infa.lt

Andrulėnas Zenonas. Pagaliau Vilniuje nustojo galioti neteisėta mokėjimo už vaikų maitinimą, tvarka darželiuose

20 gruodžio
09:18 2021

Beveik du metus Vilniaus darželiuose galiojo tvarka, kai reikėjo mokėti už vaikų maitinimą (pirmas dvi dienas), nors vaikai nelankė darželių.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra pripažinęs, kad galiojusi tokia atsiskaitymo tvarka prieštaraujanti LR Konstitucijai bei Viešojo administravimo įstatymui.

Tenka tik apgailestauti, kad Vilniaus m. savivaldybės tarybai trūksta kompetencijos bei tiesiog žmogiškumo priimant kai kuriuos svarbius sprendimus. Du metai yra per didelis „malonumas” taisyti vieną akivaizdžią klaidą.

DABAR BUS NAUJA TVARKA.

„Informuojame, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba 2021 m. gruodžio 15 d. priėmė sprendimą „Dėl Mokesčio už vaiko išlaikymą Vilniaus miesto savivaldybės mokyklose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašo tvirtinimo ir vienos dienos vaiko maitinimo normos nustatymo pakeitimo”, kuriuo buvo pakeisti Mokesčio už vaiko išlaikymą Vilniaus miesto savivaldybės mokyklose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašo 11.1., 11.2.2. ir 11.2.11. papunkčiai.

11. Mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
11.1. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Vilniaus miesto savivaldybės socialinės pašalpos skyrimo faktą vaikui Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (SPIS);
11. Mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
11.2. vaikas nelanko įstaigos dėl:
„11.2.2. ligos, apie ligą informavus pirmą nelankymo dieną ugdymo įstaigą įstaigos nustatyta tvarka ir pateisinus dėl ligos nelankytas dienas per 3 darbo dienas nuo pirmos atvykimo po ligos dienos. Jeigu vaikas serga daugiau nei 10 darbo dienų, įstaigos vaiko gerovės komisija, įvertinusi aplinkybes ir poreikį, turi teisę paprašyti iš tėvų pateikti papildomą informaciją apie nelankymo priežastis;“
„11.2.11. kitų priežasčių, informavus pirmą nelankymo dieną įstaigą įstaigos nustatyta tvarka ir tėvams (globėjams) per 3 darbo dienas nuo pirmos atvykimo po nelankymo dienos pateikus prašymą įstaigos nustatyta tvarka.“”

Tačiau lieka neatsakytas klausimas. Kokia tvarka bus kompensuojama už beveik du metus neteisėtai rinktus mokesčius už vaikų maitinimą darželiuose?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 200

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...