infa.lt

Rusija išbandė branduolinę raketą, kurią Putinas vadina geriausia pasaulyje

21 balandžio
20:19 2022
Sarmat raketa

Tarpžemyninė balistinė raketa „Sarmat“ startuoja Plesecko kosmodrome Archangelsko srityje, Rusijoje. Nuotrauka paimta iš 2022 m. balandžio 20 d. vaizdo įrašo, paskelbto Rusijos gynybos ministerijos / per REUTERS

Beveik po dviejų mėnesių Ukrainos puolimo, Rusija išbandė naują tarpkontinentinę balistinę, galinčią nešti branduolinį ginklą raketą, kuri, kaip trečiadienį pareiškė Putinas, privers Maskvos priešus sustoti ir susimąstyti, rašo Reuters.

Putinas stebėjo nuotoliniu būdu, kaip teigė kariškiai, kad ilgai laukta raketa „Sarmat“ pirmą kartą buvo paleista iš Plesecko šiaurės vakarų Rusijoje ir pataikė į taikinius Kamčiatkos pusiasalyje, esančiame beveik už 6 000 kilometrų.

„Sarmat“ raketos, kuriamos daugelį metų, išbandymas netapo siurprizu Vakarams, tačiau įvyko ekstremalios geopolitinės įtampos momentu. Rusija dar neužėmė nė vieno didesnio miesto, nors vasario 24 d. į Ukrainą išsiuntė dešimtis tūkstančių karių.

„Naujasis kompleksas pasižymi aukščiausiomis taktinėmis ir techninėmis charakteristikomis ir yra pajėgus įveikti visas šiuolaikines priešraketinės gynybos priemones. Jis neturi analogų pasaulyje ir neturės dar ilgai”, – teigė V. Putinas.

Prieš aštuonias savaites paskelbęs apie karinę invaziją į Ukrainą, V. Putinas aiškiai užsiminė apie Rusijos branduolines pajėgas ir perspėjo Vakarus, kad bet koks bandymas jai trukdyti „ves jus prie tokių pasekmių, su kuriomis niekada nebuvote susidūrę savo istorijoje“.

Rusijos branduolinės pajėgos naujosios raketos tiekimas į branduolines pajėgas pradės „šių metų rudenį“, kai bus baigti bandymai, trečiadienį pranešė „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

Douglasas Barrie, Tarptautinio strateginių studijų instituto karinės aviacijos vyresnysis bendradarbis, sakė, kad „Sarmat“ galimybės nešti 10 ar daugiau kovinių galvučių ir  netikrų taikinių, ir Rusijos galimybė paleisti raketą virš bet kurio iš Žemės ašigalių yra iššūkis antžeminiams ir palydoviniams radarams ir sekimo sistemoms.

„Rusijos Nacionalinė gynyba” žurnalo vyriausiasis redaktorius Igoris Korotčenka naujienų agentūrai RIA sakė, jog tai signalas Vakarams, kad Maskva gali atsakyti „triuškinamu atpildu, kuris padės tašką bet kurios šalies, besikėsinančios į Rusijos ir jos žmonių saugumą, istorijai“, cituoja Reuters.

Ukraina pademonstravo aršų pasipriešinimą, o Vakarai įvedė plačias sankcijas, siekdami priversti Rusiją atitraukti pajėgas, Maskvos teigimu, vykdančias „specialią operaciją”, kuria siekiama susilpninti savo pietinės kaimynės karinius pajėgumus ir išnaikinti žmones, kuriuos ji vadina pavojingais nacionalistais, rašo agentūra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 383

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....