infa.lt

LŠS pareiškimas dėl rugpjūčio 10 d. mitingo įvykių

12 rugpjūčio
08:41 2021

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

2021 m. rugpjūčio 11 d.

Lietuvos Šeimų Sąjūdis nebuvo rugpjūčio 10 d. mitingo Vilniuje organizatorius. Tačiau, pritardami protesto tikslams, skelbėme apie mitingą ir kvietė žmones jame dalyvauti. Nemažai Lietuvos Šeimų Sąjūdžio narių mitinge dalyvavo asmeniškai.

Lietuvos Šeimų Sąjūdžio narės Adelina Sabaliauskaitė ir Vitolda Račkova vedė viso renginio ir po to sekusių įvykių tiesioginę transliaciją internetu. Šie įrašai, kuriuose užfiksuota viskas, kas tą dieną vyko, paskelbti ir yra gera medžiaga, padedant tyrėjams nustatyti riaušes sukėlusius asmenis ir provokatorius.

Jos tik fiksavo įvykius, tačiau sulaikytos kaip įtariamos riaušių organizavimu. Nors iš tiesioginės transliacijos įrašų, kuriuos pateikėme ir prokuratūrai, aiškiai matyti, kad moterys filmuodamos aktyviai ragino nutraukti neteisėtus veiksmus ir reikalavo riaušininkus nedelsiant baigti provokacijas.

Šie riaušininkų veiksmai vienareikšmiškai naudingi tik valdančiajai Seimo daugumai. Iš paskelbtų žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose įrašų aiškiai matyti, kad riaušes pradėjo ir vykdė asocialūs asmenys, kurie buvo organizuoti ir iš anksto tam pasiruošę.

Apie rengiamą smurtą neabejotinai buvo žinoma, nes filmuojančių sisteminės žiniasklaidos žurnalistų iš anksto paprašyta pasitraukti, informuojant apie būsimus įvykius. Nepaisant to, sisteminėje žiniasklaidoje pradėta šmeižto kampanija, kuria siekiama diskredituoti Lietuvos Šeimų Sąjūdį ir apkaltinti jį riaušių organizavimu.

LIETUVOS ŠEIMŲ SĄJŪDIS:

1. Smerkia neteisėtus veiksmus po rugpjūčio 10 d. mitingo Vilniuje, kuriais siekta diskredituoti valdantiesiems nepritariančią opoziciją ir kylantį visuomenės protesto judėjimą.

2. Ragina teisėsaugos institucijas nustatyti, patraukti atsakomybėn ir paskelbti tikruosius riaušes pradėjusius ir vykdžiusius asmenis bei prie jų kurstymo prisidėjusias politines jėgas, kurios ir yra tikrieji riaušių organizatoriai.

3. Reikalauja nedelsiant paleisti sulaikytas Lietuvos Šeimų Sąjūdžio nares Adeliną Sabaliauskaitę ir Vitoldą Račkovą.

Lietuvos Šeimų Sąjūdis

Žemiau pateiktuose vaizdo įrašuose galima įsitikinti, kad ir V.Račkova ir A.Sabaliauskaitė darė viską, kad sustabdytų akmenų mėtymą. Jos tik kvietė pasikalbėti Seimo narius. Vaizdo įrašai prieinami Telegram platformoje, nes yra per dideli rodyti tinklapyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 799

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Jons Gedvilas    -  2021-08-12, 09:24

    Dalyvavau mitinge, lankėmės seime kartu su Vitolda. Seime kas labai nustebino niekas nedėvi kaukių, seimo posėdžių salės balkone buvome tyliai, išjungtais telefonų garsais. Bilotaitė skaitė pranešimą, pakėlusi galvą mus nužvelgė, išraudo. staiga sulėkė apsauginiai gal 6 žmonės ir paprašė mus lydinčio asmens kad paliktume seimo patalpas. Tvarkingai išėjome. Labai gaila kad žiniasklaida klaidina piliečius teigdama kad mes trukdėme seimo darbą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Regina    -  2021-08-12, 14:42

    Pritariu. Avelina ir Vitolda stiprybės jums

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....