infa.lt

„Gazprom“ netrukus nustatys perėjimo prie apmokėjimo už rusiškas dujas rubliais, detales

26 kovo
06:40 2022

Artimiausiomis dienomis „Gazprom“ nustatys aspektus, susijusius su perėjimu prie atsiskaitymo už rusiškas dujas už rublius, ši informacija bus perduota dujų pirkėjams, žurnalistams pranešė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

„Interfax“ prašymu pakomentuoti ES pareigūnų teiginius apie negalėjimą atsiskaityti už iš Rusijos Federacijos importuojamas dujas rubliais, Peskovas pareiškė: „Yra Rusijos Federacijos prezidento nurodymas „Gazprom“ valstybinei įmonei priimti mokėjimą rubliais.

Per savaitę, tiksliau – per likusias keturias dienas, „Gazprom“ turės užmegzti ryšius, sukurti suprantamą ir skaidrią sistemą, kaip tai galima atlikti techniškai ir iš logistinės pusės“.

„Į šią informaciją bus atkreiptas „Gazprom“ produktų pirkėjų dėmesys, o tada matysime“, – sakė Peskovas ir pridūrė, kad „mes vadovaujamės dabartiniais valstybės vadovo nurodymais“.

Paklaustas, ar sprendimas dėl atsiskaitymų rubliais galioja ir suskystintoms gamtinėms dujoms, Peskovas atsakė: „Prezidentas niekaip neskirstė gamtinių dujų ir SGD. Bet nurodymas buvo skirtas „Gazprom“, tai yra, šiuo atveju jokio nurodymo NOVATEKui nebuvo.

Peskovas taip pat pažymėjo, „Gazprom“ yra tarptautinė įmonė, tačiau pagrindinė jos savininkė yra valstybė, todėl tokia direktyva buvo pateikta „Gazprom“.

Kovo 23 dieną tapo žinoma, kad Putinas nusprendė mokėjimus už Rusijos dujų eksportą į „nedraugiškas” šalis pervesti į Rusijos rublius.

ES lyderių susitikime ketvirtadienį kai kurie pasipiktino tokiu Putino sprendimu, pareiškę, kad jis prieštarauja galiojančioms sutartims, kuriose aprašytos kainos doleriais ir eurais.

Tokią nuomonę išsakė EK pirmininkė Ursula von der Leyen, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi.

Ursula von der Leyen išsakė nuomonę, jog pirkimas už rublius sustiprintų Rusijos rublį, o tai esą bandymas apeiti sankcijas ir „mes to neleisime”.

Slovėnijos ministras pirmininkas Janezas Jansa pareiškė, jog „niekas rubliais nemokės“.

Putino kalba apie dujų pardavimą už rublius pakėlė rublio kursą dolerio atžvilgiu 9 procentiniais punktais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...