infa.lt

Kodėl įstatymai draudžia naudoti natūralias gamtines medžiagas medicinoje

15 gegužės
06:50 2022

Tableės

Pagal FDA (JAV maisto ir vaistų administracija) teisinį apibrėžimą, vaistas yra bet kas, kas „diagnozuoja, gydo, švelnina, gydo ar užkerta kelią ligai”.

Šio apibrėžimo problema ta, kad yra daugybė lengvai prieinamų ir nekenksmingų medžiagų, kurias galima rasti mūsų prieskonių lentynose ir kurios, kaip įrodė nesuskaičiuojama tūkstantmetė žmonijos patirtis, sušvelnina, užkerta kelią ligoms, o kai kuriais atvejais ir išgydo, ir kurių, pagal FDA, negalima vadinti vaistais, rašo Epoch Times.

Šio apibrėžimo problema ta, kad yra daugybė lengvai prieinamų ir nekenksmingų medžiagų, kurias galima rasti mūsų prieskonių ir žolelių lentynose, ir kurios, kaip įrodė nesuskaičiuojama tūkstantmetė žmonijos patirtis, sušvelnina, užkerta kelią ligoms, o kai kuriais atvejais ir išgydo, ir kurių, pagal FDA, negalima vadinti vaistais.

Kaip taip gali būti? Na, FDA sau suteikė dievišką galią, reikalaudama, kad prieš teisėtai naudojant bet kokią medžiagą ligų profilaktikai ir gydymui, būtų gautas oficialus jos patvirtinimas.

Todėl FDA vykdoma teisinė-reguliacinė kontrolė yra totalitarinė ir napoleoniška; tai, ko ji aiškiai neleidžia naudoti kaip vaisto, yra netiesiogiai draudžiama.

Istoriškai FDA reikalavo, kad nauji vaistai būtų tiriami brangiais ir sudėtingais daugiapakopiais klinikiniais tyrimais, kurie yra neįkandami bet kokiam eiliniam interesantui, norinčiam įrodyti nepatentuojamo (ir todėl nepelningo) augalo, maisto produkto ar prieskonio veiksmingumą.

Vidutinės naujo vaisto patvirtinimo išlaidos yra 2,6 mlrd. dolerių[nuoroda1], todėl investuotojas, investuojantis kapitalą į tai, kad rinkai būtų pateikta medžiaga, kuriai negali būti suteiktas išskirtinumas ir dėl to negali atsipirkti investicijos, įvykdo ekonominę savižudybę, o gal net pažeidžia įstatymą.

Iš tikrųjų investuotojas turi teisiškai privalomą fiduciarinę pareigą savo akcininkams gauti pelno. Todėl kapitalas nebus nukreiptas į bet kokią būsimą prekę, kurią galima lengvai pagaminti ar gauti, įskaitant daugumą dalykų, kurie laisvai auga šioje Žemėje.

Įdomi istorijos išnaša, kad netrukus po JAV Nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo Kongresas pareiškė, jog gamtinės medžiagos, pavyzdžiui, vanduo ar druska, yra Dievo dovana žmonijai, todėl gamtos produktų patentinė apsauga turėtų būti ribojama. Nors tai buvo kilni deklaracija, iš tikrųjų ji buvo panaudota prieš tuos, kurių teises ji turėjo apsaugoti.

Ji privertė privataus intereso subjektus sintetinti natūralias medžiagas, pavyzdžiui, sparčiai besivystančioje biotechnologijų srityje – rekombinantinės DNR ir RNR interferencijos technologijas, t. y. genetiškai modifikuoti organizmai (GMO), – vien dėl to, kad garantavo jiems nuosavybės ir (arba) patentų teises.

Iš tikrųjų, medicinos sistema, kuri dėl savo korporacinės struktūros teisiškai reikalauja, kad ji gautų pelną, grasina save sunaikinti ir (arba) apkaltinti, jei bus naudojamos nepatentuotos, nepelningos natūralios medžiagos ar gydymo būdai. Be to, ji daro tokią didelę šalutinę žalą tiems, kuriems tariamai turi tarnauti, kad ją pagrįstai galima vadinti šiuolaikine žmonių aukojimo forma.

Dėl to, užuot logiškai pasirinkus perspektyvius vaistus: nes jie veikia, yra lengvai prieinami ir saugūs, milijardai dolerių plaukia visiškai priešinga kryptimi, kapitalizuojant tik tas medžiagas, kurios yra nenatūralios, todėl, nors ir patentuotos, beveik visada yra nesaugios ir mažiau veiksmingos, ir kurių prieinamumą bei vartojimą galima intensyviai kontroliuoti.

Ar bandymas perimti mediciną per vaistais pagrįstą modelį nepasiteisino?

Ir vis dėlto šioje istorijoje yra ir šviesioji pusė. Dėl to, kad mūsų kūnai galiausiai yra sukurti iš natūralių dalykų (maisto, oro ir vandens) ir paklūsta labai griežtiems gamtos dėsniams, pavyzdžiui, gerai žinomam chiralumo (rankų) principui – faktui, kad visos mūsų organizme esančios aminorūgštys poliarizuotos šviesos spindulį kreipia kairiąja kryptimi (L-lizinas), o cukrūs – dešiniąja kryptimi (D-ribozė) – negalima tiesiog savavališkai kurti biologiškai aktyvių sintetinių vaistų, nes rankų (ar panašios savybės) klaida gali būti mirtina (tai yra mirtina ibuprofeno problema).

