infa.lt

JAV paauglys padavė į teismą Naujojo Hampšyro mokyklą dėl bausmės už komentarą „Tik dvi lytys“.

18 lapkričio
06:40 2021

paveikslėlis

Naujojo Hampšyro moksleivis padavė į teismą savo vidurinę mokyklą dėl jo teisės į žodžio laisvę ir religinių įsitikinimų pažeidimo, nes buvo nubaustas už pasakymą, kad egzistuoja tik dvi lytys.

Mokyklos pirmakursis ir futbolininkas, įvardintas ieškinyje kaip „M.P. buvo diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms už mokyklos rajono translyčių mokinių politikos pažeidimą.

Mokinys pareiškė pastabas mokykliniame autobuse, o vėliau apsikeitė žinutėmis su kitu mokiniu ne mokyklos teritorijoje.

Mokinio advokatas Ianas Huyettas iš Mančesteryje įsikūrusio „Cornerstone Policy Research” teigė, kad jo klientas siekia nuolatinio atleidimo laikytis mokyklos politikos, pagal valstijos konstitucijoje numatytą žodžio laisvę ir religinį tikėjimą.

Huyettas sakė, kad studentas yra praktikuojantis katalikas ir turi konstitucinę teisę manyti, kad yra tik dvi lytys.

„Kaip sakė Jungtinių Valstijų Aukščiausiasis Teismas, studentai netikrina savo teisų pagal pirmąją konstitucijos pataisą prie mokyklos pastato vartų“, – sakė Huyett.

„Niujajame Hampšyre, – pridūrė jis, – turime tvirtą savo valstijos aukščiausiojo teismo tradiciją, kuri teigia, kad mūsų valstijos konstitucinė apsauga labiau saugo asmens laisves nei atitinkama federalinė teisė.

Huyett tikisi, kad Naujajame Hampšyre bus dar daugiau ieškinių dėl šio klausimo, nes daug valstybinių mokyklų priėmė politiką, panašią į tą, kuri ginčijama.

Naujojo Hampšyro bylos yra naujausios iš nuolatinio JAV vykstančių ieškinių srauto dėl mokyklų politikos apie pageidaujamų įvardžių vartojimą.

Anksčiau, dar kovo mėnesį, Virdžinijos sporto mokytojas Tanneris Crossas buvo nušalintas nuo pareigų, nes atsisakė naudoti mokinių pageidaujamus įvardžius, o ne įvardžius, atitinkančius jų pradinę biologinę lytį.

Vėliau teisėjas panaikino nušalinimą, o Virdžinijos Aukščiausiasis Teismas, priimdamas sprendimą dėl teismo sprendimo apeliacinio skundo, nusprendė, kad nušalinimas pažeidžia mokytojo pirmojoje konstitucijos pataisoje apibrėžtas teises.

Taip pat, kovo mėnesį Ohajo valstijos apeliacinis teismas stojo į kolegijos profesoriaus pusę, kuris tvirtino, kad jo teisė į religinius įsitikinimus buvo pažeista, kai Shawnee valstijos universitetas, kuriame jis dėstė, jį nubaudė už tai, kad atsisakė translytį studentą vadinti jo pageidaujamu įvardžiu (jis-ji).

Neseniai JAV svarbioje byloje „Jungtinės Valstijos prieš Varnerį” Penktosios apygardos apeliacinis teismas nusprendė, kad teismai neturi įgaliojimų įpareigoti žmones naudoti pageidaujamus įvardžius, nes joks federalinis įstatymas nesuteikia jiems tokių įgaliojimų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 166

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-11-18, 10:55

    Marijos Žemėje jau laikas perrašyti Bibliją, nes ten hamofogas, patvorinis, mažamokslis Dievas įsakė: „Nesigulsi su vyriškiu tarsi su moterimi, tai pasibjaurėtina“ (Kun 18,22). „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kun 20,13). Kai tokių prisiveisė daug, tai Dievas siera ir ugnimi išnaikino, sudegino Sodomos, Gomoros miestus ir net visą Lygumų kraštą (Pr 19,1-29). Negalima toleruoti tokio Dievo, kad Jis sudegintų ir Lietuvos kraštą, geriau jau dėl Šv. ramybės perrašyti Šv. Raštą… Kai pacituoju tokias Dievo nesąmones, tai bedieviai laisvatikiai mane Feismuke užblokuoja…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...