infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Apie tai, kaip bankai iš mūsų tyčiojasi

19 gegužės
06:40 2022
Gintaras Furmanavičius

Facebook nuotr.

Prieš daugiau nei pusmetį dalinausi su jumis geromis emocijomis, atsisveikinus su SEB’u.

Šį kartą apie Luminor Lietuva. Turiu paskolą šiame banke ir jau daugiau nei du dešimtmečius moku palūkanas ir atidavinėju kreditą iš kito banko, kuriame yra nustatytas kasmėnesinis pavedimas į Luminor. Iki šiol jokių problemų nebuvo.

Praėjusią savaitę gaunu SMS žinutę: „Sveiki, primename, kad nesame gavę Jūsų įmokos už suteiktą paskolą. Prašome kuo skubiau padengti įsiskolinimą. Daugiau informacijos interneto banke.” Internetinės bankininkystės ir kreditinės kortelės esu seniai atsisakęs, todėl turiu tikėti tuo, ką man sako bankas.

Tą pačią dieną į tą pačią sąskaitą, kur jau daugiau nei dvidešimt metų pervedinėju pinigus padarau pavedimą. Po kelių dienų pinigai grįžta man atgal.

Nuo šios vietos prasideda mano bendravimas su banku ir tai yra įdomioji dalis. Skambinu į banką. Kaip jau įprasta, kad pakliūtum, kur reikia tenka klausyti automatinių nurodymų ir suspaudyti ilgoką skaičių kombinaciją.

Tada kitas robotas man paaiškina, kad dėl neįprastai didelio klientų skaičiaus gali tekti laukti daugiau nei tris minutes. Laukiau 13 minučių ir 44 sekundes. Po ilgos muzikinės pauzės atsiliepusi mergina, nustačiusi mano tapatybę paaiškino, kad pavedimą reikia daryti į kitą sąskaitą.

Grįžęs namo pasitikrinu darytus pavedimus ir matau, kad kitos sąskaitos mano vardu nėra. Vėl skambinu į banką. Ta pati procedūra, tik šį kartą laukimo laikas juokingos 11 minučių, tačiau tik pradėjus pokalbį ryšys nutrūksta. Atidedu bankinės problemos sprendimą kitai dienai.

Ši diena išaušo šiandien. Ryte vėl skambinu į banką. Šį kartą krenta rekordas – laukimo laikas su trumpu pokalbiu lygiai 34 (!) minutės!!! Trumpu todėl, kad atsiliepusi mergina negali atsakyti nei į vieną klausimą ir pažada vėliau perskambinti.

Skambučio sulaukiu po poros valandų. Mergina, po to kai vėl identifikuoju save, atsakęs į eilę klausimų man maloniai paaiškina, kad gegužės 9 dieną bankas pakeitė sąskaitos numerį, tik manęs apie tai neinformavo, nes visą informaciją aš privalau rasti internetinėje bankininkystėje, kurios neturiu.

Paprašius atsiųsti naują sąskaitos numerį SMS žinute, man buvo paaiškinta, kad tokios galimybės nėra! Paprašius atsiųsti mano naujos sąskaitos numerį elektroniniu paštu, man buvo paaiškinta, kad (dėmesio!!!) tam reikia vadovybės leidimo!!!

Tuomet, norėdamas pasidalinti su jumis paprašiau man atsiųsti mūsų pokalbio įrašą, nes buvau įspėtas, kad pokalbis įrašomas. Atspėjote – tokios galimybės taip pat nėra.

Aš pažadu, kad visomis legaliomis priemonėmis priešinsiuosi grynųjų pinigų išėmimui iš apyvartos.  Jei bankai dabar šitaip elgiasi su mumis, kaip jie elgsis tada, kai mes neturėsime pasirinkimo???

PS 14:44 iš Luminor banko, kuris negali man atsiųsti žinutės, gaunu SMS: Sveiki, pakartotinai primename, kad nesame gavę Jūsų įmokos už suteiktą paskolą. Prašome padengti įsiskolinimą per 10 d. Daugiau informacijos interneto banke.

Šis įrašas pirmą kartą buvo paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 376

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2022-05-19, 07:07

    Kaip su iškrypimais, narkotikų įteisinimu reikia kovoti, taip su bankų sistema. Tai jau ne bankai, o tavo pinigų vienateisiai administratoriai, beveik savininkai… O ryšiai, tai dirba tuo pačiu principu – VMI, Sodra, policija, poliklinikos. Skambini vienam, atsiliepia kažkas, ir laukimai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2022-05-20, 14:04

    Jei su bankais susidėsi – būtinai bėdų turėsi. Pasidėjęs savo pinigus į banką – negali jų nemokamai pasiimti. Nežinau geresnių pinigų nei grynieji. Ypač – popieriniai.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. T0mas J.    -  2022-05-20, 14:05

    Filosofas Arvydas Šliogeris:
    „Biurokratijos koncentracijos pavyzdys – bankai, tai – parazitinė institucija. Be jos negali apsieiti, bet jie – parazitai. Baisu yra tai, kad bankai tapo ekonomikos svorio centru. XIX a. Europoje to nebuvo: centras buvo gamykla. Dabar – bankas. Jis yra parazitas, nes operuoja „tuščiais“ pinigais ir nesukuria jokio produkto. Bankas yra ekonomikos biurokratijos centras. Natūralu, kad kartu jis yra ir kontrolės instrumentas. Jis kontroliuoja viską – ne tik ekonomiką. Ši bankų visagalybė yra technologinės visuomenės degradacijos požymis.”

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Regimantas    -  2022-05-29, 12:36

    “Vertybinė” Lietuvos politika. Šie žodžiai jau tapo burtažodžiu konser-vatnikų ir juos apdainuojančių politologų lūpose. Tik štai klausimas – kas ten per “vertybės”? Pasirodo, pirma, ir jie tai per šiuos metus ypatingai atvirai pademonstravo – lgbt diktatūros “vertybė”. Kita “vertybė” – tai noras kuo greičiau išsitarnauti savo šeimininkams, toli užnugary paliekant visus kitus “išsitarnautojus”. Trečioji “vertybė” – tai savosios šalies gyventojų gerbūvio nustūmimas į trečią planą, į pirmą planą išvedant užjūrio ir ES interesantus: Šimonytės-Kubiliaus skolinimasis už keturgubus procentus praeitoje krizėje, trigubas permokėjimas už dujų laivo “pirkimą” (taip šią aferą jie tuomet vadino), nepaliaujamos maklės energetikoje, lietuviškų bankų sužlugdymas ir t.t. ir pan. Tiesa, jie dar ten kalba apie “demokratiją”, bet šiai vertybei yra visiškai pakeistas turinys, nes kokia ten demokratija, kai žiniasklaidos priemonės seniai valdančiųjų uzurpuotos, o šalis, pirmiau, prisidengiant pandemija, o dabar karu Ukrainoje, valdoma diktatoriškais metodais?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...