infa.lt

„Disney” kompanija, pradėjusi kultūrinį karą su Florida, prarado 34 milijardus vertės

24 balandžio
06:50 2022
"Walt Disney World" "Magijos karalystės" oficialaus atidarymo dieną Leik Buena Vistoje, Florida, svečiai dėvi kaukes

2020 m. liepos 11 d. „Walt Disney World” „Magijos karalystės” oficialaus atidarymo dieną Leik Buena Vistoje, Florida, svečiai dėvi kaukes. (Joe Burbank/Orlando Sentinel via AP)

„Disney” rinkos vertė smuko beveik 34 mlrd. dolerių nuo tada, kai bendrovė išreiškė griežtą nepritarimą Floridos įstatymui, draudžiančiam dėstyti apie lytinę tapatybę ir seksualinę orientaciją valstybinėse mokyklose vaikams nuo darželio iki trečios klasės, praneša Epoch Times.

Kovo mėnesį Floridos įstatymų leidėjai priėmė įstatymą HB 1557, kurį oponentai praminė „Nesakyk, kad esi gėjus” ir kurį kovo 28 d. pasirašė gubernatorius Ronas DeSantis.

Tą pačią dieną „Disney” įsitraukė į ginčą ir paskelbė pareiškimą, kuriame labai kritikavo HB 1557 ir teigė, kad bendrovė siekia, jog šis įstatymas būtų panaikintas.

Nuo kovo 28 d., kai kompanija paskelbė savo pareiškimą, iki balandžio 22 d. „Disney” rinkos vertė sumažėjo maždaug 33,9 mlrd. dolerių.

Teisės akto šalininkai teigia, kad jis suteikia tėvams daugiau galių sprendžiant, kaip ir kada su LGBTQ klausimais susijusios temos gali būti pristatomos jų vaikams. Be to, tėvams suteikiama galimybė paduoti į teismą mokyklas už teisės akte nustatytų taisyklių pažeidimus.

„Mokyklos darbuotojai ar trečiosios šalys negali mokyti klasėje apie seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę nuo darželio iki 3 klasės arba tokiu būdu, kuris neatitinka mokinių amžiaus ar raidos pagal valstybės standartus”, – rašoma įstatymo projekte (pdf).

Kovo 28 d., t. y. tą dieną, kai pasirašė įstatymo projektą, DeSantis pareiškė, kad „tėvai turi visas teises būti informuoti apie jų vaikui mokykloje teikiamas paslaugas ir turėtų būti apsaugoti nuo mokyklų, naudojančių pamokas klasėje, kad seksualizuotų jų vaikus nuo 5 metų”.

Tą pačią dieną, kai DeSantis pasirašė įstatymo projektą, „Disney” paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad „Floridos įstatymas HB 1557, dar žinomas kaip įstatymo projektas „Nesakyk, kad esi gėjus”, niekada neturėjo būti priimtas ir neturėjo būti pasirašytas”.

„Disney” pridūrė, kad kompanija sieks, jog „įstatymų leidžiamoji valdžia šį įstatymą panaikintų arba teismai jį pripažintų negaliojančiu”.

„Disney” pasisakymas prieš įstatymo projektą paskatino kai kurias tėvų grupes paraginti boikotuoti bendrovės produktus, filmus, pramogų parkus ir laidas.

Remiantis 1,82 mlrd. apyvartoje esančių akcijų ir kovo 28 d. akcijų kaina – 136,90 JAV dolerio, „Disney” rinkos kapitalizacija buvo apie 249,2 mlrd. dolerių. Balandžio 22 d. akcijų kaina nukrito iki 118,27 JAV dolerio, todėl „Disney” vertė, vertinant pagal rinkos kapitalizaciją, sumažėjo iki 215,3 mlrd. dolerių, t. y. 33,9 mlrd. dolerių.

Balandžio 22 d. DeSantis pasirašė įstatymų leidėjų priimtą įstatymo projektą, kuriuo panaikinamas „Walt Disney World” savivaldos statusas Floridoje, o tai gali turėti mokestinių pasekmių kompanijai, iki tol pagal savo nuostatas valdžiusiai jai savivaldos teise priskirtą teritoriją Floridoje.

Penktadienį DeSantis užsiminė apie „Disney” pažadą atšaukti HB 1557 įstatymą.

„Sakau visiškai aiškiai: „Jūs man įtakos neturite. Aš tvirtai stoviu čia”, – pareiškė DeSantis.

„Neįtikėtina, – jie sako: „Mes sieksime, kad Floridoje būtų panaikintos tėvų teisės”, – sakė jis, apibūdindamas, jo nuomone, Disney tikslą šiame ginče.

„Ir aš pagalvojau: jūs esate korporacija, įsikūrusi Burbanke, Kalifornijoje, ir ketinate sutelkti savo ekonominę galią, kad užpultumėte mano valstijos tėvus. Mes tai laikome provokacija ir ketiname su tuo kovoti”, – pridūrė DeSantis.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 217

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....