infa.lt

Vyriausybė dalina už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus pirktas vakcinas į kairę ir dešinę – bus proga prisipirkti dar

19 rugpjūčio
09:31 2021

AstraZeneca

Sveikatos Apsaugos Ministerija (A. Dulkys) rašo:

Lietuvai tęsiant paramą draugiškoms užsienio šalims, kurios neturi pastovaus vakcinų tiekimo, antradienį į Armėniją lėktuvu išskraidinta 27500 „Vaxzevria“ vakcinos dozių siunta, trečiadienį į Ukrainą – 46000 šios vakcinos dozių.

Vyriausybės sprendimu užsienio šalims iš viso skiriama 220 tūkst. „Vaxzevria“ vakcinos dozių. Šių vakcinų siuntas taip pat jau gavo Taivanas, Moldova ir Sakartvelas.

Šia parama Lietuva išreiškia jaučiamą pareigą padėti Rytų partnerystės ir kitoms draugiškoms šalims, kurios negauna nuolatinių COVID-19 vakcinų siuntų. Pandemija vis dar vargina visą pasaulį – net ir tuos, kurie šiuo metu susiduria ir su kitais sunkumais – politiniais neramumais, nepritekliumi. Būtent dėl to šiuo metu itin svarbu palaikyti glaudžius, abipusius santykius su visais tarptautinės bendruomenės nariais.

Nerimauti, kad Lietuvoje galimai pritrūksime „Vaxzevria“ vakcinos, nereikia. Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje šiuo metu saugoma daugiau nei 70 tūkst. šios vakcinos dozių, savivaldybės taip pat turi pakankamą kiekį šios vakcinos – apie 30 tūkst. nepanaudotų dozių.

Savivaldybėms vakcinos paskirstomos atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą, rašo SAM.

infa.lt komentaras:

Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigai taškomi į kairę ir dešinę, prisidengiant humanizmu. Tų atiduotų vakcinų galiojimo laikas jau eina į pabaigą, todėl kaip parama atiduodamos tiems, kas neturi kuo už jas užmokėti.Tačiau Lietuvai jos kainavo didelius, iš mokesčių mokėtojų surinktus pinigus. Bet negaila, – galima bus surinkti dar ir vėl prisipirkti. Ir gausis taip, kad tų vakcinų bus pripirkta kelis kartus daugiau, nei Lietuvoje kada nors yra buvę gyventojų. Ar tikrai SAM ministras A. Dulkys ar kas kitas iš Vyriausybės taip jas dalintų, jei jos būtų pirktos už jo nuosavus pinigus?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 420

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Žvilgsnis    -  2021-08-19, 11:00

    Laikas būtų rimtai reikalauti šios vyriausybės atsistatydinimo. Jie neatstovauja tautos interesų, kam tokie reikalingi? Tik kad biudžeto pinigus siurbtų ir švaistytų? Konservai apgailėtini kaip visada.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2021-08-20, 10:29

      Tai pirmyn. Kas ėjote į rinkimus, apsiskelbėte neįgaliais, suteikėte įgaliojimus, dabar rašykite savo parašų atšaukimus ir be abejo teks pasivaikščioti per savo rinkimų apylinkę ir su gyventojais sugalvoti teisėtą planą B jeigu parašų atšaukimas nesuveiks. Ir t.t…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2021-08-19, 18:54

    Vakcinos tik lašas jūroje. Sąskaitą derėtų pateikti ir už prarastas pajamas už Baltarusijos prekių tranzitą, už pabėgėliams skiriamus šimtus milijonų, panašu, greitai prisidės Kinijos faktorius… Net nežinau, ar patemps Lietuvėlė tokius „menedžerius” iki rinkimų…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2021-08-20, 10:33

      Atkreipkite dėmesį į padaugėjusį geltonos spalvos afišavimą. Jei dar nesupratote, tai žinokite, kad trispalvės yra genocido ir kontrolės simboliai, o ne vėliavos.
      Gyveno LT gyventojai gan laisvai (žalia spalva), dabar įvesta žmogaus teises pažeidžianti kontrolė (geltona), greitu metu, jei ir toliau banduomenė bus klusni, tai bus pereita prie totalios kontrolės (raudonos) ir nesvajokite, kad tada apskritai bus vykdomas farsas pavadinimu – rinkimai.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...