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje, kuriuos autoritarinis Baltarusijos – artimos Rusijos sąjungininkės – režimas stūmė bandyti laimę Europoje”, – rašo leidinys.

Tuo tarpu Lenkijos sienos apsaugos tarnyba pademonstravo, kaip atrodo apsauginė tvora.

„Neteisėti Lukašenkos veiksmai, kuriuos remia Rusijos režimas, ir bandymas destabilizuoti regioną privertė rasti būdą, kaip pakeisti regiono sienos apsaugą”, – pareiškė Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos vadovas Tomaszas Praga.

Tvora pradėta statyti sausio pabaigoje po daugybės arabų ir afrikiečių nelegalių imigrantų bandymų patekti į Lenkijos teritoriją per Baltarusijos sieną.

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos duomenimis, 2021 m. sieną nelegaliai kirsti bandė 39,7 tūkst. žmonių. Nuo 2022 m. sausio 1 d. iki kovo 19 d. tokių bandymų skaičius viršijo 1500.

Apsauginei konstrukcijai pastatyti sunaudota 49 tūkst. tonų plieno. Tvoros viršuje yra spygliuota viela.

Dabar 186 km ilgio tvoroje įrengiamos elektroninės apsaugos sistemos, įskaitant 2 500 stebėjimo kamerų ir judesio detektorių.

Lietuva ir Latvija stato panašias tvoras pasienyje su Baltarusija.

Lietuvos VRM paskelbė, kad gavo 55 mln eurų EK paramą efektvyviau gintis nuo nelegalios migracijos ir žada panaudoti gautas lėšas (55 mln. eurų) sienų stebėjimo sistemoms įsigyti ir įrengti. Jomis, pasak A.Bilotaitės, bus padengtas visas sienos su Baltarusija ruožas (šiuo metu stebima 70,5 proc.).

Europos Komisija Lietuvai pernai gruodį jau skyrė 15 mln. eurų sienų apsaugai stiprinti. Šios lėšos panaudotos sienos stebėjimo įrangai (sraigtasparniams, bepiločiams orlaiviams, naktinio matymo, pirštų atspaudų skenavimo įrangai ir kt.) atnaujinti.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 603

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2022-07-02, 09:16

    Kai Lenkija mąstydama padaro, tai zombiai stebisi – „Dvigubi standartai”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Karo pabegeliu    -  2022-07-02, 10:07

    galima laikyti zmogu,kuris kerta gretimos valstybes siena per teisetas pasienio pralaidas. Nemanau,kad ukrainieti Norvegijoje kas laikytu karo pabegeliu! Kaip nelaikytu juo ir bastunu is Afrikos ar Azijos,kur pilna taikiu ir saugiu saliu,greta pabegelio kilmes salies.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kas mate    -  2022-07-03, 11:37

    tvora tarp JAV ir Meksikos,supranta,kad cia – ne tvora.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....