infa.lt

Lapkričio 3-9 dienomis neformaliojo ugdymo veiklos bus stabdomos

27 spalio
14:37 2021

Vyriausybės pranešimas

Kaip ir buvo skelbta, rudens atostogų metu neformalusis vaikų ugdymas galės būti organizuojamas tik nuotoliniu būdu. Jeigu to nebus galima užtikrinti, lapkričio 3-9 dienomis neformaliojo ugdymo veiklos bus stabdomos. Stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla.

Šiandien Vyriausybė patikslins, kad neformalusis vaikų švietimas (NVŠ), išskyrus ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą, bus vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas lapkričio 3-9 dienomis.

Jei nuotoliniu būdu neįmanoma organizuoti užsiėmimų, jų tvarkaraščius siūloma pakoreguoti ir veiklas  perkelti ir vykdyti  intensyvesniu grafiku po mokinių atostogų.

Lapkričio 3 – 9 dienomis bus stabdoma ir vaikų rudens stovyklų veikla. Jei stovyklų organizatoriai stovyklas organizuoja, naudodami savivaldybių ar valstybės biudžeto lėšas (pvz., yra laimėję projektų finansavimo konkursą) ir jau yra patyrę išlaidų, savivaldybių administracijoms siūloma šias išlaidas stovyklų organizatoriams apmokėti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija įvertino ir tai, kad dalis privačių teikėjų dėl NVŠ veiklų stabdymo nebegalės organizuoti stovyklų. Ministerija planuoja organizuojant 2022 m. stovyklų finansavimo konkursą patikslinti šiuo metu galiojančią vaikų vasaros stovyklų finansavimo ir organizavimo tvarką ir joje numatyti papildomų atrankos balų skyrimą teikėjams, kurie negalėjo įvykdyti suplanuotų stovyklų šį rudenį.

Kaip jau buvo skelbta, mokinių atostogos prasidės lapkričio 3 d., į mokyklas jie grįš lapkričio 10 d.

Atostogos prailgintos dviem dienomis, kad po Vėlinių mokiniai grįžtų į klases praėjus inkubaciniam Covid-19 virusinės ligos laikotarpiui, t.y. septynioms dienoms. Šie sprendimai priimti reaguojant į prastėjančią situaciją šalyje. Per šventines dienas padaugėja susitikimų, žmonės lankosi pas gimines, tuomet auga ir užsikrėtimo tikimybė. Ministerija prašo tėvų sąmoningumo ir pasirūpinti, kad vaikai vengtų nereikalingų susibūrimų.

Savivaldybių administracijos ir mokyklos pasirūpins, kad visi besitestuojantys vaikai gautų po 2 greituosius antigenų savikontrolės testus ir galėtų juos atlikti namuose savarankiškai ar padedami tėvų pagal įprastą testavimo mokykloje grafiką. Sugrįžę į mokyklas vaikai taip pat atliks testus.

Tai padės laiku pastebėti ligą ir stabdyti galimą jos plitimą ir pasiekti, kad atostogų metu mokiniai jaustųsi saugiau ir nebūtų prarastas mokyklose pasiektas testavimo įdirbis.

Per savaitę po švenčių, kurią mokiniai ir mokytojai praleis ne mokyklose, galimo užsikrėtimo atveju išryškės simptomai, tokiu būdu viruso plitimas bus lokalizuotas vienoje šeimoje, neperneštas į mokyklas ir nepaskleistas daugelyje šeimos ūkių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 90

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....