infa.lt

Šimonytė neteisėtos migracijos klausimą aptarė su Ursula von der Leyen, bet neminėjo Dieveniškių

28 liepos
13:30 2021

Dar prieš atvykstant policijai

Dar prieš atvykstant policijai

Užvakar Ingrida  Šimonytė  telefonu kalbėjosi su Europos Komisijos Pirmininke Ursula von der Leyen.

„Informavau Europos Komisijos Pirmininkę apie neslopstantį neteisėtų migrantų srautą iš Baltarusijos į Lietuvą per išorinę Europos Sąjungos sieną.

Taip pat padėkojau už iki šiol suteiktą Europos Sąjungos institucijų paramą ir politinį palaikymą.

Ir toliau būtinas aktyvus šių institucijų įsitraukimas kalbantis su šalių, iš kurių atvyksta neteisėti migrantai, vadovais, siekiant stabdyti jų srautą ir grąžinti jau Lietuvą pasiekusius neteisėtus migrantus, dėl kurių priimti sprendimai nesuteikti prieglobsčio“, – sakė premjerė.

Pokalbyje sutarta toliau glaudžiai koordinuoti veiksmus stabdant Baltarusijos režimo organizuojamą neteisėtą migraciją į ES.

infa.lt komentaras:

Šiandien Dieveniškėse Lietuvos Šeimų Sąjūdžio atstovai, 5-ą valandą ryto sustabdė keturis smagiai žygiuojančios per Lietuvos žemę nelegalius ekonominius imigrantus. Jie visiškai nesislapstė, ėjo atvirai ir drąsiai.

Jie aiškiai žinojo kas jų čia laukia (policija jau buvo iškviesta) ir paprašyti prisėsti ant statybinių padėklų mielai sutiko. Ir dar paprašė kavos. Kavos jiems niekas daryti nenorėjo, tačiau nežiūrint į tai jie mielai sutiko atsakyti į LŠS atstovų klausimus.

Pirmiausia jų buvo paklausta – kaip jie sugebėjo perlipti tą pjaunančią vielą – Koncertiną, kurią valdantieji sakėsi tiesiantys pasienyje. Jie paprastai atsakė, jog ten, kur jie perėjo buvo tik smėliukas ir jokios vielos ar žmogaus. Taip pat jie prisipažino, kad iki sienos juos atlydėjo ir nurodė kelią į Lietuvą žmonės, kuriems iš anksto buvo užmokėta po 3 tūkstančius dolerių.

Jų balti sportiniai batai buvo visiškai švarūs, lyg jie būtų ėję per sausą asfaltą, o ne keliavę per mišką, šlapią po vakarykščio lietaus, iš ko galima daryti prielaidą, jog jie buvo pavėžėti jau Lietuvos pusėje.

Jie specialiai ėjo taip, kad juos pastebėtų ir greičiau sulaikytų bei greičiau nuvežtų registruoti ir apgyvendinti Lietuvos teritorijoje. Tačiau, kai jų buvo paklausta kas per žmonės juos palydėjo Baltarusijos pusėje ir priėmė Lietuvos pusėje – jie apsimetė, kad nesuprato klausimo. Angliškai iš jų kalbėjo tik vienas žmogus. Bet ko reikėjo – „nesuprasdavo”.

Jie buvo puikiai apsirengę, tas su kuriuo buvo kalbėta turėjo iPhone ir puikiai mokėjo naudotis vertimo programa.

Vakar Dieveniškių rajone buvo sulaikytos 16+4 migrantų partijos. Tą mažesnę grupę matė LŠS nariai, o apie didesnę sužinojome iš vietinių žmonių, kuriems, esą apie tai papasakojo pažįstami pasienio užkardos pareigūnai.

Pasienio užkarda randasi maždaug apie 20 km nuo paties pasienio – ten nelegalų ieškoma pravažiuojančių lietuvių automobilių bagažinėse, imituojant aktyvią jų paiešką, o iš tiesų paliekant 100% galimybę nelegalams patekti į Lietuvos teritoriją, nes perėjus sienos ribą atgal jų niekas išsiųsti jau nebegali, o sustabdyti kertant sieną – nenori.

Po 2-3 metų augant jų skaičiui tokiais tempais Lietuvoje turėsime jų apie milijoną, ir tada lietuviams teks rinktis – arba priimti islamą arba bėgti iš šalies, nes tokiems, kokie jie yra dabar – atėjūnai jau nebeleis.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – išgirtosios Švedijos miestas Malmė jau okupuotas musulmonų imigrantų, kurie vietos gyventojams kelia siaubą ir jau verčia imigruoti iš tėvynės. Apie Vokietijos siaubus visi žino taip pat. Ten gatvėje atvirai tempiamos prievartauti moterys, nupjaunamos galvos, žeminami vokiečiai didesniam migrantų skaičiui apsupus ratu ir daužant kaip kamuolį. Taip pat mušamos ir europietės moterys.

Vietos valdžia yra uždraudusi skelbti nusikaltėlių tautinę priklausomybę, esą, kad neskatintų tarprasinių neramumų, bet visi viską žino ir taip, nes visa tai prasidėjo nelegalams pasiekus pakankamai didelį skaičių. Susikūrė nusikalstami klanai, su kuriais vietos policija susitvarkyti nepajėgi.

Visa tai labai netolima Lietuvos ateitis, vadovaujant šiai vyriausybei. Neturėkime iliuzijų – pakanka porą dienų pabūti Dieveniškėse, kad tą pamatytumėte savo akimis ar pamatytumėte nufotografuota žmonių.

Todėl Lietuvai teliko vienintelė išeitis – nedelsiant vienytis, jei norime išlikti, kaip Tauta ir skubiai priimti esamos situacijos sprendimą. Valdžia to jau nepadarys.

Vaizdo įrašą teks žiūrėti Telegram kanale, nes jis per didelis šiam formatui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 537

1 Atsiliepimas

  1. Regina    -  2021-07-28, 20:51

    Ar nebuvo taip, kad verkšleno ir prašė pinigų?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...