infa.lt

Ko valdantieji negali, Lenkija ima ir padaro, todėl lietuviai vyksta apsipirkti į ją, palikdami ten milijonus

12 sausio
15:53 2022

 

Nieko nebestebina lietuvaičiai, tūkstančiais plūstantys į Lenkijos parduotuves apsipirkti. Ten – pigiau. Panašu, kad bus dar pigiau, ir Lietuvos gyventojai, kurie dėl netoliaregiškų valdančiųjų sprendimų priversti vis labiau veržtis diržus, apsipirkinės būtent kaimyninėje šalyje, kurioje nuo vasario šešiems mėnesiams atšaukiamas pridėtinės vertės mokestis (PVM) maisto produktams.

PVM mokestis atšaukiamas ir trąšoms, ši žinia, be abejo, itin sudomino Lietuvos žemdirbius, susiduriančius su drastiškai augančiomis trąšų kainomis. Dar viena gera žinia, kurią siunčia Lenkija ne tik savo, bet ir mūsų šalies piliečiams – mažesnės degalų kainos degalinėse. PVM tarifas degalams Lenkijoje mažinamas nuo 23 proc. iki 8 proc.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Viktoro Fiodorovo, šie sprendimai neišvengiamai palies ir Lietuvą, kurios žmonės nuo šiol važinės į kaimyninę šalį ne tik maisto produktų, bet ir trąšų bei kuro.

„Kol mūsų valdantieji skundžiasi, kad nieko negali padaryti infliacijai suvaldyti, kad niekaip neįmanoma sumažinti PVM būtiniausiems maisto produktams, kaip siūlė Darbo partijos frakcija, lenkai ima ir padaro. Kol valdantieji skėsčioja rankomis, augant trąšų kainoms, kurios, žinoma, veikia ir maisto kainas, lenkai imasi veiksmų. Kol Vyriausybė tik ir dairosi, ką čia dar apmokestinus, lenkai mažina kainas degalinėse. Kaimyninės šalys, o skirtumai – milžiniški“, – pastebi Seimo narys V. Fiodorovas.

Reaguodama į augančias elektros, dujų, degalų kainas, kurios paveiks visų produktų ir paslaugų kainų augimą, Seimo Darbo partijos frakcija dar rudens pradžioje siūlė iki 5 proc. mažinti PVM tarifą būtiniausių maisto produktų krepšeliui, dujoms, centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui, tačiau valdantieji net nesvarstė tokių siūlymų.

„Mūsų siūlymai, galintys gerokai palengvinti žmonių pragyvenimo lygį, buvo atmesti. Vietoje to valdantieji su pasimėgavimu ėmėsi kelti mokesčius ir kurti naujus – kad tik mūsų šalies žmonės neimtų geriau gyventi. Tuo metu Lenkijos valdžia rado resursų ir galimybių padėti savo žmonėms, žinoma, tuo pačiu jie padės ir lietuvaičiams, kurie, matyt, nuo vasario dar gausiau užplūs kaimyninės šalies parduotuves ir degalines“, – teigia parlamentaras.

Jis pastebi, kad valdantiesiems trūksta ne tik noro padėti Lietuvos žmonėms, bet ir tarpusavio sutarimo, o tai trukdo visai valstybei.

„Juk tai mažų mažiausiai keista, kai valdančiųjų ministras atkeliauja į Seimą su nauju taršos mokesčiu ir yra siunčiamas atgal savo paties koalicijos partnerių. Tarsi skuduru per veidą – argi tai darnios valdančiosios koalicijos ženklas? Ko tikėtis gali Lietuvos žmonės, jei patys valdantieji nesutaria, kuria kryptimi žengti?“ – klausia V. Fiodorovas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 211

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...