infa.lt

Pasaulio laukia demokratija be žmonių ir valstybės be teritorijų

13 spalio
19:48 2021

Buvęs pirmasis Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Vladislavas Surkovas paskelbė rubriką, kurioje trumpai apibūdino tolimos ateities būsenas – kokios jos bus po 2121 m. Jis mano, kad neišvengiamas atstovaujamosios demokratijos išnykimas, keli karai (įskaitant, tikriausiai, branduolinį) „dėl Amerikos palikimo“ ir nauja pasaulinė viešpatavimo pasidalinimo ir pavaldumo sistema.

Ateinantys 100 metų, pasak Surkovo, taps i-imperializmo, tai yra aktyvaus virtualios erdvės padalijimo ir „kolonizavimo“ laiku. Per tą laiką žmonių civilizacija pagaliau užmegs dviprasmiškus ir nelygiateisius santykius su mašinų pasauliu.

Rinkimai, įstatymų leidyba, daugybė vykdomosios valdžios funkcijų, bylinėjimasis ir arbitražas, diskusijos ir net protesto veiksmai – visa tai galima perduoti dirbtiniam intelektui nepaliekant vakarėlio. Visuomenė nustos išlaikyti savo per brangius „atstovus“, dėl to žlugs dvi grandiozinės biurokratijos – profesionalūs lojalistai ir profesionalūs protestuotojai.

Naująja politine klase taps algoritmų savininkai. Dėl neišvengiamo skaitmeninimo ir politinės sistemos robotizavimo atsiras aukštųjų technologijų valstybė – demokratija be žmonių. Pagrindinis apleistos demokratijos bruožas bus staigus žmogiškojo veiksnio vaidmens politiniame procese sumažėjimas. Lyderiai ir minios pamažu paliks istorinę sceną. Ir į ją pakils mašinos. Specialiosios tarnybos ir IT milžinai juos kontroliuos arba bandys tai padaryti. Tai naujieji pasaulio valdovai.

Biologiniai piliečiai turės vis daugiau komforto ir vis mažiau svarbos.

Demokratija be žmonių mašinų eros išvakarėse taps aukščiausia ir paskutine žmogaus valstybingumo forma. Jos platformoje bus sukurta eilė antrinių ir tarpinių politinio egzistavimo modelių – nykštukinė supervalstybė, ekologinė diktatūra, postpatriotinė bendruomenė, virtuali respublika …

Kelios mažos pagal teritoriją ir gyventojų skaičių šalys galės kaupti tokius galingus kibernetinius išteklius, kad galės kontroliuoti didelę dalį vis dar „niekieno“ kibernetinės erdvės ir, jei reikia, paralyžiuoti karinius ir ekonominius potencialus didžiausiose valstybėse.

Eilė vyriausybių, spaudžiamų aplinkos problemų, nuspręs taikyti vartojimo apribojimus. Šios nesėkmingos vyriausybės patirs visą sulaukėjusios vartotojų visuomenės rūstybės jėgą. Žmonės nenorės gyventi taupydami.

Virtualios respublikos parodys valstybių be teritorijos kūrimo pavyzdį.

Jų populiaciją sudarys tiek realių žmonių skaitmeniniai dvyniai, tiek absoliučiai bekūniai gryni robotai … Tokios virtualios šalies pilietis gyvens savo „juridiniame kūne“ savo nepriklausomame skaitmeniniame debesyje ir „fiziniame“, jei toks yra, ant tvirtos žemės, turėdamas „paprastos“ valstybės užsieniečio statusą.

Taip, ir visur žmonės tam tikra prasme jausis užsieniečiais, svetimais. Pasirinkimas bus nedidelis – būti svečiuose pas Mašiną, ar ją aptarnauti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 394

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....