infa.lt

Nespėjusi panaudoti užsisakytų milijonų dozių – ES pratęsė jų galiojimo laiką – jums tiks! Svarbu gerai atšaldyti

06 sausio
21:51 2022

SAM informuoja, kad:

Atkreipiame dėmesį, kad 2021 metų gruodžio 8 d. Europos Sąjungoje (Europos Komisijos sprendimas Nr. C(2021)9360) patvirtintas naujas užšaldytos vakcinos „Spikevax injekcinė dispersija“, Europos registracijos pažymėjimo Nr. EU/1/20/1507/001 tinkamumo vartoti laikas nuo 7 mėnesių iki 9 mėnesių, laikant nuo -25℃ iki -15℃ temperatūroje.

Pratęstas tinkamumo laikas taikomas toms vakcinos „Spikevax“ serijoms, ant kurių  kartono dėžučių ir užšaldytų flakonų atspausdintas  tinkamumo laikas  2021 m. gruodžio 9 d.   arba vėlesnė data, tik jeigu buvo išlaikytos patvirtintos laikymo sąlygos nuo -25℃ iki -15℃ temperatūroje ir anksčiau taikytas tinkamumo laikas buvo 7 mėnesiai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020 m. gruodžio 23 d. įsakymu Nr. V-2997 patvirtinto Gyventojų skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama
COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizavimo tvarkos aprašo 30.1. punktu, skiepijimo COVID-19 vakcina metu sveikatos priežiūros specialistai duomenis apie atliktą skiepijimą

COVID-19 vakcina pateikia į ESPBI IS, užpildydami formą E063 „Vakcinacijos įrašas“. Atkreipiame dėmesį, kad sveikatos priežiūros specialistai, pildydami šioje formoje duomenis apie vakciną „Spikevax“, privalo suvesti serijos pratęstą tinkamumo laiką (7 mėn. + 2 mėn.), o ne tą, kuris yra atspausdintas ant vakcinos „Spikevax“ kartoninės dėžutės ir užšaldyto flakono.

Sveikatos priežiūros specialistas privalo informuoti ir pacientą apie pratęstą vakcinos „Spikevax“  serijos tinkamumo laiką. (Bet už pasekmes atsakomybės neprisiims – infa.lt).

infa.lt komentaras:

„tik jeigu buvo išlaikytos patvirtintos laikymo sąlygos nuo -25℃ iki -15℃ temperatūroje” – klausimas, o kas kontroliavo kokiomis sąlygomis buvo laikomos vakcinos? Kitas klausimas – nuo kada ES gali pratęsti injekcijų galiojimo laiką, nustatytą gamintojo jo atliktais bandymais? Pavyzdžiui, Lietuvoje bet kokie pardavėjų bandymai pratęsti maisto produktų galiojimo datą, nustatytą gamintojų – griežtai baudžiami pagal įstatymą. Maisto produktų, kuriais apsinuodijus dar yra galimybė juos išvemti, išsiplauti skrandį. O čia preparatas, įleidžiamas iškart į kraujo apytaką, kuris jei apnuodys – iškart mirtis. Bet, argi A.Dulkiui, besivadinančiam sveikatos ministru tas žinoma? Juk jis su medicina niekada neturėjo nieko bendro. Atsakomybę už pasekmes, kaip ir anksčiau, prisiims dar kartą patikėjęs Dulkiu žmogus.Tad eksperimentas tęsiasi.

P.S. Gali būti, kad jos galiojimo laikas bus dar ne kartą ilginamas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 065

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Voverė    -  2022-01-07, 11:35

    Alio, tai jeigu supuvusių kiaušinių galiojimo laiką prailginsime teisės aktu, jis nuo to pasidarys tinkamas valgyti?! Ar ne perdaug teisių suteikta teisei, kuri gali išvartyti viską kaip kam reikia? Jeigu numirėlį įstatymu paskelbsime gyvuoju, jis nuo to prisikels?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....