infa.lt

Vašingtono tikslas – Ukrainos „nepriklausomybė“ ir Rusijos „izoliacija“.

12 balandžio
06:50 2022
Jake Sullivan

REUTERS

JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake’as Sullivanas sakė, kad Vašingtonas nori, kad Ukraina būtų „nepriklausoma“, o Rusija – „izoliuota“, rašo Insider.

„Tad, JAV sugriežtino savo poziciją šiuo klausimu tada, kai jau prasidėjo antras mėnuo nuo Rusijos karių įžengimo į Ukrainą momento“.

Savo interviu NBC naujienoms, Sullivanas sakė laidos vedėjui Chuckui Toddui, kad Bideno administracija ir toliau teiks labai reikalingą pagalbą bei papildomus išteklius Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

„Mūsų politika aiški: padarysime viską, ką galime, kad padėtume Ukrainai pasiekti sėkmės. O būtent… Prezidentas Zelenskis ir demokratiškai išrinkta Ukrainos vyriausybė nulems, kokia bus ta sėkmė“, – pareiškė jis.

„Turime ir toliau teikti jiems karinę paramą ir išlaikyti griežtas ekonomines sankcijas, kad pagerintume jų padėtį ir poziciją prie derybų stalo“, – pridūrė Sullivanas.

Patarėjas nacionalinio saugumo klausimais taip pat pažymėjo, kad JAV tikisi ateities, kurioje Ukraina egzistuos be Rusijos įsikišimo, o Rusija iš esmės bus įsprausta į kampą.

„Galiausiai, norėtume matyti laisvą ir nepriklausomą Ukrainą, susilpnėjusią ir izoliuotą Rusiją, ir dar stipresnius, vieningesnius ir ryžtingesnius Vakarus“, – pabrėžė jis.

„Manome, kad visi trys šie tikslai yra pasiekiami, ir padarysime viską, kad palaikytume ukrainiečius jų pastangose ​​pasiekti šiuos tikslus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 314

Žymos:

Atsiliepimų 13

  1. Myndė    -  2022-04-12, 07:13

    Tikslas susilpninti Rusiją (akivaizdus) ir ES (sankcijomis, kurios „taikomos” Rusijai, bet ne mažiau žalingoms europiečiams) – ne toks akivaizdus. Tai „pliusai” amerikei. Minusas – kad Rusija pateks Kinijos įtakon ir dar labiau ją sustiprins. Netekusi dviejų nelabai stiprių konkurentų, įgis vieną galingesnį. Kažin, ar gera idėja.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vygandas    -  2022-04-12, 07:56

      Gal tikrai nereikia su blogiu kovoti, nes ir patiems gali iškilti problemų… Geriau tyliai atiduoti išgamoms Ukrainą, jeigu panorės, tai ir Lenkiją, Pabaltijį, kad tik patiems neturėti nemalonumų. (Putinoidų reklama, finansuojama iš paleckiuko šaikos „Teisingumo aušra iš Rytų”, tai yra vietoj buvusios „Savi šaudė į savus”)…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-04-12, 07:48

    Išmintingiausiai pasakė prezidentė D. Grybauskaitė: „Putino karą – galima nugalėti tik karu”. Ryžtingas prezidentas V. Adamkus: „Į jėgą reikia atsakyti jėga”.
    Vakarų ginklais, ukrainiečių rankomis turi būti sutriuškinta Rusijos barbarų ir teroristų armija Ukrainos žemėje. Tai bus vienintelis argumentas derybose dėl putinoidų kapituliacijos…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Liūdna    -  2022-04-12, 10:33

    Jeigu žmogus tikrai būtų protinga būtybė,žemėje vyrautų taika ir ramybė.Žmogus savo trumpą gyvenimą paverstų rojumi. Bet matyt į žemę buvo nuleista agresyvi,pikta , kerštinga gyvybė,tai nulėmė netgi planetos išlikimo pavojų.Ką jau kalbėti kai ta gyvybė pavadinta žmonija pradėjo karus dėl žemių,nors tos žemės ir visa gamta yra tik duota dovana išlaikyti gyvybę, tobulėti.Bjaurūs, godūs, gobšūs žmogėnai visą gamtos turtą pasisavino, užgrobė ir iš to tapo turtingiausiais tironais. Karas jiems vienintelis sprendimo būdas išprievartauti taikias šalis, kuriose atsiranda protaujančių vadovų norinčių savo šalyje gėrio.Deja…Smarkiai apsiriko kažkas paleisdamas į žemę tokią žiaurią būtybę pavadinimu žmogus.O juk tokią gražią planetą galėjome paversti laimės, meilės, taikos oaze.Dabar visuose žemės kampeliuose vyksta mažesni, didesni karai, žudomi nekalti žmonės, vaikai. Mes tarsi kažin kieno nevykęs eksperimentas…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Deja,    -  2022-04-12, 11:05

      visi karai dazniausiai „pateisinami ir nepastebimi”. Sitas,kazkodel – isskirtinis. Nekeista!?

      Atsakyti į šį komentarą
  4. Vasingtono tikslas -    -  2022-04-12, 11:03

    suzlugdyti konkuruojancias ekonomikas,uzvaldyti pasaulio rinkas ir resursus. Geriau kitu krauju ir rankomis. Kas siandien siulo nafta Indijai „uz simboline kaina”!? Ir kokia ji bus,kai ta rinka perims? O jei nepavyks perimti – Indija „netycia susipyks” kad ir su Pakistanu. Garantuoju!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vyga    -  2022-04-12, 13:57

    Lietuvos putinoidams, kaip dabar paleckiuko šutvei, baisiausias priešas – Amerika, NATO. Jeigu ne ji, tai Lietuvoje jau seniai būtų kaboję Rusijos barbarų ir teroristų vėliavos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...