infa.lt

JAV skyrė Ukrainai rekordinę paramos sumą

11 gegužės
12:02 2022

Antradienį, gegužės 10 d., JAV Atstovų Rūmai didele balsų dauguma pritarė įstatymo projektui, pagal kurį karinei, ekonominei ir humanitarinei pagalbai Ukrainai, į kurią įsiveržė Rusijos kariuomenė, skiriama 40 mlrd. dolerių.

Tai 7 mlrd. eurų daugiau, nei prašė Džo Baideno administracija. Balsavimas vyko gegužės 10 d., o posėdis buvo transliuojamas žemųjų Kongreso rūmų interneto svetainėje. Toliau dokumentas bus perduotas svarstyti JAV Senatui.

Atstovų Rūmų pirmininkė, demokratė Nancy Pelosi, kalbėdama Kongreso žemųjų rūmų posėdyje, sakė, kad remdamos Ukrainą JAV remia demokratijos kovą prieš diktatūrą. „Demokratija turi nugalėti. Ukrainos žmonės kovoja už savo ir mūsų demokratiją”, – sakė N. Pelosi.

Šis didžiulis pagalbos paketas iš tiesų buvo rekordinis. JAV Kongrese jam pritarė abi partijos.

Pažymėtina, JAV prezidentas Joe Bidenas paprašė, kad federalinė įstatymų leidžiamoji valdžia skirtų 33 mlrd. dolerių Ukrainos valstybei. Tačiau įstatymų leidėjai nusprendė skirti papildomus 3,4 mlrd. karinei pagalbai ir dar 3,4 mlrd. humanitarinėms problemoms, su kuriomis Ukraina susiduria dėl Rusijos kariuomenės invazijos, spręsti.

Primename, kad gegužės 9 d. JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė istorinį Lend-Lease aktą Ukrainai, kuris reiškia supaprastintą ir pagreitintą lėšų ir kitos pagalbos skyrimą šiai valstybei, ginančiai save nuo įsiveržusių Rusijos pajėgų. Šią programą Amerika vykdo antrą kartą savo istorijoje, – ir pirmą, nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. info    -  2022-05-11, 12:20

    Tai ne parama – už šiuos pinigus Zelenskis Amerikai „susimokėjo” grūdais (tos pačios 20 tonų, kurios neva užblokuotos Ukrainos uostuose), tik liaudžiai pamiršo apie tai pasakyti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pritariu    -  2022-05-11, 12:45

    Amerikos parama skamba maždaug taip: suteikiame jums paramą, kurią galėsite grąžinti po karo. Taip žydai superka valstybes.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Parama griovimui,    -  2022-05-11, 14:58

    o atstatys – jau uz desimteriopa kaina! Ir bus dar viena kolonija…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...