infa.lt

Valdas Vižinis. Apie аbsurdą, liudijantį JAV politinio išprotėjimo laipsnį

28 gruodžio
06:50 2021

Vesternai

Mėgstu vesternus. Labai. Žiūriu ir kitus „šaudymo gaudymo“ filmus, tačiau vesternams – ypatinga meilė.

Gal nuo vaikystės, kai kieme stūksantis didžiulis ir ,vaiko akimis, net miestą gožiantis kinoteatras „Saulė“ įsidėdavo didžiulį dailininko tapytą naujo filmo paveikslą, su valingo, būtinai duobute smakre, kaubojaus portretu ir užrašu „Makenos auksas“, arba „Sidabro ežero turtai“, arba „Vinetu, apačių vadas“, arba „Oceola“.

Tuokart mama žinodavo, jog taros nešti į parduotuvę nereikės bent savaitę, nes eis žiūrėti dar ir dar, kol sūnaus „ekonomika“ patemps.

Ir dabar, lyg būčiau gyvenimo „tąsoje“ kartais sėdu ieškoti ir siunčiuosi iškart kelis, kai vienas būtinai atsargai. Nes vis dažniau neįtikina rūbai, kartais išpurvintas bet sunkiai slepiamas nevyriškas veidas, kartais ginklo laikymas, per gražios paleistuvės, kartais išjungiu po kokio šūvio scenos, kai iš drebančio vamzdžio išlėkusi kulka nukerta neigiamą kaubojų tiesiai į akį.

Tačiau prieš kelias dienas pamačiau filmą ir pažiūrėjus kelias minutes susivokiau žiūrįs visišką šlamštą. Ne… operatoriaus, grimuotojų darbas idealus, šūvių scenos – ką moka, tai moka, kiekviena vaizdo detalė apmąstyta. Tačiau ..

Tačiau įsivaizduokite 1870-80 -ųjų JAV teisėją NEGRĄ, kuris, lyg „gelbėjant eilinį Rajaną“ epizode, kur generolas rėžia patriotišką kalbą vienarankiam karininkui atnešusiam raportą apie vieną „truks plyš“ reikalingą gelbėjimo operaciją, sako iškilmingą kalbą kitam NEGRUI apie teisingumą, būtinai pasivysiantį kiekvieną pilietinio JAV karo nusikaltėlį. Konfederatą.

Ankstesniuose JAV istoriniuose filmuose taip filmuodavo Džordžą Vašingtoną, sakantį patriotišką kalbą prieš kokį mūšį su anglais.

Iškilmingos tokio teisėjo kalbos apie „teisingumą“ tokiam atidaus veido su ūsiukais klausytojui filme pasigirsta iškart, kai gaunamas pranešimas apie dar vieno konfederatų generolo ar karininko „kulkinę pabaigą“.

Teisingumo įgyvendintojas baltasis viso filmo metu narsiai „naikina karo nusikaltėlius“, lygiai taip pat iškilmingai, drebančiu kilnaus susijaudinimo balsu pranešdamas pastariesiems apie jų neišvengiamybę.

Ir ,žinot, po 10 minučių susivokiau matąs pirmą JAV ideologinį vesterną.

Nes: melas apie 1880-ųjų JAV NEGRUS teisėjus , melas apie 1863 vykusio JAV pilietinio karo nusikaltėlius, melas apie juos tada persekiojusį teisingumą, melas jog teisingumą tuo metu vykdė „pinkertonų bendrovė“ ..ir t.t.

Akivaizdus melas agresyviai atitinkantis šios dienos JAV politikos aktualijas..

Kažkur interneto platybėse sklandė posakis, jog Rusija – šalis su nenuspėjama istorija..

O kaip JAV?

O Lietuva ?

Ar nebus taip, kad nuėjęs į lietuvių filmą apie partizanus, epizoduose bunkeryje iš keturių lietuvių sėdės du gėjai ir vienas irakietis…. ir Landsbergio portretas ant rąstų sienos virš spingsulės.

Viena aišku, bet kokį meną verčianti šlamštu kairės ideologija, kaip vėžys persismelkė ir į JAV kino pasaulį.

O nuotrauka pasakiškai atrodančių tikrų vyrų, nes paskutinėse kalėdinėse diskusijose su broliu virtuvėje, pastarajam beveik pavyko įrodyti, jog tikrą vyrą nuo netikrų skiria du dalykai – netiki jokia valdžia ir turi ginklą …

Pirmą kartą šis rašinys paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 714

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Pykts    -  2021-12-28, 11:02

    Aš seniai jų filmų nebežiūriu – ten absoliutus šūdas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2021-12-28, 11:10

    Valdai,tai net ne melas,o totalus beprotybes klaikalas,pries kuri tampi it suparalyzuotas,lyg elekrinio ungurio.Lieka tik begt ir sleptis.Bet veliau,jaunesniems bus galas..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....