infa.lt

Trukt už varčios ir vėl iš pradžios: „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ sutartis neatitinka nacionalinio saugumo interesų

13 sausio
06:50 2022

Vyriausybė pritarė  Nacionalinio saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos sprendimui,  kuriuo vadovaujantis „Lietuvos geležinkelių“ ir Baltarusijos bendrovės „Belaruskalij“ sutartis neatitinka nacionalinio saugumo interesų.

Vyriausybės sprendimu sutartis bus laikoma negaliojančia nuo nutarimo įsigaliojimo datos – nuo vasario 1 d.

„Šis nutarimas svarbus Vyriausybės žingsnis stabdant Baltarusijos trąšų vežimą per Lietuvą. Visoms atsakingoms institucijoms būtina toliau aktyviai bendradarbiauti ir ieškoti teisinių būdų bei kelių, siekiant užtikrinti nacionalinio saugumo interesus.

Būtina sukurti tam reikalingus teisinius instrumentus tiek  nacionaliniu, tiek Europos Sąjungos lygmeniu Baltarusijos subjektams ar institucijoms“,  – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Vyriausybei nutarimo projektą pateikusi Susisiekimo ministerija jį parengė pagal Nacionalinio saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos sprendimą, kad tiek 2018 m. „Belaruskalij“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sudaryta sutartis, tiek ir visi jos pakeitimai bei papildomi susitarimai neatitinka šalies nacionalinio saugumo interesų.

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Vykdant šią sutartį per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 12 mln. tonų baltarusiškų trąšų per metus.

infa.lt komentaras:

Ši „vyriausybė” nesako, kiek Lietuvos nacionalinį saugumą atitinka tie būsimi milijoniniai nuostoliai, kuriuos valstybė patirs nutraukus sutartį anksčiau laiko, nesako, kodėl JAV ir Europos šalių prekyba su Baltarusija atitinka jų nacionalinius interesus, ir nesako, kokiais kriterijais remiasi nuspręsdama, kad duodanti pajamas Lietuvai ši sutartis neatitinka jos nacionalinių-ekonominių interesų. Galima daryti prielaidą, kad labiausiai Lietuvos nacionalinių interesų neatitinka būtent ši pati vyriausybė ir jos veikla, kurią pavadinti darbu sunkiai apsiverčia liežuvis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. kk    -  2022-01-14, 14:50

    na nieko-lietuviškai nėra žodžių tam kvailumui apibūdinti….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....