infa.lt

Girti pasieniečiai, nuolatinės provokacijos: Lenkija nori uždaryti sienas, Lukašenka užsimena apie Donbasą

23 lapkričio
09:57 2021

Girti baltarusiai pasieniečiai

Jau ne pirmą kartą Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje pastebimi neblaivūs kariškiai. Atitinkamą vaizdo įrašą „Twitter“ paskelbė Lenkijos krašto apsaugos ministerija.

Vaizdo įraše matyti, kaip girtas baltarusių karys laužyta anglų kalba prašo lenkų saugumo pareigūnų pasidalinti cigaretėmis.

„Pasienyje su ginklais budi girti baltarusiai. Tai ne pirmas atvejis, su kuriuo susiduria mūsų kariai“, – rašoma pranešime.

Įvykį pakomentavo ir Lenkijos specialiųjų tarnybų ministro-koordinatoriaus Stanislavo Žarino pranešėjas. Savo „Twitter“ puslapyje jis rašė, kad tokie Baltarusijos kariuomenės poelgiai tik padidina nenumatytų situacijų grėsmę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Kaip matote, dalis Baltarusijos karių, išsiųstų į pasienį su Lenkija, yra apsvaigę nuo alkoholio. Tai dar vienas elementas, didinantis grėsmę pasienyje. Baltarusijos pusė jau daug dienų elgiasi taip, lyg tikėtųsi išprovokuoti pavojingą incidentą pasienyje“, – rašė Žarinas …

Lapkričio 22 d. Lenkijos pasienio tarnyba užfiksavo 346 bandymus nelegaliai kirsti sieną iš Baltarusijos pusės.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jo vyriausybė, kilus migracijos krizei, yra pasirengusi sugriežtinti sankcijas Baltarusijai, įskaitant sienos kirtimo punktų uždarymą, kad būtų sustabdytas prekių gabenimas per kaimyninę šalį.

Spaudos konferencijoje Taline jis pareiškė, kad nelegalūs imigrantai iš Artimųjų Rytų naudojami kaip žmonių skydas, dirbtinai išpučiama energetinė krizė, rašo Lenkijos naujienų kanalas „Polsat News“.

„Tai hibridinis karas, spaudimas rytinei ES sienai auga, – teigia Morawieckis. – Norime suteikti Lukašenkai galimybę trauktis ir sugrąžinti nelegalius migrantus į jų kilmės šalis”.

Į šį Lenkijos premjero pareiškimą prezidentas Aleksandras Lukašenka sureagavo pareiškęs, kad jei Lenkija uždarys sieną su Baltarusija, ji turės užmegzti ryšius su Rusija per okupuotus Donbaso regionus.

„Kreipimasis į lenkus. Turbūt girdite, kad iš šių politikų ir Lenkijos vadovų nuolat grasinama: uždarysime sieną, uždarys Kuznicą – geležinkelio sienos perėją. Ir taip toliau, ir taip toliau.

Šiuo atžvilgiu ,galiu tik pasakyti:uždarys -Prašom.Jei patogiau tai uždarykite. Bet pirma reikia pagalvoti kaip jie susisieks su Rusija, Kinija, aplamai su Rytais. Eis per Donbasą. O ten vaikinai griežti. Jie greitai juos atstatys “, – pareiškė Lukašenka.

Anot Lukašenkos, ten lenkų niekas nelaukia. „Aš tai sakau perkeltine prasme – per Donbasą. Ten jų niekas nelaukia. Ten Rusija uždarė sieną su Ukraina”, – pridūrė A. Lukašenka.

A. Lukašenka tvirtina, kad Lenkijos pusė savo pareiškimais bando gąsdinti ir žaidžia, kad pablogintų situaciją, tačiau konfrontacijos pasienyje jis nenori.

„Turime šiuo klausimu prisibelsti pas lenkus, pas kiekvieną lenką ir parodyti jiems, kad mes nesame barbarai, mes nenorime konfrontacijos, mums to nereikia. Nes suprantame: jei čia nueisime per toli, karo išvengti nepavyks. Ir tai bus katastrofa“, –  tvirtina Lukašenka”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 306

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...