infa.lt

Morawieckis šalims, prekiaujančioms su Rusija: Prarasi dorybę, rublio neuždirbsi

02 balandžio
16:55 2022

Wprost nuotr.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis susitiko su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola. Lenkijos premjeras paragino konfiskuoti oligarchų aktyvus ir skirti papildomų lėšų Ukrainos pabėgėliams paremti, rašo Wprost.

– Sankcijos neveikia. Geriausias to įrodymas yra rublio kursas, sakė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis per susitikimą su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola. EP vadovė lankėsi Lenkijoje grįždama iš kelių dienų vizito Kijeve, kur susitiko su Ukrainos parlamento atstovais, ministru pirmininku ir prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Daugiau pinigų iš Europos Sąjungos

Mateuszas Morawieckis vėl kreipėsi į Europos Sąjungą, prašydamas suteikti papildomų lėšų pabėgėliams iš Ukrainos padėti. – Reikia daugiau naujų europinių fondų, padedančių žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Mes – valdžia, savivalda, žmonės, – padarėme viską, ką reikėjo, – sakė jis.

– Pagalba turi būti konkreti. Vadinasi, kalbame apie 1000 eurų sumą kiekvienam asmeniui, kuris turėjo bėgti iš Ukrainos. Štai kodėl ES yra bendruomenė. Dėl šios priežasties pervedėme lėšas ankstesnėse pabėgėlių krizėse. Dabar ir mes reikalaujame panašios pagalbos“, – pridūrė premjeras, komentuodamas informaciją apie siūlymą kiekvienam pabėgėliui išmokėti po 1000 eurų.

Europos Sąjunga gali pritaikyti Rusijai tolesnes sankcijas

Premjero ir Europos Parlamento pirmininkės konferencijoje taip pat daug dėmesio skirta naujoms sankcijoms, kurias Europos Sąjunga gali įvesti Rusijai.

– Beprecedentė vienybė mane labai džiugina. Jei manęs kas nors būtų paklausęs iki vasario 24 d., ar tai įmanoma, būčiau abejojusi. Tuo tarpu ES šalys labai greitai priėmė keturis sankcijų Rusijai paketus. Taip, reikia daugiau sankcijų. Mums taip pat reikia geriau laikytis jau nustatytų taisyklių. Yra spragų, kurios yra išnaudojamos, ir mes turime jas spręsti, – sakė Roberta Metsola. EP pirmininkė taip pat padėkojo lenkams už pagalbą pabėgėliams. – Žavimės ir esame dėkingi, kad suteikėte stogą virš galvos ir medicininę priežiūrą milijonams žmonių, bėgančių iš Ukrainos, – sakė ji.

Premjeras kreipėsi į ES lyderius

Mateuszas Morawieckis taip pat kreipėsi į Europos Sąjungos šalių, kurios vis dar prekiauja su Rusija, lyderius, taip pat tas šalis, kuriose Rusijos oligarchai saugo savo turtus. Jis nurodė gerai žinomą rusų patarlę.

– Prarasi dorybę, rublio neuždirbsi. Nėra galimybės grįžti į tuos laikus, kai galėjai prekiauti su Rusija. Turime išlikti vieningi, turime perimti Rusijos turtą. Tai yra naujų išteklių šaltinis.

Vien aktyvų įšaldymas nieko neduos. Jis teigė, kad norint atstatyti Ukrainą, būtina konfiskuoti oligarchų turtą. – Kreipiuosi į Vokietijos ir Austrijos kanclerius nepasiduoti Putino šantažui. Jis nori sulaužyti mūsų sankcijas, pridūrė Morawieckis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...