infa.lt

Teismas: dėl R.Šimašiaus administracijos sprendimo atšaukti LŠS gegužės 15 mitingą Vingio parke

21 gegužės
08:30 2022

Remigijus Šimašius

„Lietuvos Šeimų Sąjūdis” padavė į teismą R.Šimašiaus administracijos valdomą Vilniaus savivaldybę šiai atšaukus jau suderintą „Didysis Šeimos Gynimo Maršas” renginį, planuotą gegužės 15 dieną Vilniaus Vingio parke.

Skundas teismui buvo paduotas kovo mėnesio viduryje, tikintis, kad per likusius du mėnesius teismas spės jį išnagrinėti ir priimti sprendimą, kaip tai įvyko Kauno savivaldybei nusprendus neleisti LGBT eitynių Kaune.

Tada LGBT organizacijos skundas buvo išnagrinėtas ir priimtas sprendimas per savaitę laiko. Ta prasme – iki planuojamos eitynių datos – šeštadienio.

„Lietuvos Šeimų Sąjūdis” tokio paties spartumo tikėjosi ir savo skundo atveju – juk buvo likusi ne savaitė, o visi du mėnesiai.

Todėl tikėdamasis, jog Lietuva yra teisinė valstybė, kurioje vienodai vertinami visi piliečiai ir organizacijos, ramiai laukė, neieškodamas kitų alternatyvių sprendimų Vingio parkui.

Veltui. Teisingumas „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” atžvilgiu ėmė girgždėti…  ir kažkuriuo metu visai užstrigo.  Advokatams paskambinus į teismą, apie balandžio vidurį buvo atsakyta, kad per tiek laiko (per mėnesį) dar nenustatyta net bylos nagrinėjimo data.

Matomai LŠS nėra tiek gerbiama teismo instancijų, kaip LGBT, nors narių ir palaikančių visuomenėje turi nepalyginamai daugiau. Tą akivaizdžiai įrodė visuomenės apklausos ir du gegužės 15-osios renginiai. Vienas prie Vilniaus katedros, proteguojamas aukščiausios šalies ir Sostinės valdžios, ir kitas – remiamas tik visuomenės, bet nemylimas valdžios. Dalyvių skaičius skyrėsi dešimtimi kartų, ir ne valdančiųjų naudai.

Bet grįžkime prie teismo požiūrio į LŠS, kuris „gali palaukti” teisingumo, skirtingai nuo LGBT, kuri laukti negali.

Neaišku kuo rėmėsi teismas balandžio 14 priėmęs nutartį (skundas paduotas kovo viduryje), kad per mėnesį laiko baigtas tik „pasiruošimas bylos nagrinėjimui”. Tik pasiruošimas. Dvi analogiškos bylos – LGBT eitynės ir „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2022” ir du tokie skirtingi sprendimai – kur teismų praktika?

Beje, jokio pranešimo apie „pasiruošimą nagrinėjimui” LŠS negavo. Šis sakinys buvo įrašytas  dar po mėnesio išsiųstame, jau gegužės 12 datuotame nutarime, kurį gavo Lietuvos Šeimų Sąjūdžio teisininkai.

Pranešimo esmė: pranešama, jog bylos kurioje Lietuvos Šeimų Sąjūdis prašo „Panaikinti 2022-03-10 Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo įsakymą Nr. A30-947/22 „Dėl administracijos direktoriaus pavaduotojo 2022-01-10 įsakymo Nr. A30-88/22 „Dėl organizuojamo mitingo“ pripažinimo netekusiu galios“;” nagrinėjimas vyks nuotoliniu būdu birželio 7 dieną.

Gražiai skamba: LŠS prašo panaikinti „direktoriaus pavaduotojo įsakymą, kuriuo pastarasis panaikino kitą savo įsakymą”, kuriuo sausio 10 dieną buvo suderintas gegužės 15-osios renginys.

Pats Vilniaus meras tokių įsakymų nepasirašinėja, nurodymą pasielgti vienaip ar kitaip jis duoda per socialinius tinklus, pareikšdamas, kad tą suderinimą panaikins. O jo administracija jau vykdo.

Ir kas dabar gaunasi? Lietuvos Šeimų Sąjūdis jau laimėjo dvi bylas, iš kurių vienoje Vilniaus savivaldybės administracijai priskiriamas „piktnaudžiavimas valdžia”. Dabar laukia analogiška trečioji byla, kurios sprendimas vėl bus priimtas jau praėjus renginiui – t.y.  kai LŠS laimėjimas bus tik moralinio pobūdžio, kas iš esmės neatstato teisingumo pilnumoje – juk renginys įvyko ne dėl to, kad buvo panaikintas draudimas jį įvykdyti, o nepaisant to draudimo ir su Lietuvos visuomenės parama, kaip moraline taip ir finansine.

Gerbiami teisėjai – jūsų vaikai ir vaikų vaikai gyvens tokioje valstybėje, kuri jiems liks po jūsų. Negi norite, kad jie patirtų tokį teisingumą, kurį „Lietuvos Šeimų Sąjūdis” patiria iš jūsų pusės – tai yra pusinį, kuriuo stengiamasi, kad ir vilkas būtų sotus ir avis liktų sveika.  Šiuo atveju, vilkas yra miško sanitaras, o ta avis yra užkrėsta ir tas užkratas plinta – jis palies ir jūsų artimuosius, jei jūs šiandien savo darbą atliksite pagal paminėtą principą. Pagalvokite apie tai, ir priimkite teisingą sprendimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 858

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-21, 09:52

    LAISVOJE demokratinėje šalyje teismai nuo politikos atskirti. Pažiūrėkite , kiek aukštų politikų buvo nuteista, yra teisiami turtingose valstybėse? O Lietuvoje politikai , teisėsauga dar net nesupranta kas ta laisvė. Piliečiams reikia prašyti kad valdžia duotų leidimą prieš ją protestuoti:)Kur logika?:)Kokį politiką, aukštą pareigūną nuteisė už korupciją realia laisvės atėmimo bausme?Gal vieną per 32 metus.Pinigėliai taškosi į kairę, dešinę, ir niekas netikrina nei kur nei kam nei kokiais kiekiais tie pinigėliai dalinami.Lietuvą kausto BAIMĖ,buvo virusas, galimybių pasai, dabar Ukrainos karas, kuris kažkodėl persikėlė į Lietuvą. Įvesta nepaprastoji padėtis, nors niekur Europoje to nėra. Net galimybių paso legalumo nesiteikė Konstitucinis teismas vertinti. Tai apie ką čia dar diskutuoti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Nojus    -  2022-05-21, 10:13

    Teisėjus skiria politikai, ir viskas tuo pasakyta. Jie yra priklausomi nuo juos paskyrusių asmenų. Tad teisingumas – tik valdančiojo „elito” teisingumas. Teismai su juo neturi nieko bendro

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-05-21, 14:08

    Policija, prokuratūra, teismai yra pavaldūs Laikinųjų, atsitiktinių, KGB agresorių anūkų Vyriausybei. Išrinksime sveikos lyt-psichikos Seimo narius, bus privalu keisti ir minėtų struktūrų tautos išdavikus.
    Atkreipkite dėmesį: Visa teisėsauga dirba, kaip Rusijoje…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...