infa.lt

Atviras laiškas politinei partijai Nacionalinis susivienijimas

15 rugsėjo
20:40 2021

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

Esame nuoširdžiai dėkingi Nacionalinio susivienijimo partijos nariams, dalyvaujantiems Lietuvos šeimų sąjūdžio veikloje ir protesto mitinguose, kurie daug prisidėjo ir prisideda prie pradėto darbo siekiant apginti Konstituciją ir sugrąžinti valstybę jos piliečiams. Tačiau dėl partijos vadovybės veiksmų dabar jau nebegalime tylėti.

Mes tylėjome, kai rengiantis Didžiajam šeimos gynimo maršui, pakėlusiam gyvąją Lietuvą kovai už tradicinių vertybių išsaugojimą ir šeimos gynimą, savo partijos nariams Nacionalinio susivienijimo vadovybė skleidė šmeižtą apie tai, kad esame marginalų ir visuomenės atmatų gauja, su kuria neverta turėti reikalų.

Mes tylėjome, kai Nacionalinio susivienijimo vadovai skambino disidentams, Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchams ir dvasininkams, žinomiems Lietuvoje žmonėms, agituodami neremti Didžiojo šeimos gynimo maršo, nuo jo atsiriboti ir jokiais būdais nedalyvauti protesto mitinge Vingio parke, nes esame rusofilai ir mus remia neaiškūs užsienio finansuotojai.

Mes tylėjome, kai visą vasarą Nacionalinio susivienijimo nariams buvo rašomi vadovybės laiškai ir vidaus pasitarimuose nuolat kalbama apie tai, kokie esame antivalstybininkai ir Rusijos ambasados projektas, organizuojantys „vatnikų” protestus, o piliečių protestai prieš įsigalinčią diktatūrą buvo  lyginami su „Jedinstvos“mitingais prieš Lietuvos valstybę. Už reikalavimą prisidėti prie prasidedančio visuomenės išsivadavimo judėjimo aktyviausiai jį remiantys Nacionalinio susivienijimo nariai buvo užsipuldinėjami, dalis jų išstojo ar buvo pašalinti iš partijos.

Mes tylėjome, kai tuo pačiu metu Nacionalinio susivienijimo vadovai veidmainiškai skelbė pamokslaujančius pareiškimus apie Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojamas akcijas, nors buvo ir liko priešiškai nusistatę, nedalyvavo ir niekaip neparėmė nei vieno Lietuvos žmonių protesto.

Dieveniškėse vykusių visuomenės protestų metu Nacionalinio susivienijimo pirmininko pavaduotojui Vytautui Sinicai pasiūlėme surengti vadovų susitikimą ir susitarti dėl bendros veiklos. Nors buvo gautas sutikimas, tačiau iki šiol jokio pasitarimo neįvyko.

Dar daugiau, pradėti kenkėjiški veiksmai Lietuvos šeimų sąjūdžio atžvilgiu, dėl kurių daugiau tylėti nebegalime. Rengiantis rugsėjo 10-sios protestui, įdėjome daug pastangų užmegzti ryšius ir vienytis su Europos valstybių partijomis ir visuomeniniais judėjimais, nes tik veikdami kartu galime pasiekti rezultato. Tas, kas yra tą daręs, žino, kaip tai yra nelengva.

Pavyko pasiekti, kad Lietuvos žmonių judėjimas tapo žinomas Europoje ir už jos ribų, mūsų mitingą parėmė ne vienos šalies politikai ir parlamentarai. Keletas jų atvyko į Vilnių ir buvo su visais mumis mitinge, dalyvavo konferencijoje. Šis solidarumas buvo paskelbtas mus parėmusių parlamentarų valstybių žiniasklaidoje ir yra mums visiems reikšmingas.

Tačiau mus pasiekė informacija, kad Nacionalinio susivienijimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Sinica, be abejonės, su partijos pirmininko Vytauto Radžvilo žinia, prieš mitingą Katedros aikštėje pakvietė atvykusius užsienio šalių parlamentarus susitikti ir pokalbio metu agitavo juos mitinge nedalyvauti, nes šis Lietuvos žmonių protestas esą yra marginalų ir antivalstybininkų renginys.

Susisiekus su Vytautu Sinica jis susitikimo fakto nepaneigė, o apie pokalbio turinį sužinojome iš pačių atvykusių užsienio parlamentarų. Svečiai raginimams nepakluso, dalyvavo ir mitinge, ir po jo vykusioje mokslinėje konferencijoje ir aukštai įvertino renginį, jo dalyvių gausą ir kultūrą. O mes galutinai įsitikinome antisistemine partija save pristatančio Nacionalinio susivienijimo vadovų veidmainiškumu ir kenkėjiška  veikla, nukreipta prieš Lietuvos žmonių siekius.

