infa.lt

Demonstracijos prieš valdžios priimamus ribojimus Europoje

19 gruodžio
20:22 2021
Demonstracija Londone

Demonstrantų susirėmimas su policija Londone | youtube kadras

Londone vykusi demonstracija prieš valdžios įvedamus priverstinius piliečių laisvių ribojimus peraugo į riaušes ir susirėmimus su policija. Nukentėjo keletas teisėsaugos pareigūnų ir keliolika demonstrantų. Liek sulaikytų kol kas nepranešta. Šeštadienį Didžiosios Britanijos sostinėje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis dėl koronaviruso omikron atmainos, kuri mažiausiai pavojinga iš visų buvusių anksčiau, plitimo. Atsižvelgiant į tai, apie penkiolika tūkstančių demonstrantų išėjo į miesto gatves reikalaudami negriežtinti draudimų.

Dešimtys tūkstančių žmonių dalyvavo protestuose Paryžiuje, kur dėl penktosios infekcijos bangos valdžia atšaukė naujametines šventes Eliziejaus laukuose. Demonstrantai protestavo siūlomam perėjimui nuo „žaliųjų pasų” prie imunizacijos sertifikatų, kas reikštų, jog neskiepytiems žmonėms nebūtų leidžiama lankytis baruose, restoranuose ir kitose viešose vietose. Protesto mitingai vyko ir kituose Prancūzijos miestuose.

Eilinė demonstracija prieš žmonių draudimus ir priverstinius skiepus įvyko Vienoje. Joje dalyvavo virš 400 000 (šiuos skaičius mažina oficialioji valdžia) žmonių. Išvakarėse Austrijos valdžia pratęsė neskiepytų žmonių Lock Down (uždarymą namuose) dešimčiai dienų, leisdama jiems išimties tvarka per Kalėdas ir Naujuosius metus išeiti iš namų švęsti su šeima ar draugais. Reikia pastebėti, kad tie žmonės ne nusikaltėliai, kuriems teisėtai pritaikomas namų areštas.

Protestuodami prieš papildomus draudimus, pažeidžiančius laisvų piliečių laisves ir teises, dešimtys tūkstančių žmonių išėjo Kopenhagos gatves. Omicron štamui priskiriama kas penkta infekcija Danijoje. Tačiau naujausios žinios iš Pietų Afrikos liudija, kad kovydo ligonių skaičius ligoninėse mažėja, daugėjant užsikrėtusių Omicron atmaina.

Dešimtys tūkstančių žmonių prisijungė prie protesto prieš „žaliuosius pasus”, įvestus didėjant infekcijų skaičiui, Katalonijos ir kitų Ispanijos regionų valdžia nusprendė įvesti privalomą Covid pasą norint patekti į tam tikras įstaigas, įskaitant sporto sales ir restoranus.

Hamburge vykusioje demonstracijoje dalyvavo daugiau nei keturiasdešimt tūkstančių žmonių. Protesto akcija baigėsi be incidentų. Priešingai oficialiems draudimams, Vokietijoje nuolat vyksta mitingai prieš kovydinius apribojimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 244

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....