infa.lt

Taškomi pinigai: Vyriausybė dovanos Taivanui dar 235 900 vakcinos dozių, nupirktų už mokesčių mokėtojų pinigus

23 rugsėjo
07:00 2021

Kaip labai turtingos šalies atstovai, tęsdami paramą trečiosioms šalims kovoje su COVID-19 pandemija, Lietuvos teritoriją laikinai administruojantys asmenys nusprendė dosniai skirti Taivanui dar 235 900 tūkst. Vaxzevria vakcinos dozių.

Atsižvelgiant į Taivano pagalbos prašymą, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijai (A.Dulkiui) pavesta iki 2021 m. spalio 15 d. iš turimų ir pagal išankstinę pirkimo sutartį, sudarytą 2020 m. rugpjūčio 27 d. tarp Europos Komisijos ir farmacijos kompanijos „AstraZeneca“, numatomų įsigyti COVID-19 vakcinos dozių skirti 235 900 tūkst. Vaxzevria vakcinos dozių humanitarinei pagalbai Taivanui teikti.

Humanitarinės pagalbos siuntų perdavimą atsakingiems asmenims organizuos Sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Užsienio reikalų ministerija (G.Landsbergiu).

„Solidarumas dalijantis vakcinomis, nupirktomis už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus ir jų neatsiklausus, itin svarbus kovoje su COVID-19 pandemija, tebetrikdančia žmonių ir valstybių gyvenimus visame pasaulyje“, – sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Šiemet Laikinai Lietuvos teritoriją administruojantys asmenys jau padovanojo 200 tūkst. Vaxzevria vakcinos dozių, apmokėtų Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigais,  Ukrainai, Moldovai, Sakartvelui ir Armėnijai bei 20 tūkst. dozių – Taivanui.

Minėti asmenys ir toliau prisidės prie „Europos komandos“ iniciatyvos – globalių ES pastangų suvaldyti pandemiją. ES valstybės narės dalijasi vakcinomis su trečiosioms šalims per COVAX priemonę, kuri padeda vakcina apsirūpinti mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šalims, arba dvišaliu pagrindu per ES vakcinų dalijimosi mechanizmą, sakoma Vyriausybe save vadinančių asmenų pranešime.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 184

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Vygandas    -  2021-09-23, 09:16

    Laikinai, ATSITIKTINAI administruojantys apie savo tautą pagalvojo, jog žmonės tamsuoliai, patvoriniai, tad jiems nupirko 16 mln. dozių. Bet pasirodė, jog yra dar ir mąstančiųjų, todėl jiems EKSPERIMENTINIO marmalo nesuleisi, tad išeitis teisinga, ką vakcinos pasens, tai Taivanui, juk jie irgi Kinijos priešai. Privalu palaikyti savuosius…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Taigi    -  2021-09-23, 11:14

    Pagal Vikipediją Taivanio BVP 32 000 USD/gyv. Tai remkime dvigubai turtingesnius?!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...