infa.lt

JAV Senatas priėmė įstatymo projektą dėl COVID-19 ekstremalios padėties nutraukimo

04 kovo
12:46 2022

kaukė

Rezoliucija balsuojant pagal partinę liniją buvo priimta 48:47. Vieno balso persvara, praneša Epoch Times.

Visi respublikonai balsavo už S.J.Res. 38 dokumentą, kuriuo baigtųsi 2020 m. kovo 13 d. JAV prezidento Donaldo Trumpo paskelbta nacionalinė ekstremalioji padėtis. Visi demokratai balsavo prieš, t.y. už deklaraciją, kurią prezidentas Joe Bidenas du kartus pratęsė.

Penki senatoriai, tarp jų trys demokratai, praleido balsavimą.

„Po beveik dvejų metų gyvenimo šios ekstremalios padėties sąlygomis, Amerikos žmonės yra pavargę ir trokšta laisvai kvėpuoti; jie ilgisi savo Dievo duotų laisvių ir lyderių, kurie stotų į jų pusę. Nėra jokių abejonių, mūsų tautai laikas išmokti gyventi su COVID“, – po balsavimo sakė projektą pristatęs senatorius Rogeris Marshallas (R-Kan.).

„Didžiuojuosi tuo, kad mano kolegos susirinko atšaukti šią ekstremalios situacijos deklaraciją ir įnešė simbolinę pergalę mūsų piliečiams, kad normalumas jau už kampo ir kad ribota valdžia ir mūsų konstitucinės teisės vis dar viešpatauja. Pats laikas nustoti kalbėti apie apribojimus ir nežinomybę. Šiandien turime nubrėžti naują kursą į pergalę, gerbdami virusą ir mūsų laisves.

Prieš pradedant balsavimą, Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Demokratas nuo N.Y.) paragino senatorius balsuoti prieš. Jis tvirtino, kad ne laikas baigti ekstremalios situacijos paskelbimą, kuris leidžia prezidentui imtis tam tikrų veiksmų, nes gali atsirasti naujų COVID-19 sukeliančio viruso atmainų.

Pasiūlymas „tikrai pakenktų Bideno administracijos gebėjimui kovoti su pandemija ir padidintų pavojų, kad visa mūsų pažanga ateityje staiga bus sužlugdyta“, – pareiškė jis ir tvirtino, kad deklaracija „buvo viena galingiausių ir geriausių priemonių sutelkti federalinei vyriausybei kovai su pandemija“.

Senatorius Mike’as Braunas (R-Ind.) nesutiko, sakydamas, kad paskiepytų žmonių skaičius kartu su tais, kurie turi natūralų imunitetą, reiškia, kad „didžioji tautos dauguma jau yra apsaugoti“ ir kad virusas tapo endeminiu. .

„Kai ši ekstremalioji situacija pirmą kartą buvo paskelbta prieš dvejus metus, to reikėjo“, – sakė jis, bet „jau laikas prezidentui ir šalies valdytojams atsisakyti papildomų galių, suteiktų jiems pagal COVID ekstremaliosios padėties deklaracijas.

„Jei ketiname gyventi su šiuo virusu ir judėti į priekį kaip šalis, turime nutraukti nacionalinį leidimą ekstremalioms situacijoms, o kiti šalies valdytojai turėtų sekti šiuo pavyzdžiu.

Projektas dabar nukreiptas į Atstovų rūmus, kuriuos kontroliuoja demokratai, apskritai labiau pasisakantys už apribojimus pandemijos metu nei Respublikonai. Net, jei rūmai patvirtintų priimtą sprendimą, Baltieji rūmai kovo 3 dieną pareiškė, kad Bidenas jį vetuotų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 311

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....