Todėl gamta vis dar pateikia elegantišką biomolekulinę architektūrą, pasižyminčią nepakartojamu protingumu ir sudėtingumu, pagal kurią modeliuojami sintetiniai analogai ir (arba) gaminti dariniai.

Dėl to milijardai dolerių vaistų pramonės ir vyriausybės pinigų (t. y. mokesčių mokėtojų pinigai) teka į vaistų kūrimui skirtų pagrindinių junginių paiešką. Jei norite, gamta pasitelkiama į pagalbą, o jos paslaptys iš jos išgaunamos atliekant nesuskaičiuojamus eksperimentus su gyvūnais ir mėgintuvėliuose, siekiant rasti junginius, kurie vėliau gali būti paversti sintetiniais, patentuotais vaistais.

Neatsitiktinai kai kurios iš tų pačių įmonių ir interesų grupių, kurios reikalauja, kad natūralioms medžiagoms nebūtų suteiktas toks pat vaistų statusas kaip sintetinėms, finansuoja tyrimus, kurie įrodo, kad pagrindiniai vitaminai, maisto produktai ir prieskoniai yra tokie pat veiksmingi arba veiksmingesni ir paprastai daug saugesni už vaistus, kurie kuriami, kad juos pakeistų arba išstumtų.

Tai reiškia, kad yra dešimtys tūkstančių tyrimų, įrodančių, kad natūralios medžiagos gali užkirsti kelią ligoms ir (arba) jas gydyti, bent jau in vitro (mėgintuvėlyje) ir gyvūnų modeliuose.

Šie rezultatai dažnai patvirtina tradicinius ajurvedos, kinų ir kitų tradicinių medicinos sistemų naudojimo būdus, todėl gali būti pakankamai įtikinami, kad asmenys ar sveikatos priežiūros specialistai pasinaudotų šia informacija priimdami sprendimus dėl gydymo.

Kurkumino nauda ligų prevencijai ir gydymui

Vyriausybės biomedicinos ir gyvybės mokslų duomenų bazėje, vadinamoje Medline, yra daugiau kaip 28 mln. paskelbtų tyrimų citatų, kurių galima ieškoti per tokias paieškos sistemas kaip Pubmed.gov. 3,6 mln. iš jų yra nuorodos į vėžį.

Pritaikius filtrą „Papildoma medicina”, jų lieka 250 000. GreenMedInfo.com duomenų bazėje galima rasti 1 042 su vėžiu susijusias temas, kurios yra indeksuotos, nurodant 838 galimai vertingas natūralias medžiagas.

Ciberžolė, ypač jos polifenolinė sudedamoji dalis, vadinama kurkuminu, suteikianti prieskoniui auksinį atspalvį, yra vienas iš labiausiai ištirtų visų laikų natūralių junginių – Nacionalinės medicinos bibliotekos bibliografinėje duomenų bazėje, vadinamoje Medline [2019-03-09], apie ją pateikta 15 750 nuorodų.

Ir vis dėlto, nepaisant to, kad atliekant tyrimus su gyvūnais ir in vitro įrodyta, kad jis turi gydomąją vertę daugiau kaip 800 ligų atvejų, jis vis dar nėra išsamių klinikinių tyrimų su žmonėmis objektas – dėl aukščiau nurodytų priežasčių.

GreenMedInfo.com, atviro kodo natūralios medicinos duomenų bazėje, kurkumino priešvėžinės savybės indeksuotos daugiau kaip 50 vėžio atvejų, o 10 dažniausiai tiriamų vėžio atvejų, susijusių su kurkuminu, išvardyti toliau.

Vėžio forma-Straipsnių skaičius: Krūties vėžys 91, Storosios žarnos vėžys 34, Storosios žarnos vėžys 61, Prostatos vėžys 61, Kasos vėžys 35, Vėžio forma atspari vaistams 50, Plaučių vėžys 63, Kepenų vėžys 46, Vėžio metastazės 36, Odos vėžys 19.

Šaltinis: www.greenmedinfo.com/substance/curcumin

Kaip matyti, kurkuminas yra labai perspektyvus. Ne kartą įrodyta, kad jis vienu metu pasižymi chemoprotekcinėmis ir (arba) chemosensibilizuojančiomis bei radioprotekcinėmis ir (arba) radiosensibilizuojančiomis savybėmis, t. y. jis gali sumažinti chemoterapijos ir radioterapijos sukeliamą neigiamą poveikį sveikoms ląstelėms, taip pat sustiprinti šių įprastinių gydymo būdų vėžį naikinančias savybes.

Be to, jis pasižymi itin didele saugumo riba, kuri yra bent jau viena eile didesnė už įprastai naudojamus įprastinius chemoterapijos preparatus, tokius kaip 5-fluoruracilas.[2]

Atsižvelgiant į šiuos faktus, kurkuminas bent jau turėtų būti laikomas idealiu kandidatu naudoti kaip pagalbinę priemonę integruotoje vėžio priežiūroje ir galbūt kaip pirmos eilės gydymo alternatyva įprastiniams chemoterapijos preparatams.

(2) Curcumin’s LD50 (lethal dose, 50%) in mice is at least 2,000 mg/kg, versus 5-fluorouracil 115 mg/kg, or

Originalas: GreenMedInfo.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 349

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Lietuvis    -  2022-05-15, 14:45

    Viskas ten su jais aišku parsidaveliai ir tokia realybe.Žmonės jiems nerūpi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...