infa.lt

Tikrins dėl ŽIV, raupsų, sifilio ir narkotikų: Rusijoje priimtas naujas įstatymas dėl užsieniečių

29 gruodžio
14:10 2021
Kremlius

REUTERS

Darbo migrantai ir užsieniečiai, atvykę į Rusiją ilgiau nei 90 dienų, bus įpareigoti pasitikrinti dėl ŽIV, narkotikų ir kai kurių infekcinių ligų. Atitinkamas federalinis įstatymas įsigaliojo gruodžio 29 d., praneša naujienų agentūra RIA.

Pagal naująjį įstatymą visi užsieniečiai, atvykę į Rusiją ilgesniam nei 90 dienų laikotarpiui, kas ketvirtį turės atlikti rentgeno tyrimus ir kraujo bei šlapimo tyrimus dėl tokių ligų kaip raupsai, tuberkuliozė, sifilis ir ŽIV (AIDS). .

„Šie užsienio piliečiai pateikia Rusijos Federacijos pripažintą asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, taip pat pažymą apie žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) sukeliamos ligos nebuvimą, kitus dokumentus, patvirtinančius praeitą medicininę apžiūrą, numatytą šio straipsnio 18 dalyje“, – rašoma dokumente.

Pagal įstatymą užsieniečiai Rusijos teritorijoje esančiose gydymo įstaigose privalo atlikti žmogaus imunodeficito testą. Pažymima, kad pateiktos pažymos galios vienerius metus, o praėjus šiam terminui jas reikės gauti iš naujo. Tuo pačiu, šių kategorijų užsienio piliečiai, praėjus 30 dienų nuo jų statusą patvirtinančių medicininių dokumentų galiojimo pabaigos, vėl turės atlikti reikiamus tyrimus.

Be naujų reikalavimų dėl pirštų atspaudų ir biometrinių nuotraukų pateikimo, per 30 dienų nuo atvykimo į Rusiją dienos bus atliekami narkologų, psichiatrų ir infekcinių ligų specialistų tyrimai. Įstatymo aiškinamajame rašte teigiama, kad tokios priemonės pagerins sanitarinę ir epidemiologinę situaciją bei sumažins nusikalstamumą.

Taip pat pranešama, kad nuo 2022 metų sausio 1 dienos užsieniečiai už nelegalų darbą bus išsiunčiami iš Rusijos. Šiemet baigiasi laikotarpis, kai darbo migrantai galėjo sureguliuoti savo teisinį statusą neišvykdami iš šalies. Nuo Naujųjų metų už nelegalią darbo veiklą gali būti baudžiama ne tik pinigine bauda, ​​bet ir užsieniečio išsiuntimu iš Rusijos bei uždraudimu vėliau vėl atvykti į šalį.

„Mes jau seniai dirbame su laipsniško išstūmimo programa, pakeičiant migrantus svarbiausiuose miesto projektuose. Nes mūsų Rusijos specialistai, maskviečiai ar atvykę iš kitų regionų, yra žmonės, kurie nuolat dirba šiose pramonės šakose”, – sakė Maskvos meras Sergejus Sobianinas.

Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2020 metų leidimus darbo veiklai išdavė daugiau nei 7 mln. užsieniečių. Dar 1,5 mln. legalizavo savo buvimą Rusijoje. Tačiau Rusijos vidaus reikalų ministerija pripažįsta, kad Rusijoje yra „nemaža dalis užsieniečių“, kurie pažeidžia nustatytą buvimo šalyje režimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 187

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....