infa.lt

Turtingi norvegai: šalyje pasiektas elektromobilių pardavimų rekordas

09 balandžio
08:40 2022

Per pastaruosius penkerius metus norvegai perka mažiau benzininių automobilių. Pernai vidaus degimo varikliais (VDV) varomų automobilių pardavimas sumažėjo iki 8,2 proc. 2022 metų pirmąjį ketvirtį automobilių su akumuliatoriais paklausa buvo dar didesnė. Dažniausiai norvegai pirko Tesla Model Y, rašo Electrek.

Norvegija pirmauja pasaulyje pagal elektromobilių skaičių vienam gyventojui. Daugelis valstybių paskelbė uždraudusios prekiauti VDV automobiliais, bet ne anksčiau kaip nuo 2030–2035 m., o Norvegija užsibrėžė tikslą pasiekti iki 2025 m., ir panašu, kad pasieks jį anksčiau nei užsibrėžė.

Pernai Norvegijos automobilių federacijos (NAF) analitikai priėjo išvados, kad gyventojų susidomėjimas nauju transportu lenkia valdžios planus. Jų prognozėmis, paskutinis naujas „nešvarus“ automobilis Norvegijoje gali būti parduotas šių metų balandį.

Po pirmojo ketvirčio Norvegijos transporto informacijos valdyba paskelbė, kad 82,9% visų naujų automobilių, užregistruotų nuo 2022 m. sausio pradžios iki kovo pabaigos, buvo vien elektriniai.

„Dauguma nori elektromobilio ir šiemet ši tendencija dar švaresnė nei bet kada. Iš viso pirmą kartą įregistruotų lengvųjų automobilių skaičius, palyginti su 2021 m., sumažėjo 10,9 proc. Iš 32 342 naujų lengvųjų automobilių pirmąjį ketvirtį 26 800 buvo elektriniai. Tai rekordiniai 82,9 proc.“, – teigė Taryba.

Prieš metus nauji elektromobiliai šalyje pirmąjį ketvirtį pasiekė 52 proc. pardavimų.

Aukščiau pateikta statistika rodo, kad 2022 metų pradžioje norvegai įsigijo apie 2000 automobilių su vidaus degimo varikliais. Vien kovo mėnesį elektromobilių rinkos dalis išaugo iki 86 %, daugiausia dėl Teslos, kurios automobiliai užėmė 30 % rinkos.

Dažniausiai paskutinį ketvirtį Norvegijoje buvo perkama  Tesla Model Y – 3305 vnt. arba 20,4% rinkos. Toliau seka Tesla Model 3 (1696, 10,4%). Trečioje vietoje – VW ID.4 (1111, 6,8 proc.). Tarp naujų elektrinių modelių, patekusių į Norvegijos dešimtuką, yra BMW iX, kuris iškart šoktelėjo į šeštą vietą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-04-09, 13:59

    Jeigu Lietuvoje nori pajausti elektromobilio efektą, tai nusipirk jį ir iš Zarasų nuvažiuok į Palangą pailsėti. Atgal grįždamas, – Panemune važiuok, Kernavę, Merkinę aplankyk…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....