Manome, kad Nacionalinio susivienijimo partijos nariai ir visuomenė turi apie tai žinoti ir tokią veiklą atitinkamai įvertinti.

Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininkas

Raimondas Grinevičius

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 519

Žymos:

Atsiliepimų 9

  1. Myndė    -  2021-09-15, 21:55

    Radot su kuo „obuoliaut” – fašistukais…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2021-09-15, 22:11

    NS – patys sau patys geriausi, netrukdykite jiems mėgautis savimi… Aš tai jiems jau seniai padėjau AtA. Sinica tai dar dar, o jau Radžvilą tik grabas gali pataisyti

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-09-16, 07:17

    Svarbiausia – viešai išaiškinti. Tokių buvo ir bus, nes pinigai galingi, bet paviešinus, jie tampa apgailėtini…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Laikas parodys    -  2021-09-16, 09:11

    Kuris iš konkurentų geresnis, parodys gyvenimas. Tačiau šeimų sąjūdis ko gero išsikvėps, kiek jį bepalaikytų darbo partija. Jei šeimų sąjūdis atsirobos nuo darbo partijos (o tai ko gero jau įvyko), tai bus pastatytas į vietą greičiau, nei išsikvėps. Suprantu, kad Grinevičius jaučia neigiamą Radžvilo požiūrį į jį. Kiek dabar suprantu, tai šeimų sąjūdis buvo kurtas kokio nors Dagio, kaip atsvara NS, kad neutralizuotų NS įtaką perimant konservatytvų elektoratą iš landzbergių klano. Kas galėtų paneigti? Dalyvavau ŠS mitinguose, bet manau, kad NS turi didesnį potencialą.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Regis    -  2021-09-16, 09:22

      Mažiau klausykite Radžvilo kalbų 🙂
      Dagys vaikšto iš paskos paskui LŠS, nori kažkaip prisiplakti, bet jo niekas neprisileidžia. O dėl Darbo partijos – tai nieko bendro su jais tikrai nėra. Anie nori savo populiarumą didinti, esą eina su LŠS, o LŠS reikalingi (buvo) tie, kurie galėtų organizuoti Seimo transliacijas ir oficialiai dalyvautų mitinge. Po rugsėjo 10 tokio poreikio nebeliko, nes nei vieni nei kiti oficialiai nedalyvavo. O DP atstovas, su kuriuo buvo sutarta net nekalbėjo. Bet va Radžvilas varo kaip už pinigus, nors jo niekas nei kabino nei šmeižė.Nei pastebėjo. Tas, matyt, jį labiausiai ir žeidė. LŠS yra visuomeninis, o ne partinis junginys – jei išsikvėps visuomenė, tai išsikvėps ir jis, bet, panašu, kad visuomenė išsikvėpti dar nežada, todėl tikrai teks gerokai palaukti kol išsikvėps Lietuvos Šeimų Sąjūdis, kuris šiai dienai yra vienintelė reali jėga (pripažinta), stovinti už tautos interesus.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Laikas parodys    -  2021-09-16, 09:58

        Kažkada girdėjau, kad Grinevičius yra Dagio žmogus Marijampolėje. Tad kas paskui, ką vakšto, abejočiau. O Dagys po garsaus balsavimo taip ir liko socialdemokratas 2000.

        Atsakyti į šį komentarą
      • Regis    -  2021-09-16, 11:29

        Grinevičius kažkada buvo Dagio partietis, vėliau palikęs tą partiją. Tad tiek tų ryšių 🙂

        Atsakyti į šį komentarą
  5. Juozapas    -  2021-09-16, 10:35

    Šaunuoliai esate pirmu, išmintingai parašyta!

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Elena    -  2021-09-16, 23:52

    Kaip keista, kad tik dabar isdrista tai pasakyti garsiai. Mastantiems seniai buvo suprantama, kas NS: reikia tik prisiminti apie ju elgesi po paskutiniu suklastotu rinkimu: Tautos isdavikai ir bailiai! Radzvila, Sinica, ju ruporas visur lendanti, gal ir i seima (ar net EP), besiverzianti Lago,…
    Tiesa, apie Lago: ar mitingu organizatoriai bent susimasto, kad pasisakymams kviesdami Lago (sakinio nepasakancia be melo)-save kompromituoja? Pries ja stumiant i tribuna, butu neblogai pasiaiskinti, kodel sita „grybe” ir NS „balsas” taip staigiai ir netiketai tapo kovotoja uz LT laisve. Gal „pasaulyje garsi” juvelyrei baigiasi lesos jos bizniui ir yra verziamasi prie lovio? Gal,butu naudinga pasidometi ir kodel sios NS „lakstingalos” ir Sinicos uz pasisakymus niekada neblokuoja fb?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....