infa.lt

Ukraina sieks, kad apie 50 žaidimų, debesų ir kitų technologijų kompanijų imtųsi veiksmų prieš Rusiją

03 kovo
09:41 2022
Oracle

nuotr: REUTERS/Tom Brenner

Ukraina planuoja paraginti apie 50 papildomų technologijų kompanijų, įskaitant žaidimų, eSporto ir interneto infrastruktūros sektorius, imtis veiksmų prieš Rusiją, trečiadienį Reuters sakė vienas aukščiausių Ukrainos vyriausybės technologijų pareigūnų.

Programinės įrangos milžinė „Oracle Corp“ (ORCL.N) trečiadienį per tris valandas sureagavo į Ukrainos Skaitmeninės transformacijos ministerijos žinutę, raginančią nutraukti verslą Rusijoje, šiai įsiveržus į Ukrainą.

Skaitmeninių technologijų ministro pavaduotojas Aleksandras Borniakovas vaizdo interviu metu parodė ką tik savo telefone paskelbtą „Oracle“ Twitter žinutę, kuriame teigiama, kad korporacija „jau sustabdė visas operacijas Rusijos Federacijoje“. Taip pat, trečiadienį „EA Games“ paskelbė pašalinanti Rusijos komandas iš FIFA futbolo rungtynių.

„Įvedus daugiau sankcijų, greičiau bus atkurta taika“, – sakė Borniakovas apie savo ministerijos kampaniją, vilkėdamas gobtuvą ir sėdėdamas prieš Ukrainos vėliavas. Pasak jo, porą kartų per dieną sirenos įspėdavo juos apie oro antskrydžius ir jie persikeldavo į bunkerius.

Nuo Rusijos invazijos pradžios praėjusią savaitę, Ukraina jau prašė paramos iš maždaug 50 kompanijų, sakė A. Borniakovas. Pokalbis, apimantis vicepremjero Mychailo Fedorovo tviterį, raginantį Silicio slėnio vadovus imtis veiksmų, padėjo Ukrainai gauti „Starlink“ interneto palydovus iš verslininko Elono Musko „SpaceX“ ir naujus apribojimus Rusijos valstybinei žiniasklaidai iš „Alphabet“ (GOOGL.O) „YouTube“ ir kitos socialinės žiniasklaidos paslaugų pusės.

Borniakovas teigė, kad tarp įmonių, kurios nori imtis veiksmų, yra „Akamai Technologies Inc“ (AKAM.O), teikianti kibernetinio saugumo ir turinio pateikimo įrankius svetainėms.

Ministerija taip pat paragino „Google“ ir „Apple Inc“ (AAPL.O) uždaryti savo mobiliųjų programėlių parduotuves Rusijoje, tačiau Borniakovas teigė, kad įmonės labiau blokuoja tam tikrų programų atsisiuntimą.

Kreipimasis į technologijų įmones yra platesnės Ukrainos strategijos, kuria siekiama izoliuoti Rusiją ir priversti žmones protestuoti prieš Rusijos veiksmus, kuriuos Maskva vadina „ypatinga operacija“, dalis.

Savanorių „IT armija“ namuose ir užsienyje, kurią iš dalies organizavo Skaitmeninė ministerija per susirašinėjimo programėlę „Telegram“, sutrikdė prieigą prie Rusijos vyriausybės svetainių ir susisiekė su maždaug 50 mln. Rusijos civilių per socialinius tinklus, telefonu ir žinutėmis su informacija apie invazija, sakė Borniakovas.

Jis teigė, kad šios internetinės pajėgos dabar sudaro daugiau nei 250 000 žmonių, kurie įgyvendino savo idėjas.

„Tai kaip kriptovaliuta, ji decentralizuota“, – sakė jis.

Borniakovas išreiškė nedidelį susirūpinimą dėl kibernetinių atakų iš Rusijos, sakydamas, kad jų infrastruktūra silpna.

Pastarosiomis dienomis „Facebook“ savininkė „Meta“ (FB.O), „Twitter“ (TWTR.N) ir „YouTube“ pranešė nutraukusios įtakos operacijas ir įsilaužimo bandymus, nukreiptas į Ukrainą.

NFT SIEKIAI

Ukraina taip pat planuoja parduoti NFT arba nekeičiamus žetonus, tam tikrą skaitmeninio turto tipą, kad padėtų lėšomis armijai, sakė Borniakovas.

„Parengsime daug šaunių ukrainietiško stiliaus vaizdų ir 3D modelių. Jei nusipirksite šį NFT, visos aukos bus skirtos Ukrainos armijai ir piliečiams paremti”, – sakė jis.

Ukrainos Vyriausybė jau surinko milijonus aukų kriptovaliuta.

Prieš Rusijos invaziją Borniakovas sakė, kad technologijų ministerija daugiausia dėmesio skyrė visų vyriausybės paslaugų perkėlimui į internetą. Jis teigė, kad šios pastangos reiškia, jog ji jau dirba su technologijų kompanijomis, tokiomis kaip „Apple“ ir „Microsoft“ (MSFT.O), kurdama tokius projektus kaip skaitmeniniai pasai.

Ministerija taip pat bendravo su rizikos fondais, kad galėtų investuoti į Ukrainos startuolius, ir norėjo, kad didžiosios technologijų įmonės Ukrainoje atidarytų dirbtinio intelekto ir virtualios realybės tyrimų ir plėtros centrus, pridūrė jis.

Tai pasikeitė prasidėjus invazijai. „Dabar turime nukreipti dėmesį į visai kitus dalykus. Ir tai iš tikrųjų labai liūdna”, – sakė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 178

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....